Zdravím, vlastním od ledna Fofa 1.6 (1999), všechno nádherně šlapalo, až do pátku. Přijedu z chaty ( 160km) a pár km před domem se mi při rozjezdu na křižovatce auto málem "zadusilo". Celou cestu jsem jel tak 120, jen při konci dálnice jsem na to trošku šláp a vytáhl tak na 175. Ale teď k problému, vystoupím tedy z auta a slyším 20 let starý traktor, respektive mého Focuse (zevnitř auta nic slyšet nebylo). Ten zvuk je opravdu strašný, říkal jsem si, že asi vejfuk, je už pěkně sežranej a někde tam možná nějaká dirka byla, ale až takovejdle zvuk byl fakt podezřelej. Neřešil jsem to moc a šel si vybalit. Poté nastartuju a zas ten zvuk, ke všemu se celé auto jaksi klepalo, vejfuk lítal ze strany na stranu. Rozjíždím se auto se klepalo jak prase před porážkou. Je viditelná ztráta výkonu, to co jsme jezdil na 3ku teď musím jet na 2, jinak se auto dusí a škube se. Když šlápnu na plyn, to auto táhne jak naložená 3válcová HTP Fábie :/ Todle bych si typl na ty svíčky, ale nechápu, proč se kvůli tomu to auto tak klepe ( je to opravdu hodně znát), výfuk taky pěkně smrdí ( jak petarda) a ke všemu ten zvuk. Myslel jsem si, jestli to neodešlo tou změnou rychlosti, celou cestu 120 a pak 175,ale to mi přijde jako stupidita. Projel jsem pak ještě celou Prahu a nic. Napado mě, že by i zvhly kabely, celou cestu solidně pršelo, ale ty jsem odpojil a po zjištění že jsou pěkné, suché ( a očividně i nové) jsem je jen prostříkl kontaktolem a zase zapojil. Nevíte, co by s tím mohlo být? Budou to jen svíčky a nefunkční 1 válec? Nebo i něco víc? Viz to klepání celého auta, zvuk z vejfuku? Hrozné je i, když mám nohu na plynu, strašně se rozklepe volant. Tankuju většinou normálně benzin, jen teď před cestou jsem tam nalil z důvodu úspory trochu E85 (1:3) , ale jelikož jsem již na něj jezdil i občas dřív, nepřipadá mi to jako ten důvod. Dneska při spuštěné klimatizaci a rozjezdu na jedničku mi to zas málem chcíplo. Při vyšších otáčkách mi přijde auto v pohodě. Díky za reakce.
mám uplně stejný problem s tím ,že auto nejede .a před tím jsem slišel v motoru divne zvuky jakoby cvrkot někde u škrtici klapky od tama šel ten zvuk .pak my vypl motor ,spadly potáčky rozsvítili se kontrolky pak jsem tak tak .doskakal jsem na nejbližší parkoviště,na 1 ,,a už ho musel nachát být rozsvítili se mi kontrolky ,,řidici jednotky ,mazaní a baterka a zustali svitit, ,pak jsem to zkusil startnout ,chvili jsem to prtotočil a po cca 3 vteřinách naskoči.,