Ukazatel stavu benzinu - vadné čerpadlo?
- lalos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ukazatel stavu benzinu - vadné čerpadlo?
Ahojte,
zhruba před měsícem jsem měnil palivové čerpadlo z důvodu upáleného konektoru, jak je probíráno už několikrát níže. Po převzetí bylo v servisu vše OK, po ujetí několika km mi ale spadla rafička ukazatele stavu benzinu na nulu a stále svítí hladové oko. Ze začátku se ukazatel nárazově chytl a začal ukazovat správně, po několika km ale zase spadl na nulu. V servise mi řekli, že to je asi kotakt v elektrice. Teď mi to ale děla i to, že se ukazatel sice chytne, ale prokazatelně ukáže jiný stav v nádrži než je skutečnost. Máte s tím někdo zkušenost?
Na závadu v elektrice to moc nevidím, spíš plovák v tom novém čerpadle? Nebo něco jiného?
Díky za radu, rád bych měl před reklamací čerpadla nějaké případné argumenty.
Díky.
zhruba před měsícem jsem měnil palivové čerpadlo z důvodu upáleného konektoru, jak je probíráno už několikrát níže. Po převzetí bylo v servisu vše OK, po ujetí několika km mi ale spadla rafička ukazatele stavu benzinu na nulu a stále svítí hladové oko. Ze začátku se ukazatel nárazově chytl a začal ukazovat správně, po několika km ale zase spadl na nulu. V servise mi řekli, že to je asi kotakt v elektrice. Teď mi to ale děla i to, že se ukazatel sice chytne, ale prokazatelně ukáže jiný stav v nádrži než je skutečnost. Máte s tím někdo zkušenost?
Na závadu v elektrice to moc nevidím, spíš plovák v tom novém čerpadle? Nebo něco jiného?
Díky za radu, rád bych měl před reklamací čerpadla nějaké případné argumenty.
Díky.
- miki21
- Test driver
Re: Ukazatel stavu benzinu - vadné čerpadlo?
Měnilo se jen čerpadlo, nebo celý ten plastový hrnec i s plovákem? Tohle bych tipl na "bordel" v elektrice. Někde na cestě plovák-palubovka. Nebo je možné, že jsou vydřené ty drážky přes které plovák předává hodnoty(potenciometr).
Určitě bych reklamoval - něco tam bude špatně.
Určitě bych reklamoval - něco tam bude špatně.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- lalos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No vyměněné bylo celé čerpadlo, tak jak je třeba tady na tom obrázku.
Dávám to ale do přímé souvislosti, protože až do smrti čerpadla vše fungovalo tak, jak má.
Mimochodem výměnou čerpadla se zdá vyřešil i problém se škubáním motoru při nízkém stavu benzinu v nádrži, které je níže taky popsaný. To ale nevím úplně jistě, protože bez ukazatele nádrž nevyjíždím úplně do sucha.
Ale jinak má Obláček natočeno 205t, takže asi pomalu odchází do motorového nebe
Zaždopádně díky za reakci.
Dávám to ale do přímé souvislosti, protože až do smrti čerpadla vše fungovalo tak, jak má.
Mimochodem výměnou čerpadla se zdá vyřešil i problém se škubáním motoru při nízkém stavu benzinu v nádrži, které je níže taky popsaný. To ale nevím úplně jistě, protože bez ukazatele nádrž nevyjíždím úplně do sucha.
Ale jinak má Obláček natočeno 205t, takže asi pomalu odchází do motorového nebe

Zaždopádně díky za reakci.
- miki21
- Test driver
Když sklopíš zadní sedák, tak pod ním je průchodka k nádrži-zkontroluj správné zapojení konektoru, případně rozpoj a pročisti kontakty.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
- lalos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dík za radu. Průchodku jsem našel (pod zadním sedadlem na straně spolujezdce). Dovnitř vedou nějaké kabely, ale konektor v dosahu žádný, co by šel odpojit a vyčistit. Jestli je to hlouběji pod plechem, tak tam fakt nevím jak se dotanu. Nádrž ale sundávat nebudu, na to jsem moc malý kutil, to raději nechám na tom servise.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no jestli ma natoceno teprve 205 tisic km tak to ma zhruba jeste jednou tak pred sebou.....a nebo je stocenej tachak a uz opravdu konci?
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- lalos
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
S tím koncem to bylo trošku nadnesené.
Nějaký ten pátek ještě určitě musí vydržet. Jen mě už trošku nebaví zvyšující se frekvence různých oprav. Krom toho čerpadla mi začly navíc kolísat otáčky volnoběhu. Naštěstí jsem pohledal na fóru a asi to bude jen nějaká napraklá hadička. To asi přežiju
Nějaký ten pátek ještě určitě musí vydržet. Jen mě už trošku nebaví zvyšující se frekvence různých oprav. Krom toho čerpadla mi začly navíc kolísat otáčky volnoběhu. Naštěstí jsem pohledal na fóru a asi to bude jen nějaká napraklá hadička. To asi přežiju

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no ja myslim ze jeste par let pojezdi....jak rika kamarad co ma jen mercedesy....kolik ze to ma? 300 tisic ...to jeste neni zabehnute
a u medveda ma asi pravdu...ma jedem starsi s ted uz 780 tisic km na motoru..a porad to jezdi...

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999