SLOVINSKO - dálniční známka
- spanel
- Pokročilý
SLOVINSKO - dálniční známka
Vzhledem k tomu, že naši soudruzi Slovinci to mají jinak, než okolí, tak při využití 10 denní rakouské DZ pak zbývá ještě obvykle k dispozici zhruba 20 dní na té slovinské. A při ceně 30€ = cca 750 Kč tak člověk vyčerpá jen zhruba 300 Kč a je nerozumné ten zbytek věnovat Slovincům za tak krátký úsek cesty a vyhodit do luftu zbývajících cca 400 Kč A proto i toto téma, protože se chystám do Chorvatska od 29.7. do 9.8.2012, tak zakládám toto vlákno, aby bylo možné známky lépe využít - tedy hlavně jejich zůstatkovou hodnotu. Takže pokud někdo plánujete cestu před mnou a za rozumnou zůstatkovou hodnotu odprodáte, pak se můžeme domluvit, pokud nebude, tak pak po 10.8. nabízím k odprodeji tu svou. Již loni jsem to takto udělal.
Já osobně potírám známku před nalepením Neutrogenou a jde suprově odlepit a nalepit na původní fólii.
Já osobně potírám známku před nalepením Neutrogenou a jde suprově odlepit a nalepit na původní fólii.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- Infinter
- Zkušený
Re: SLOVINSKO - dálniční známka
To zní jako dobrý nápad..
Btw: vloni si kamarádi nakoupili (já jsem to objížděl, protože zloděje nepodporuju) a říkali že po 5ti km na dálnici museli sjet, údajně kvůli uzavírce dálnice z důvodu oprav
Btw: vloni si kamarádi nakoupili (já jsem to objížděl, protože zloděje nepodporuju) a říkali že po 5ti km na dálnici museli sjet, údajně kvůli uzavírce dálnice z důvodu oprav

- Mufin01
- Test driver
Slyšel jsem, že se takhle se slovinskýma známkama handluje. Český člověk je prostě koumák
Ale co se dá dělat, vždyť ten slovinský systém není nic jinýho než nenažranství.
Já jedu do Chorvatska 14. června, takže kdyby měl někdo na prodej slovinskou známku z předchozí cesty a bude z okolí Brna, rád ji koupím.

Já jedu do Chorvatska 14. června, takže kdyby měl někdo na prodej slovinskou známku z předchozí cesty a bude z okolí Brna, rád ji koupím.
- C-Maxis
- Zkušený
To jakoze uprostred sezony uzavreli Slovinci dalnici? Jakoby jsme my uzavreli v cervenci D1?Infinter píše: Btw: vloni si kamarádi nakoupili (já jsem to objížděl, protože zloděje nepodporuju) a říkali že po 5ti km na dálnici museli sjet, údajně kvůli uzavírce dálnice z důvodu oprav
Neverim, spis bych tipnul na nejaky informacni sum.
Co se tyka drahosti znamky - ano je to silene. Pokud nekdo jede do oblasti KRK, Novi Vinodolski a max. po SENJ, da se s uspechem pouzit cesta po Slovinske dalnici a jet pres Ljubljanu az do Postojne a tam teprve prejet do Chorvatska.
Nevyhnu se tim sice placeni slovinske znamky, ale zato neplatim skoro nic na charvatskych mytnicich( celkem tusim asi 7 HRK).
Vyhod je nekolik:
-zadne zdrzovani na mytnicich = zadne fronty
-opravdu pekna a nova dalnice
-nemusim objizdet slovinskou dalnici pres male slovinske vesnice
-nestane se, ze by mi nekdo v noci omylem spatne vratil pri placeni na mytnici (i kdyz to se da omezit placenim kartou).
-krasna slovinska krajina
- Infinter
- Zkušený
To není šum, bavil jsem se přímo s těma lidma co si známku koupili.. Ale je fakt, že nevím jak to bylo po cestě zpět.
K těm tvým výhodám:
1) musíš zastavit a koupit známku (já do chorvatska jezdím mimo hlavní časy, takže skoro nečekám)
2) pěkná a "nová" dálnice je i ta chorvatská
3) souhlas, ale já jsem rád že si mezi rak. a chorv. dálnicí můžu dát kousek okresky
4) platím kartou, vždy bez problémů, odbavení bleskové
5) to je asi pravda, ale vetšinou jezdím slovinsko přes noc
+ levnější slovinský benzín mimo dálnice
Jinak abych nebyl brán jako zastánce neplacení, mě to nevadí, ale štve mě, že to neúměrně drahé.
K těm tvým výhodám:
1) musíš zastavit a koupit známku (já do chorvatska jezdím mimo hlavní časy, takže skoro nečekám)
2) pěkná a "nová" dálnice je i ta chorvatská
3) souhlas, ale já jsem rád že si mezi rak. a chorv. dálnicí můžu dát kousek okresky
4) platím kartou, vždy bez problémů, odbavení bleskové
5) to je asi pravda, ale vetšinou jezdím slovinsko přes noc
+ levnější slovinský benzín mimo dálnice

