Motor jde jen na dva válce.

RomaX
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor jde jen na dva válce.

Příspěvek od RomaX » 22.05.2012 22:14

2HonzaZR: ja som mal problem, ze mam 1.4 16V motor, tych je celkovo menej oproti 1.6 ... uz to mam aj ja hotove, len to stale neskutocne vela penazi a trvalo to rovny mesiac..ale hlavne, ze to ide...

kolko to cca vyslo teba?

Ja som sice zohnal RJ (bola 1S4F-12A650-BD ), bohuzial to neslo... vraj bola aj tak znicena mi potom hovorili, moja RJ mala 98AB-12A650-GBC

Oprava u mna, cievka 115E, oprava RJ (ja ked vidim, ze vitr73 tu pise o MOSFETE za 34KC, tak mi je zle.. no priznam sa, len oprava vysla 200E :oops: ), potom tam bolo nahravanie softu u fordu za 155E... +robota, takze celkovo to vyslo nechutne vysoko:(

Vraj FoFa po facelifte uz maju osetrene RJ, aby skrat, napr. od zapalovacej cievky nesposobil poskodenie RJ... to neviem potvrdit ani vyvratit...

Mimochodom, co ti hovorilo ohladom priciny? Vraj by to mohlo byt na 90% svieckami, neboli dlho menene... naposledy 136K km.. teraz som mal 200K km... takato "pricina" ma trochu zaraza, nakolko som to mal na servisnej prehliadke 2x u nich a 2x vo forde... takze ma to mohli vcas upozornist.. navyse bol tam 2.5 roka nalepeny papier s vymenou sviecok
Je: Ford Mondeo Titanium, Liftback, 2.0 TDCI Econetic 115K, 11/2008, grey silver
Bol: Ford Focus Hatchback 1.4 16V Ambiente, 55KW, 75K, 2/99, 5dv, Moondust silver

Iwan_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Iwan_CZ » 17.11.2012 13:30

Ahoj,
ohledně výpadku funkčnosti válců bych měl taky dotaz. Před rokem jsem si koupil ojetý FoFo Combi 1,6 motor Zetec, r.v. 2002, najeto ca. 140.000km. Celý rok všechno v pohodě, najel jsem ca. 12.000km. Asi před měsícem a půl začaly problémy: náhlý pokles výkonu motoru, vibrace, následně běžel motor na dva válce, takže odtah. V servisu mi vyměnili modul, ze kterého vychází 4 kabely směřující k válcům (moc do toho nevidím, takže se omlouvám za primitivní popis). Auto chvíli běhalo bez problémů, nicméně výpadky válců se zase objevily. Tentokrát mi v servisu vyměnili kabeláž vedoucí k válcům od zmíněného modulu a svíčky. Teď už je to skoro OK, občas ale při rozjezdu (většinou po přeřazení z jedničky na dvojku a přidání plynu) cítím velmi krátký výpadek tahu (asi půl sekundy) a teprve pak to zase zabere. To se stane většinou při výjezdu z křitovatky, při pomalém rozjezdu problém není. Napadlo mě, jestli není v kopru třeba řídící jednotka, v servisu už moc nevědí, co s tím... Dík!

tym
Test driver
Test driver

Příspěvek od tym » 17.11.2012 14:05

Takže nejdříve vyměnili cívku a potom zapalovací kabely a svíčky, je to tak? Co palivový filtr, kdy byl měněn? Bylo to na diagnostice, respektive rozsvítila se ti při problémech kontrolka motoru?

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 17.11.2012 15:17

ja jen ohledne palivoveho filtru na benzinak...vcera jsem rozrezal pilkou filtr co jsem mnenil preventivne kvuli pouzivani e85ky...byl na aute od vyroby...a ve vnitr byl cistej a ted verim ze by tam jeste klidne 5 let mohl byt. tak ma to plastovou nadrz tak supinky rzi nehrozej...a jinak bordel v benzinu? ...no nevim..kdyz jsem to ted vydel na 10 let pouzivanem filtru...
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...

Iwan_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Iwan_CZ » 17.11.2012 16:57

Díky za rychlou reakci. Je to přesně tak, jak píšete. Nejdřív výměna cívky, pak kabely a svíčky. Při prvním výpadku válců se rozsvítila kontrolka poruchy motoru (vlevo dole, taková ta hřídel s vrtulkou). Po výměně cívky se už kontrolka, i přes občasné problémy, už nerozsvěcuje. Palivový filtr jsem spolu s rozvody měnil letos v srpnu. Už mě napadlo nekvalitní palivo, po první opravě cívky jsem shodou okolností nabral benzin u pumpy, kde běžně neberu, pak jsem ulej ca. 100 km a druhý den už jsem nenastartoval jako vždy na první pokus. Tak nevím, těch příčin může být asi více. Na diagnostice jsem s tím zatím nebyl, netušíte, kolik řádově stojí? Od léta jsem už do auta natlačil ca. 17.000, je to celkem opruz :(

Dík!

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“