Mobilní telefon v autě

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
vlko
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlko » 20.04.2007 18:02

No, vy jste kluci šikovní :wink:
Materiál, šikovné ruce a láska k FF = ta výroba musí jít sama :lol: :lol:
Ford Focus 1.6 , 74kW, sedan 2002 , Moondust Silver Met.
Obrázek
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 04.06.2007 14:14

Tak už sem zvládl i instalaci, brzy sem hodím fotky, jak to nakonec vypadá. Co se výhledu na displej týče, sem zatím moc spokojenej (chystám se to používat i jako navigaci). Mám ale jeden problém s instalací.

Mám velmi jednoduchý typ HF Nokia CK-10, která se připojuje jen na napájení IGNS, kostru a signální kablík TEL MUTE. A právě ztišování mi s Nokii E50 nefunguje. Mám ověřeno, že samotný kablík k rádiu, pokud se ukostří, tak se rádio ztiší. Dokonce sem si to zkusil s telefonem přítelkyně (Nokia 3510i) a tam to funguje vše krásně. Pravda je, že zatímco můj telefon se připojuje k HF přes popport, ten její se připojuje jedním napájecím jackem a jedním jackem se signálem reproduktoru a mikrofonu.
Takže, buď je nějaký divný problém v kabelu mezi HF a telefonem (ale ostatní funkce HF jako nabíjení, zvuk do reproduktoru, fungují) nebo něco dělá špatně můj telefon nebo se to prostě nějak nemá dohromady rádo. Asi to budu muset zkusit ještě s dalšími telefony od Nokie...

Má někdo tušení jak HF pozná, že má ztišit telefon? Nějaká úroveň signálu na výstupu do reproduktoru? Nebo nějaký speciání signální kabel z telefonu? Dalo by se to případně ubastlit vlastními silami?

No, kdyby někdo cokoli tušil, co tak může být za problém, tak bych mu byl vděčen... Strýček google mně zatím zklamal, našel sem jen jeden problém tomu mému se podobající, bohužel bez řešení...
Focus Kombi Ambiente 1999-1.8 Zetec-E(85kW)
Obrázek
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 04.06.2007 20:56

Takže tady jsou fotky, jak sem to nainstaloval. Jedná se o HF Nokia Ck-10, originální držák pro Nokii E50 plus koupená konzole pro FoFo:
ObrázekObrázek
a reproduktor je umístěn takto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 05.06.2007 10:17

sidik píše:Má někdo tušení jak HF pozná, že má ztišit telefon? ...
Promiň - možná je brzy ráno a ještě mi nezapaluje - nějak jsem to nepochopil. Nemá náhodou HF ztlumit rádio (píšeš telefon) při příchozím hovoru? :wink:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 05.06.2007 10:37

opicak píše:Promiň - možná je brzy ráno a ještě mi nezapaluje - nějak jsem to nepochopil. Nemá náhodou HF ztlumit rádio (píšeš telefon) při příchozím hovoru? :wink:
:D Hezký překlep se mi povedl. Samozřejmě sem myslel, jak HF pozná, že má ztišit rádio. Jestli to detekuje, že se na signálu k externímu reproduktoru změní odpor, nebo nějak jinak, prostě jak ta detekce vypadá uvnitř. Ne že bych byl kovanej v elektrice, ale třeba by mi bylo více jasno, co je špatně nebo by se z toho dalo přijít, jak to obelstít :twisted:
Obrázek
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 05.06.2007 10:51

Pročetl jsem si to ještě jednou a asi ti moc neporadím. Používám také HF sadu nokia připojenou pomocí bluetooth k telefonu a tlumení funguje. Nejsem ani elektrikář amatér, ale princip je v tom, že elektronika HF při příchozím hovoru pustí do kablíku "tel mute" kostru. To píšeš, že funguje. Pokud ti HF funguje bezchybně s jiným telefonem viděl bych chybu v připojovacím kabelu HF - telefon.
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 05.06.2007 13:30

Z toho si nic nedělej, já si tu spíše chtěl pobrečet, co mi moderní technologie zase provedly :D
Mimochodem, koukám že ty máš Ck-7w. Kam si umístil centrální jednotku? A kam (a kudy a co a jak si demontoval) si umístil mikrofon?
Obrázek
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 05.06.2007 14:02

