Lakování
- rybi
- Nováček
Lakování
Před časem jsem opřel auto o strom, měl sem promáčklý zadní blatník. Teď se to nechalo spravit a přestříkat. Chci vám ukázat, co jsou schopní tam dát za barvu, samozřejmě sem to nepřevzal a řekl jsem, že to chci předělat. Prasečina největší. Zajímalo by mě, kde sehnat ten správnej odstín. Je to někde uvedený podle vin nebo tak? Jako myslel jsem si, že to nedělaj poprvé a nějaký zkušenosti s tím mají.
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lakování
luxusní
automobilky mají kódy barev, ale u metel je složitější ten nános, protože je potřeba odhadnout poměr a počet vrstev, a tak dáále. Je o tom tady hodně popsáno.
Stává se, že se odstín nechytí na 100% a z určitého úhlu jiná barva vidět je, ale tohle je hodně slušná prasečina

automobilky mají kódy barev, ale u metel je složitější ten nános, protože je potřeba odhadnout poměr a počet vrstev, a tak dáále. Je o tom tady hodně popsáno.
Stává se, že se odstín nechytí na 100% a z určitého úhlu jiná barva vidět je, ale tohle je hodně slušná prasečina

- rybi
- Nováček
Já s tim počítal, že to nebude 100%, ale tohle jsem vážně taky nečekal. Nevim, jak odhadoval barvu, protože ani z jednoho úhlu to neodpovídá odstínu, co je na dveřích.
- DAveDOG
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To museli být amatéři. Já si nechal přestříkat blatník na bývalém autě, a pokud jsem neřekl že něco je stříkaného tak to nikdo nepostřehl. Taky metalíza, ale stejná jako mám teď na autě. A to to auto mělo 13 let, takže to katalogová barva už určitě nebyla.
Je: Mazda 3 BM 2.0 88kW Red Soul
Byl: Ford Focus 1.6 74kW 2008 Modrá Vision
Byl: Ford Focus 1.6 74kW 2008 Modrá Vision
- pbjun
- Test driver
Taky nam dudik nechaval lakovat fiestu po nehode a trefili jak odstin tak zrnitost ze to nepoznas....
Ale zase s tou stribrnou byvaji problemy co jsem videl tak u hodne lakovanych aut nesedi odstin, ale zase na druhou stranu jsem z te same lakovny odkud mame fiestu videl i par stribrnych aut a vypadaly jako original...
Ale zase s tou stribrnou byvaji problemy co jsem videl tak u hodne lakovanych aut nesedi odstin, ale zase na druhou stranu jsem z te same lakovny odkud mame fiestu videl i par stribrnych aut a vypadaly jako original...
- VH123
- Zkušený
O stříbrný metle Moondust Silver mi ani nemluv. Svépomocí jsem u Fiesty flikoval škody po svépomocí způsobené bouračce a dopadlo to dost hrozně. Odstín v pohodě, ale na sluníčku okamžitě vidíš že to není ono, úplně jinak to hází odlesky. Nicméně takovou prasečinu si můžu dovolit jako amatér, lakýra něco takovýho snad nemůže předat.
Jinak to trefování odstínu byla docela komedie. Paní v míchárně mi dala kartičky, bylo tam snad 20 různých odstínů podle předpokládaného stárnutí, ty krajní byly jasně mimo, ale rozhodoval jsem se snad mezi 5 které mi přišly na sluníčku na autě prakticky stejné. Obdivuju lakýry co mají fakt dokonalý barvocit, podle mě je to ekvivalent třeba absolutního sluchu.
Jinak to trefování odstínu byla docela komedie. Paní v míchárně mi dala kartičky, bylo tam snad 20 různých odstínů podle předpokládaného stárnutí, ty krajní byly jasně mimo, ale rozhodoval jsem se snad mezi 5 které mi přišly na sluníčku na autě prakticky stejné. Obdivuju lakýry co mají fakt dokonalý barvocit, podle mě je to ekvivalent třeba absolutního sluchu.
Vojta
- Olut
- Nováček
Solidní lakovna/míchárna barev by měla mít spektrometr. Lak na mém autě je původní (Atlantická zeleň nebo tak nějak) a šisuje si jak se mu zachce. Rozdíl je vidět jen z jednoho úhlu, ale přece jen to poznat je. Nejspíš na to soudruzi od Forda použili dvě různé šarže laku.
1,6 16V 2000
Fix Or Repair Daily
Drivers Return On Feet
Fix Or Repair Daily
Drivers Return On Feet
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tady je nekdo chytrej jak radio a na co by jim byl ?Olut píše:Solidní lakovna/míchárna barev by měla mít spektrometr. Lak na mém autě je původní (Atlantická zeleň nebo tak nějak) a šisuje si jak se mu zachce. Rozdíl je vidět jen z jednoho úhlu, ale přece jen to poznat je. Nejspíš na to soudruzi od Forda použili dvě různé šarže laku.
stribrna je na lakovani svine musi se rozstriknoutSpektrometr je druh vědeckého přístroje, který umožňuje zkoumat prvkové chemické složení látky či objektu na bázi měření odraženého světla respektive odražené vlnové délky světla a jeho absorbci nebo na základě měření vzniklého světla, přičemž ke vzniku dochází umělou excitací (plazma, jiskra, rtg, ...). Spektrometr se používá převážně pro provádění spektroskopické analýzy.
Spektromety se často využívají při kosmickém průzkumu u sond pro získávání dat o složení těles. Dále pak při výrobě materiálů, řízení výroby a kontrolách chemického složení.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- rybi
- Nováček
Přesně tak, už sem to dal jinam a tam mi znova nastříkali zadní blatník a rozstříkli to do půlky předních dveří, takže není vidět přechod. Teď to konečně vypadá dobře, nebýt toho pitomce, mohlo by to být mnohem jednodušší, protože by se nemusel lakovat celý blatník.
- PaulP
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak cajk
.
Ta první fotka .... bez komentáře.

Ta první fotka .... bez komentáře.
FieSTa ST, -38 Kg, Coil. AP Sport., Yokohama Advan Neova AD08R, Ferodo Racing DS2500, 4-b. pásy, Catback Jap Parts, Decat, Chlaz. serva D1 Spec + Millers, Cust. Carbon Intake, Silent. převodovky Powerflex, Perf. Blue, Pruhy.