špatné startování

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Hippo
Nováček
Nováček

špatné startování

Příspěvek od Hippo » 25.07.2012 10:23

Zdravím fofosáky!

Mám problém se startováním, stejný problém měl i už někdo jiný v tomto topicu: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %A1n%C3%AD

bohužel jsem se tam nedočetl vyřešení závady :(.

Mám Fofo1 1.8 Turbo DI r.v. 2000, prodělal jsem před 3 dny výměnu žhavících svíček (jedna stála zhruba 450kč, takže to nejsou žádné z levné třídy) ale auto mi stále startuje hrozně - až tak na 3-4 pokus. Stím, že někdy záhadou nastartuje hned na první otočení motorem - je to opravdu jak kdy a už si nevím rady. Auto měli také na diagnostice a tam se jim objevili špatné právě jen svíčky, tak proto je měnili. Při startovaní mi z výfuku jde obrovský šedý kouř než auto chytne, po nastartovaní už sním potom není žádný problém, nemá tendenci chcípat ani nic podobného. Pokud stím najedu nějaký ten kilometr a motor je zahřátý, chcípnu a zkusím nastartovat znova, tak to jde také bez problému - nejhorší je jen ten prvotní start.

Ten topic co jsem tu poslal jako odkaz tak byl řešený v roce 2008, tudíž se chci zeptat jestli doba nějak nepokročila a někdo nemá nějakou další zkušenost s touto závadou a mohl by mi dát nějakou tu radu na co se zaměřit.

Předem moc díky za veškeré reakce, Michal

Edit1: Baterku sem kupoval novou. Motor točí, ale auto nechce chytit

spanel
Pokročilý
Pokročilý

Re: špatné startování

Příspěvek od spanel » 25.07.2012 11:05

Špatná hodnota o teplotě a ŘJ dává víc paliva, než má?
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“