dneska ráno se mi stala nemilá příhoda. Sednu ráno do auta jako obvykle do Mondea MkIV (1,8 TDCi 92kW, 6-kvalt), nastartuju a slyším takovej chrčivej zvuk "z podvozku, motoru?" a dostávám vibrace do spojkovýho pedálu. Vyšlápnu spojku a je klid, ticho (což ukazuje, že to nebude ve spojkovým ložisku). Jakmile však spojku pustím, zvuk se vrátí a setrvává i při jízdě. Ustane vždy jen když se řadí, takže opět jen při vyšlpnutí spojky. Ten zvuk je docela dost hlasitej a je dost slyšet. Stalo se mi že při jízdě to drobně cuklo a zvuk ustal při nižších otáčkách, ale všimnul jsem si že když se motor vytočí kolem 2500-3000 ot., tak je ten zvuk slyšet zase a cítím ty zproopadený vibrace taky. Řeším čím to je. V servisu (neautorizovaném) si to technik poslechl a jeho názor byl, že to bude spíš než spojka něco v převodovce (tuším že 6-kvalt od forda má označení MMT6), maximálně ještě prej přítlačák na spojce??? Tak se na Vás obracím s dotazem, pokud to není spojkový ložisko (což by se projevilo spíš při vyšlápnutí spojky) jestli to třeba nemůže být nějaký ložisko ještě na převodovce, nebo tak něco, zkrátka jestli se něco podobnýho neobjevuje u tohohle typu aut a není to tak nějaká známá porucha... Vítám jakýkoli názor!!! Dík