Asi nejsem typický zákazník, mám rád kvalitu, takže si vybírám zboží kvalitnější i když dražší, s tím, že mi pak déle vydrží. Ptáš se na mobil - ten si kupuju vždy v horní části nabídky, tudíž určitě ne nejlevnější, ale pak ho obměňuju většinou až když začne zlobit, což bývá tak po třech letech. Mám kamarády, co mají nový mobil každý půlrok, mě to nic neříká, pokud současný dobře slouží.
Já netvrdím, že je špatně, že existuje i levné zboží, ale měla by mít možnost výběru, není dobře že jsem nucen kupovat nekvalitní zboží když nechci - k tomu to ale směřuje. Dám Ti příklad - nedávno jsem si v práci došel do Billy, protože jsem měl chuť na nějakou dobrou klobásu. Chtěl jsem si koupit nějakou kvalitní bez ohledu na cenu, ale bez separátů a miliónu éček. Měli tam spoustu druhů, ale ani jeden z nich z kvalitního masa, všechno s obsahem separátů a o éčkách nemluvě. To je to co mě štve, protože si musel koupit nějakou sračku i přes to, že jsem chtěl kvalitu a byl jsem ochoten za ní zaplatit.
Ano, auta jsou levnější, ale za jakou cenu? A ano, tvrdím, že současné nové modely jsou horší, než ty 8 let staré jak píšeš. Určitě ne z hlediska designu, ale z hlediska meteriálů a výrobní kvality určitě, za tím si stojím. A bohužel i z hlediska technologií, které souvisejí právě s radostí z jízdy, protože to v současné době není sledovaná vlastnost. Všímáš si třeba návratu aut, která dosud používala víceprvek k jednoduché zadní nápravě? Mám na mysli třeba Leona, pravděpodobně OIII i Golfa? Myslím, že i A3 bude víceprvek používat pouze pro nejvýkonnější verze. Před lety s tímhle začal Auris, teď se přidal koncern, vsadím se že ostatní budou houfně následovat. Takže ono je sice hezké mít levná auta, ale za mě ne za každou cenu, mělo by to mít určitou hranici.

Vždycky se směju, když někdo vykládá, že by si nekoupil nového Cee´da, nebo I30, že jsou to korejci, že evropská auta jsou kvalitnější, jenže zapomíná, že zatímco korejská auta šla nahoru, evropská zase dolů, takže se to všechno potkalo někde na půl cesty a dneska už je to jedno
P.S. Vůbec nejsem rozčílenej, jen říkám, jak to vidím