Jo moderní technologie jsou mrchy! :lol: Já pracně laboroval a vymýšlel přenos hovoru do reproduktorů rádia (nechtěl jsem montovat s HF dodávaný repráček), nakonec jsem to vyřešil pomocí 4kontaktního přepínací relé a spokojenost. Řídící jednotku mám za kastlíkem spolujezdce, přilepený oboustranou lepící páskou, mikrofon jsem umístil nad středové zpětné zrcátko - kabel protažený za plastem pravého předního sloupku. Pěkně jsem se u toho zapotil a když jsem to uvedl do stavu s kterým jsem byl naprosto spokojený, dostal jsem služební Nokii N95 s novou HF sadou CK-20W, která už má stereo výstup pro přehrávání hudby z mobilu pomocí audio systému rádia. Jsem z toho opět na nervy, protože originál ford rádio 6000cd nemá konektor pro stereo audio vstup. Budu to muset nějak řešit pomocí konektoru pro připojení měniče, ale ještě netuším jak. Jo technika je sviňa! :roll:
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 05.06.2007 14:42

opicak píše:Jsem z toho opět na nervy, protože originál ford rádio 6000cd nemá konektor pro stereo audio vstup. Budu to muset nějak řešit pomocí konektoru pro připojení měniče, ale ještě netuším jak. Jo technika je sviňa! :roll:
Jo, stereo vstup sem k mému Kenwoodu taky dodělával. Byl to kablík, který měl na jednom konci nějaký konektor na CD měnič a na druhém stereo jack. Akorát tam mezitím bylo několik součástek a samozřejmě schéma zapojení, aby si to člověk ubastlil, nikde... No jo, tak tenhle kablík přímo od Kenwoodu holt stál litr, no :?
Obrázek
Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 06.06.2007 09:36

opicak píše:Já pracně laboroval a vymýšlel přenos hovoru do reproduktorů rádia (nechtěl jsem montovat s HF dodávaný repráček), nakonec jsem to vyřešil pomocí 4kontaktního přepínací relé a spokojenost.
Nechci tě moc naštvat, ale někomu se to třeba bude hodit. Jestli totiž tomu dobře rozumím, tak něco takového se i prodává. Jak teď různě procházím stránky, tak sem narazil na http://www.luja.cz/index.php?id=003003012, kde mají pro různé vozy něco, co by mělo dělat stejnou funkci, co popisuješ. Verze pro ISO konektory by snad měla mít i přímé napojení na Ck-7w. Pravda, za hubičku to úplně není...
Obrázek
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 06.06.2007 09:52

to je v pohodě, nemám důvod se naštvat. Vlastně jsem spokojený, že jsem jako amatér vyrobil za cca 150,- Kč něco, co se prodává za tisícovku. :lol: Spíš mě teď trápí, že ford rádio nemá aux-in vstup. A jak tak prolézám web, dá se sehnat redukce za cca 2.500,- Kč. 8O . Na to nejspíš kašlu. Hold celá "Nokia Multimedia Car Kit CK-20W" utlumí své možnosti na obyčejné telefonování. Vůbec nechápu proč forďácké rádia při své kvalitě, funkcích a ceně jsou tak příšerně chráněná proti jakémukoliv externímu připojení jiného zařízení. Nechápu takovou obchodní politiku - pokud chce někdo od rádia víc, než ford nabízí u origorádií, zdrhne ke konkurenci. :?
Obrázek

Peta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peta » 09.06.2007 02:54

roberto píše:To zni dobre, jen si jeste pockam na tu fotecku!! :lol:
Tady je fotečka (vlastně dvě)...

Obrázek
Obrázek

Tohle jsou bohužel fotky z auta, ve kterém velké HF není namontované, je v něm jen držák... Takže tam není ani vidět, jak nádherně je díky tomuhle umístění schovanej kabelovej svazek, kterej vede spárou mezi krytem středového panelu a přístrojovou deskou směrem ke sloupku řízení, kde vchází do nitra přístrojové desky - opět bez nutnosti vrtání, nebo nějakého poškození...
"Fíkus" 1.8 TDDi Combi 01, State Blue, Trend+...
"Fofík" 1.8.TDDi Combi 99, State Blue, Ambient+...
Obrázek

Black66
Nováček
Nováček

Re: Mobilní telefon v autě

Příspěvek od Black66 » 11.01.2009 15:21

Nemám rád zbytečné vrtání do auta, tak jsem to vyřešil pomocí 3ky drátu a horkovzdušné pistole.
Přílohy
CIMG1813.JPG
FF Combi 1.6 16V 03 Silver
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Interier“