Uvahy, napady, postrehy:

Posledne dva tyzdne som jazdil s odpojenou hadicou odvetrania motoru. Jedna strana je ukoncena tym ventilkom, druha ide do sania. Saciu dieru som zaslepil. Ako som cital inde, z tej hadice, co isla od motora ma frkat vodna para, olejove vypary, atd. Ja som nic take nespozoroval. Okolie hadice ciste (relativne). Je niekde chyba?
Neviem ci je to sposobene tym (este vyskusam jazdit dalej), ale mam pocit, ze pri tej odpojenej hadici mi motor pri dobrzdovani pred krizovatkou padal pod volnobezne otacky, akoby isiel zdochnut. Po zastaveni stupli otacky na volnobeh. Pred tym mi to nerobilo. Pripojim hadicu naspat, nech vylucim inu chybu.

Zaslepil som aj hadicu odvetrania nadrze. Sanie nema ziadnu inu dieru alebo hadicu. Spoje skontrolovane. Pri radeni aj tak otacky vyskakuju.

Nedavno som cital, ze novsie Ceedy mali podobny problem pri radeni. Bolo to sposobene zhlukovanim rozpraseneho benzinu v sacom potrubi do kvapiek. A naslednom nasavani takychto kvapiek do motora, kedy to RJ korigovala cez lambdu a preto este poskocili otacky. Zeby to bolo tym? V sani je toho bordelu dost. Ci uz aj jemny prach na stenach. Aj olejove vypary. A iny bordel. Takze benzin sa ma na com zhlukovat a stekat v kvapkach.
Inak emisie mam na 100%. Hadice skontrolovane, sviecky su ako z ucebnice spravneho vyzoru sviecok, iny problem s motorom nemam.
Co vy na to?