Hlučnost v interiéru FF II 1,6 16V 74 KW TREND X GHIA combi
-
- Nováček
Hlučnost v interiéru FF II 1,6 16V 74 KW TREND X GHIA combi
Ahoj,
mám v plánu koupit Focus II 2005 až 2006 s motorem 1,6 16V 74 KW combi.
Zajímalo by mně o kolik je uvnitř vozu větší klid při rychlostech okolo 130 Km / hod a více.
Jestli má cenu si připlatit dalších 20 - 30 tisíc za GHIA variantu, která je prý líp odhlučněná od výroby, když je možné mít levněji podobně vybavený TREND. Který ale není odhlučněný skoro vůbec.
Moje současné auto je na dálnici extra hlučné a nechtěl bych to už z novým autem zažívat. Chci mít klidnou tichou jízdu.
Díky za postřehy.
PS: Celý rok jezdím kratší trasy po okrskách a po městě, jen 3x za rok jedu někam po dálnici 400 - 800 km. Proto benzín.
mám v plánu koupit Focus II 2005 až 2006 s motorem 1,6 16V 74 KW combi.
Zajímalo by mně o kolik je uvnitř vozu větší klid při rychlostech okolo 130 Km / hod a více.
Jestli má cenu si připlatit dalších 20 - 30 tisíc za GHIA variantu, která je prý líp odhlučněná od výroby, když je možné mít levněji podobně vybavený TREND. Který ale není odhlučněný skoro vůbec.
Moje současné auto je na dálnici extra hlučné a nechtěl bych to už z novým autem zažívat. Chci mít klidnou tichou jízdu.
Díky za postřehy.
PS: Celý rok jezdím kratší trasy po okrskách a po městě, jen 3x za rok jedu někam po dálnici 400 - 800 km. Proto benzín.
- Marťas
- Test driver
Re: Hlučnost v interiéru FF II 1,6 16V 74 KW TREND X GHIA combi
Focus celkove neni zrovna moc tiche auto. Ciste kvuli izolaci bych nepriplacel - muzes si ho odizolovat kvalitneji sam a za mensi penize, nez je rozdil 20-30 tisic.
Kazdopadne by nejlepsi bylo, kdyby jsi obe varianty projel a obrazek si o hluku (subjektivni pojem) udelal sam...
Kazdopadne by nejlepsi bylo, kdyby jsi obe varianty projel a obrazek si o hluku (subjektivni pojem) udelal sam...

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

-
- Nováček
No to je pravda, za cca 10 tisíc se dá nakoupit dost materiálu na slušnou izolaci podběhů, kufru a motoru.
Takže to asi nebudu řešit. Koupí se nejlepší možný kousek s výbavou za dobrý peníz a odhlučnění si pak pořeším časem sám. Pokud mně to bude tedy na dálnici vadit.
Ale pořád to má podle mě lepší a tišší zvuk na dálnici než třeba novější Fabie 1,4 MPI.
Pak je to asi otázka taky koupě tichých gum atd.
Takže to asi nebudu řešit. Koupí se nejlepší možný kousek s výbavou za dobrý peníz a odhlučnění si pak pořeším časem sám. Pokud mně to bude tedy na dálnici vadit.
Ale pořád to má podle mě lepší a tišší zvuk na dálnici než třeba novější Fabie 1,4 MPI.
Pak je to asi otázka taky koupě tichých gum atd.
- Adow
- Člen klubu
Podle mě nejsou Ghia nebo Titanium lépe odhlučěný. Jde spíš o kombinaci motoru nebo modelového roku.. Třeba já mám na 2010 víc odhlučňujícího materiálu a třeba deku pod kapotou i na 1,6 16V a 2008 nebo 2009 toto nemá.
Každopádně je to bída a s 1,6 16V počítej na 130 km/h s cca 4000 otáčkami. A věř, že trend nemá jinou převodovku a že titanko nemá 6-ku
. Podle mě to bude srovnatelné s tou Fabií. Focus II je vše ostatní než tiché auto - pokud je to tvá priorita, lov raději v jiných vodách...
Nebo se do toho vrhni a auto vytlum - když už to neudělal výrobce...
Každopádně je to bída a s 1,6 16V počítej na 130 km/h s cca 4000 otáčkami. A věř, že trend nemá jinou převodovku a že titanko nemá 6-ku

