Hmmm ... tak teda nevím........ až bude čas tak to schválně zkusím změřit..... potřebuji totiž zjistit zda mi to chladí dobře a nebo zda budu muset zajet do servicu....... Ikdyž od vystupu klimy k vnitřním rozvodům asi není moc dlouhá cesta....... tak by ohřátí vzduchu nemělo být až tak velké. Myslím , že tak 1-2 st.CAhmed píše:4°C asi neni moc realne. Mozne to je jedine na vystupu z klimy, nez to zacne prochazet vnitrni ventilaci. Kdyby ti z ofuku foukal 4°C vzduch, tak bys mel v lete omrzle ruce.40007 píše:Mám takovej blbej dotaz....... nezkoumal jste někdo jakou teplotu má vzduch který leze ze zaplé klimy???? Někdo mi říkal, že by to mělo být 4 st.C. Nemá někdo stím zkušenost??? Dík
Klimatizace
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

- LordMiras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jinak - muzu se zeptat jak klimu pouzivate nekdo rika ze nema cenu ji zapinat na 10 min nebo tak a vypinate ji pred koncem jizdy? Jak hodne si nechavate vychladit auto ? Nechce se mi ji zapina kdyz vezu rodinu aby nemeli nake problemy nastydnuti nebo tak vim ze se to nema prehanet max prej tak o 5 stupnu nez je venku proste mi povezte jak kdo k ni pristupujete me se treba zda ze me poboliva hlava nebo trochu skrabe v krku nemam s tim moc zkusenosti je to prvni leto s klimou - jinak klima je vycistena vydezinfikovana doplnena dik za nazory a odpovedi 

- Ahmed
- Test driver
Kdyz mi je horko, tak ji zapnu, i kdybych jel jenom 10 minut. A vypinam chvili pred tim, nez dojedu k baraku, akorat se stihne odvetrat studeny vzduch a necham trochu schladnout auto, pak vypnu. Vzhledem k tomu, jaky smrad momentalne produkuje, ji pri jizde nevypinam. Teplotu si dam vzdycky tak, at mi je dobre, zadna extremni zima, vetsinou chvili po zapnuti az je auto ochlazene davam ventilator ze 3 nebo 2 na 1 stupen, pripadne 2 a pritapim.
- pipin
- Nováček
klima
Byl jsem na kontrole klimy u profíků a bylo mi řečeno , že focus musí mit při naplno zapnuté klimě po nejvíce 5 minutách teplotu vzduchu 6 stupňů . Pokud je ovšem klima dostatečně naplněná a i jinak v pořádku. Při testu skutečně asi za 3 min. teplota 6 stupňů. Nebylo třeba nic doplňovat ani seřizovat.
Ford C Max 1.8 TDCI
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pratele nevite nekdo kde tu pojistku pod kaslikem najdu? Nemuzu ji potvoru najit ... Jeste nez to povezu k fokimu, tak bych rad zkontroloval co muzu zjistit ja (abych ho zbytecne nezatezoval - preci jen toho asi budu potrebovat vicBery píše:Když jsem fikuse koupil tak mi taky svíťilo tlačítko,ale klima nešla. Ve finále to byla pojistka,ale ne v pojistkové skříni, ale pod kaslíkem!!!!

- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
pojistková skříňka pod palubní deskou - levá strana pod volantem dole - v poličce je krytka - pojistka by to měla být č. 58, 7,5A, hnědá. Doufej, že nedopadneš jako já - po její výměně (první nalezení závady u Fokiho...) to fungovalo půl roku, v současnosti přepalování pojistky cca po 5min. provozu klimy - závada, s kterou si lámu hlavu už dost dlouho, zatím jsme to s Fokim nevyřešíli (už jsem to tu někde psal...) - pokud se ti to podaří vyřešit, dej, prosím, vědět...ClairVOYanT píše:Pratele nevite nekdo kde tu pojistku pod kaslikem najdu? Nemuzu ji potvoru najit ... Jeste nez to povezu k fokimu, tak bych rad zkontroloval co muzu zjistit ja (abych ho zbytecne nezatezoval - preci jen toho asi budu potrebovat vicBery píše:Když jsem fikuse koupil tak mi taky svíťilo tlačítko,ale klima nešla. Ve finále to byla pojistka,ale ne v pojistkové skříni, ale pod kaslíkem!!!!).
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal. 