Jinak abych nebyl brán jako zastánce neplacení, mě to nevadí, ale štve mě, že to neúměrně drahé.
-
- Zkušený
Patřím mezi objížděče slovin.dálnice.Ty prachy za ten kousek dálnice prostě nedám.Na jednom "chorvatském" fóru byly příspěvky o kontrole nalepení dál.známky.Slovinští policisti kontrolovali převážně čechům a slovákům, kromě dokladu o koupi, jestli jim známky na skle dobře drží.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- C-Maxis
- Zkušený
dalnicni znamky kupuju po prejeti hranice v Rakousku. Rakouskou i slovinskou. takze to zadne zdrzeni neni, stejne stavet musim.
Slovinska dalnice ma tu vyhodu, ze nema mytnice, kde se zastavit musi. At na cash, nebo kartu.
A plati se tam EUR, nemusim dopredu resit HRKy, kdyz kupuju kafe, nebo zmrzlinu.
ALE slovinsti ridici mi prijdou jako jedni z nejhorsich.
Slovinska dalnice ma tu vyhodu, ze nema mytnice, kde se zastavit musi. At na cash, nebo kartu.
A plati se tam EUR, nemusim dopredu resit HRKy, kdyz kupuju kafe, nebo zmrzlinu.
ALE slovinsti ridici mi prijdou jako jedni z nejhorsich.
- ZaQik
- Admin
doklad o koupi? to si delas srandu, ne?Standa.64 píše:Slovinští policisti kontrolovali ... kromě dokladu o koupi ... drží.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já odjíždím 23.6. večer z Prahy a návrat 7.7., tak kdyby někdo měl... i rakouskou vezmu případně.
-
- Zkušený
To si nedělám,tuto zkušenost tam popisovalo vícero "kontrolovaných"ZaQik píše:doklad o koupi? to si delas srandu, ne?Standa.64 píše:Slovinští policisti kontrolovali ... kromě dokladu o koupi ... drží.
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chtít můžou, ale nasr*t jim
Musíš mít "druhej kupon" a néé účet.
Loni spíš kontrolovali rakušáci (poprvý za 10let co jezdím) stažená dálnice na odpočívadlo...

Loni spíš kontrolovali rakušáci (poprvý za 10let co jezdím) stažená dálnice na odpočívadlo...
-
- Zkušený
V Rakousku mi kontrolovali dálniční známku při cestě na dovolenou už 3x. Jednou to bylo,když mě drapli za rychlost a dvakrát byl pouze pomalý průjezd skrz odpočívadlo.
- NEEO
- Test driver
Odjíždím do Chorvatska poslední týden v srpnu,tak kdyby někdo nabídl dálničku SLO-tak pište-díky 

- spanel
- Pokročilý
Takže v neděli jedeme, od 8.8. by měla být k dispozici SLO dálniční známka s platností do 28.8.2012.
- spanel
- Pokročilý
Prodáno.