Nebo se do toho vrhni a auto vytlum - když už to neudělal výrobce...
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Jiné auto se nedá moc koupit.
Požadavky splňuje jedině Focus 2005 - 2006, Fabie 2008 1,4 MPI nebo Toyota Corolla Verso 2003.
Fabii nechci a ta Corolla Verso je za ty prachy ročník 2003, což už je staré.
Modely ostatních značek co připadají v úvahu zase mají drahé díly, nebo to jsou malé auta.
rozpočet je cca 110 až 130 tisíc kč.
Nejlíp sedí ten Focus II.
Požadavky splňuje jedině Focus 2005 - 2006, Fabie 2008 1,4 MPI nebo Toyota Corolla Verso 2003.
Fabii nechci a ta Corolla Verso je za ty prachy ročník 2003, což už je staré.
Modely ostatních značek co připadají v úvahu zase mají drahé díly, nebo to jsou malé auta.
rozpočet je cca 110 až 130 tisíc kč.
Nejlíp sedí ten Focus II.
- Forfoc
- Pokročilý
Měl jsem Focus II 1.6 benzín ve verzi Trend(2006) a nyní mám Focus 1.8 benzín ve verzi Titanium(2008). Musím říct, že Titanium je minimálně o 50% tišší. Když jsem si prvně sedl z Trendu do Titania, myslel jsem při rozjezdu, že mám vyplej motor. Prostě jak jsem byl z Trendu zvyklý na relativní hluk, tak v Titaniu je oproti Trendu úplné ticho.
Je pravda, že nynější můj Focus je už faceliftovaný, takže je možné, že zapracovali na tichosti i u Trendu. Každopádně vyšší verze má mnohem více vychytávek, které třeba nejsou viditelné, ale uvnitř auta jsou.
Je pravda, že nynější můj Focus je už faceliftovaný, takže je možné, že zapracovali na tichosti i u Trendu. Každopádně vyšší verze má mnohem více vychytávek, které třeba nejsou viditelné, ale uvnitř auta jsou.
-
- Nováček
Hmm... Jediné nromální auto a zrovna taková nevýhoda.
Už mi to hlava nebere. Není z čeho vybírat. Každé auto má něco co je na houby a co za těch 120 tisíc nestojí. Dát 120 tisíc za hlučnou příšeru, tak to asi ne.
Už mi to hlava nebere. Není z čeho vybírat. Každé auto má něco co je na houby a co za těch 120 tisíc nestojí. Dát 120 tisíc za hlučnou příšeru, tak to asi ne.
- Anduril
- Test driver
Zas takova tragedie to neni
Neni z nejtissich, ale rozhodne to neni takove tragicke, abys tady psal o priserach. Navic kdyz si nemuzes moc vybirat. Rozhodne mi prijde focus jako spise ta lepsi volba.

Neni z nejtissich, ale rozhodne to neni takove tragicke, abys tady psal o priserach. Navic kdyz si nemuzes moc vybirat. Rozhodne mi prijde focus jako spise ta lepsi volba.
-
- Zkušený
Přečti si nějaké recenze, např. zde:s-tony píše:Hmm... Jediné nromální auto a zrovna taková nevýhoda.
http://www.auto.cz/ford-focus-1-6-ti-vc ... spech-1722
Nějakého přehnaného hluku jsem si teda nikdy nevšiml. Oproti fábií, kterou jsem měl předtím, je jízdní komfort nesrovnatelný
Ford Puma ST-LINE X 125k AT 2021
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
-
- Nováček
Bohužel nemám možnost se v tom více povozit. Hledal jsem nějakou půjčovnu která to má, ale buď mají novější od 2008 nebo s dieslem. A to je něco jiného. Ta miniprojíždka v bazaru mi nic nedá.
Není tu někdo z okolí Ostravy kdo by se nechal ukecat za úplatek na povození v FFII 1,6 74 Kw nebo podobný benzín?
Nebo nevíte někdo o půjčovně v oblasti severní a střední Moravy, která podobné auto půjčuje?
Tady mají dvojkového Focuse, ale v naftě http://www.autopujcovna-city.cz/?page_id=6
Vím že nafťák je hlučnější. Takže pokud bych si to půjčil a shledal to únosným, tak bude benzín úplně v pohodě. Je to tak?
Není tu někdo z okolí Ostravy kdo by se nechal ukecat za úplatek na povození v FFII 1,6 74 Kw nebo podobný benzín?
Nebo nevíte někdo o půjčovně v oblasti severní a střední Moravy, která podobné auto půjčuje?
Tady mají dvojkového Focuse, ale v naftě http://www.autopujcovna-city.cz/?page_id=6
Vím že nafťák je hlučnější. Takže pokud bych si to půjčil a shledal to únosným, tak bude benzín úplně v pohodě. Je to tak?