Líný motor

Odpovědět
kukol
Nováček
Nováček

Líný motor

Příspěvek od kukol » 31.07.2012 22:32

Zdravim,
Vsiml jsem si, ze minuly tyden mi Focus jede maximalne tachometrovych 110km/h. Po prijezdu domu jsem slysel klepani v oblasti vyfukoveho potrubi. Pri detailnejsim zkoumani jsem zjistil klepani z katalyzatoru, jako by se v nem neco uvolnilo. Pekne to rachotilo. Asi se rozpadl katalizator a nejspis ucpal stredni tlumic vyfuku. Hned jsem tedy objednal Katalyzator komplet z trubkama, stredovy dil i koncovy dil, at mam vse Ok.
Nez ale prisly tyto dily, musel jsem z autem sem tam popojizdet. V patek jsem jel daleko asi 30km a jelo to max 110km/h. V sobotu tu samou vzdalenost a uz jen maximalka 80km/h
V nedeli popojel 7km a maximalka 60km/h .No a v pondeli to jelo tak 5km a maximalka 40km/h.
Hned jakmile mi v utery prisly dily, jsem vse vymenil za nove. Lambda sonda za katalyzatorem mi nesla cela zasrubovat( po svareni neprotahly Polaci zavity a tim svarem se to smrsklo v miste zavitu), zbyvaly tak 3-4mm do zasrubovani ale nefouka tim a povolit to neslo, zazralo se to v miste zavitu...Snad to na funkci nema vliv.

Po kompletni vymene vyfukoveho potrubi ale Fokus neni tak zivy a strasne dlouho zrychluje. A maximalka je uz jen 130km/h.
Mohl jsem motoru nejak uskodit, jak tam byly ty jizdy z ucpanym vyfukem? Prvne jsem si myslel, ze je to temi novymi vyfuky z Polska, ale kdyz tak premyslim to asi tim nebude.
Zvuk motoru je vporadku, akorat to nema jaksi ty spravne grady... a zda semi, ze to v kabine trosku vice rve, mel jsem v aute vetsi klid.
Za pripadne rady dekuji.
Ford Focus 1.6 16V 03/2004 Stříbrná metalíza

petulak
Test driver
Test driver

Re: Líný motor

Příspěvek od petulak » 01.08.2012 07:42

Může to bejt tou lambou.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

kukol
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukol » 01.08.2012 09:27

petulak píše:Může to bejt tou lambou.
Pred rokem jsem menil obe lambdy, jedna udajne byla uplne mrtva, druha tesne pred smrti a projevilo se to jen dosti zvysenou spotrebou. Na jizde jsem to ale nepoznal, jen volnobeh nebyl Ok a svitilo svetylko na pristrojovce. Ted nic nesviti a po domacim nacteni zavad je vse ok...
Ford Focus 1.6 16V 03/2004 Stříbrná metalíza

Danous
Nováček
Nováček

Příspěvek od Danous » 01.08.2012 10:19

Zkus resetovat ŘJ odpojením baterie tak na 40 minut. Je možný že tim jak to nejelo bylo něco špatně a upravilo si to režim. Za to nic nedáš, potom hledat závadu jinde no :?
>>EX Focus 2.0 16V Zetec neklidná bestie
>>EX Focus 1.8 16V Zetec

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“