neplynulý chod pednálu plynu
- odjinud
- Junior
neplynulý chod pednálu plynu
Ahoj, mám drobný problém s pedálem plynu. V horní poloze je jakoby zatuhlý a nejde lehce sešlápnout. Po sešlápnutí (s použitím mírně víc síly) se jakoby odtrhne a zbytek rozsahu pedálu jde normálně. Když se to zase vrátí do horní polohy, je to nanovo. Dělá mi to asi už půl roku, v zimě to bylo mírně horší a říkám, že bych s tím mohl pomalu začít něco dělat.
Je to onen problém s klapkou, jak je tu zmiňován, nebo je to někde v pedálu samotném? Napadlo prostříknout čep pedálu nějakým olejem (měl jsem to samé v š120, kde jsem celý pedál vymontoval a odmačoval od nečistot v naftě).
Jde o Focus 1,6 16V 2002. Chtěl jsem se zeptat než to dám do servisu
Je to onen problém s klapkou, jak je tu zmiňován, nebo je to někde v pedálu samotném? Napadlo prostříknout čep pedálu nějakým olejem (měl jsem to samé v š120, kde jsem celý pedál vymontoval a odmačoval od nečistot v naftě).
Jde o Focus 1,6 16V 2002. Chtěl jsem se zeptat než to dám do servisu
odjinud / fromelsewhere
----------
Focus combi 2002 @ 1.6/16V 74kW @ Comfort plus
----------
- miki21
- Test driver
Re: neplynulý chod pednálu plynu
Namazat můžeš cokoliv,klidně i bovden lanka ke klapce,ale tohle "přilepení" způsobuje skutečně zasraná škr.klapka.
EDIT- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %AD+klapka
EDIT- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %AD+klapka
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- odjinud
- Junior
Díky. To vypadá, že bych to mohl zvládnout i já...
Ještě dotaz: na začátku se mluví o nějaký spec. těsnící vrstvě na hraně vlastní klapky a místech jejich dosedání do "trubky", ke konci příspěku se to rozporuje, že tam nic takového není a že naopak potřeba očistit předně hranu klapky a místo, kde to dosedá. Jak to teda, prosím tě, je?

Ještě dotaz: na začátku se mluví o nějaký spec. těsnící vrstvě na hraně vlastní klapky a místech jejich dosedání do "trubky", ke konci příspěku se to rozporuje, že tam nic takového není a že naopak potřeba očistit předně hranu klapky a místo, kde to dosedá. Jak to teda, prosím tě, je?
odjinud / fromelsewhere
----------
----------
- petulak
- Test driver
Neboj se to očistit.
Jo-nějaká vrstva,tam byla, ale ve fabrice na pásu.
Jo-nějaká vrstva,tam byla, ale ve fabrice na pásu.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- odjinud
- Junior
Co tam pak, po očištění, nějakou nanést? Třeba to zatěsnit třeba nějakou vazelínou?
Nebo je to kravina?
Nebo je to kravina?
odjinud / fromelsewhere
----------
----------
- odjinud
- Junior
Ještě se zeptám, souvisí nějak případná zašpiněnost klapky s chybou motoru (oranž. kontrolka), která dle dignostiky hlásí chybu lambdy?
Plánuju jet teď na na přesnou dignostiku (zjistí, která z těch 2 lamd to je) a na výměnu lambdy. Tak jestli by třeba nemohlo bejt, že by vyčištěním klapky se i tohle spraví. Mám se pustit do klapky před tou lambdou nebo naopak?
Plánuju jet teď na na přesnou dignostiku (zjistí, která z těch 2 lamd to je) a na výměnu lambdy. Tak jestli by třeba nemohlo bejt, že by vyčištěním klapky se i tohle spraví. Mám se pustit do klapky před tou lambdou nebo naopak?
odjinud / fromelsewhere
----------
----------
- petulak
- Test driver
odjinud píše:Co tam pak, po očištění, nějakou nanést? Třeba to zatěsnit třeba nějakou vazelínou?![]()
![]()
![]()
Nebo je to kravina?
Tak to si piš!!!!!

- odjinud
- Junior
A jsi si fakt jistej?
Zrovna jsem doma totiž kápnul na plnou pikslu vazelíny, co otec ukrad, když dělal na dráze 

odjinud / fromelsewhere
----------
----------
- petulak
- Test driver
To,jsem--první přidání plynu,ti tu "vazelínu" vzduch sežere. 

- miki21
- Test driver
...a na to co tam po ní zbude, se nalepí sajrajt a budeš tam co jsi teď. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- odjinud
- Junior
Tak jsem se do toho včera pustil.
Demontáž proběhla v zásadě bez problémů. Při čištění (líh) se ale klapka furt "lepila" k tělu tý roury, takže jsem pak štětcem trochu víc "přitlačil" a pak už to zase mírně protejkalo.
S obavami jsem to namontoval zpět a opravdu, voln. otáčky po nastartování naběhly na 2000. Pak jsem to ale projel a už po pár stech metrech se dostaly v zásadě na normál - 800-1200. Asi se z toho poučila řj a je to ok.
Vlastní závada - neplynulý chod plynu - se odstranila úplně, takže zatím spokojenost.
Děkuji všem za rady a komusi za přesný postup opravy vč. fotek (mám tohle rozepsaný, takže sorry, že nejmenuji osobně).
Demontáž proběhla v zásadě bez problémů. Při čištění (líh) se ale klapka furt "lepila" k tělu tý roury, takže jsem pak štětcem trochu víc "přitlačil" a pak už to zase mírně protejkalo.
S obavami jsem to namontoval zpět a opravdu, voln. otáčky po nastartování naběhly na 2000. Pak jsem to ale projel a už po pár stech metrech se dostaly v zásadě na normál - 800-1200. Asi se z toho poučila řj a je to ok.
Vlastní závada - neplynulý chod plynu - se odstranila úplně, takže zatím spokojenost.
Děkuji všem za rady a komusi za přesný postup opravy vč. fotek (mám tohle rozepsaný, takže sorry, že nejmenuji osobně).
odjinud / fromelsewhere
----------
----------