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No tam jsem koukal, zda se byt na pohled OK. Jdu ji jeste zmerit. Ale nekdo tady psal jeste o jedne pojistce, ktera je za kaslikem ci co. Tam jsem prave zadnou nenasel.novako píše:pojistková skříňka pod palubní deskou - levá strana pod volantem dole - v poličce je krytka - pojistka by to měla být č. 58, 7,5A, hnědá. Doufej, že nedopadneš jako já - po její výměně (první nalezení závady u Fokiho...) to fungovalo půl roku, v současnosti přepalování pojistky cca po 5min. provozu klimy - závada, s kterou si lámu hlavu už dost dlouho, zatím jsme to s Fokim nevyřešíli (už jsem to tu někde psal...) - pokud se ti to podaří vyřešit, dej, prosím, vědět...
edit: prosel jsem pro jistotu vsechny pojistky v hlavni pojistkove skrini a i sem se juknul do skrinky u motoru a vsechny pojistky, ktere jsem videl jsou OK. Po zmacknuti A/C se rosviti LEDka na tlacitku a tim to hasne. Nic vic se nedeje (ani zadne klapnuti jak se tu taky psalo). Mam nastaveny vetrak na 1. stupen a proste nic. Zavolam zitra asi Fokimu a zkusim se s nim domluvit, ze bych mu to dovezl

- mosad
- Junior
Zkus prostudovat tohle http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 1&start=15 pokud už si tam nekoukal. 

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Diky. Jedina nova informace (na to vlakno jsem pri hledani nenarazil) je kontrola pozice 5 - jestli je tam pojistka ... Zkusim to a uvidime.mosad píše:Zkus prostudovat tohle http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 1&start=15 pokud už si tam nekoukal.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem s tim byl na oprave a zaver je nasledujici: okruh klimatizace je asi ok (aspon vypada). Problem je v tom, ze u konektoru, ktery jde k civce (ta co je pod motorem), je nejaka zrada a leze z nej 6.5V misto 14.4. Kdyz jsem s tim prijel, tak tam sice 14.4V bylo, ale jen kdyz se s konektorem zahybalo. Po par zahnutich to spadlo na 6.5V a ted nevime co s tim. Zkusim nejakeho autoelektrikare, pac tam potrebuju tech 14V.
Nevite nekdo co by to mohlo byt?
- Ahmed
- Test driver
Spatny kontakt nekde po ceste - volny, zaoxidovany, vypaleny, ...ClairVOYanT píše:Tak jsem s tim byl na oprave a zaver je nasledujici: okruh klimatizace je asi ok (aspon vypada). Problem je v tom, ze u konektoru, ktery jde k civce (ta co je pod motorem), je nejaka zrada a leze z nej 6.5V misto 14.4. Kdyz jsem s tim prijel, tak tam sice 14.4V bylo, ale jen kdyz se s konektorem zahybalo. Po par zahnutich to spadlo na 6.5V a ted nevime co s tim. Zkusim nejakeho autoelektrikare, pac tam potrebuju tech 14V.
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mam podobnu problem jako kolega ClairVOYanT. Ted je to teprve markantne znad. Po zapnuti klimy se neozve zadne cvaknuti a koumal jsem i vetrak, ktery by mel aspon naznacovat nejakou cinnost, a ten stoji, jako pribity. Zkusim tedy tu pojistku a podobne, kez by to byla jen nejaka takova trobnost. Bohuzel jsem FoFo koupil pred zimou a na zavadu prisel az ted 

Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Zalezi na teplote. Pokud ne hned, tak urcite za chvili se musi rozjet. Mi vetsinou hned, jak zapnu. U Mondea 2001+ jsem vypozoroval, ze to dela az po zahrati, takze klidne 5 minut bez vetraku.MK píše:Tak pojistka je OK, i s relatkem cislo 11 v pridavne skrince jsem trosku polaskoval, ale zda se mi, ze cvaknuti se stale neozyva, anebo je prilis slabe. Mozna to bude to relatko. Myslite, ze by mel vetrak klimy konat nejakou cinnost hned po zapnuti?
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele: