Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- Nepér
- Zkušený
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Ono na to mytí je to jedno, jar to umyje dobře, dobře rozpouští a když se z auta opláchne, nějakého poškození laku bych se nebál. Jde o to, že když je na autě vosk, je třeba ho mýt šamponem, který ten vosk nerozpustí, jako by to udělal jar. Tohle je ta odpověď, na kterou se čeká?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- .
Jar ti sežere vosk a co udělá dalšího těžko říct... ale je především určen pro mytí nádobí a odstraňování mastnoty. Nevím jak tam u vás, ale tady žádný mastný deště nepadají a s kostkou másla mi kolem auta taky nikdo neběhá, abych to pak musel odmastit. Možná jeden přínos jar má, budete po něm mít prý hebké ručičky...
Nevím na co se tu čekalo, já myslím že na nic. Celkově mi ten dotaz (promiňte mi ten výraz) přijde dementní.
Myju nádobí- umyju to přípravkem na nádobí
Myju auto- umyju to autošamponem
Protože ty přípravky jsou pro jednotlivé aplikace určené. Nevím co víc tu chcete řešit?
Nebo někdo z vás myje nádobí autošamponem?
A ještě k těm drahým šamponům... ty přináší další benefity, které ale někteří uživatelé (jako Klvys) nikdy nepoznají a neocení= lepší lubrikace houby, jsou šetrnější k voskům, lépe odstraňují nečistoty, případně zvýrazňují lesk. PS: já vím, stačí přidat do kýble kapsli na lesk, co se dává do myčky, ale pak se nemůžu vytahovat jak mam čupr šampon
PS2: Ta cena je relativní... když si koupím kvalitní, vysocekoncentrovaný šampon za 300 (půl litru) vydrží mi minimálně rok (na 10 litrů stačí 1-2 malá víčka) A to myju určitě častěji než běžní řidiči. A kolik stojí jar? A kolik ho spotřebujete? no? No nic, to by se už muselo přemýšlet a počítat, co?
EDIT: Pro některé méně chápavé, ať se mi pak nemnoží SZ... Ano, občas používám sarkazmus
Nevím na co se tu čekalo, já myslím že na nic. Celkově mi ten dotaz (promiňte mi ten výraz) přijde dementní.
Myju nádobí- umyju to přípravkem na nádobí
Myju auto- umyju to autošamponem
Protože ty přípravky jsou pro jednotlivé aplikace určené. Nevím co víc tu chcete řešit?

A ještě k těm drahým šamponům... ty přináší další benefity, které ale někteří uživatelé (jako Klvys) nikdy nepoznají a neocení= lepší lubrikace houby, jsou šetrnější k voskům, lépe odstraňují nečistoty, případně zvýrazňují lesk. PS: já vím, stačí přidat do kýble kapsli na lesk, co se dává do myčky, ale pak se nemůžu vytahovat jak mam čupr šampon

PS2: Ta cena je relativní... když si koupím kvalitní, vysocekoncentrovaný šampon za 300 (půl litru) vydrží mi minimálně rok (na 10 litrů stačí 1-2 malá víčka) A to myju určitě častěji než běžní řidiči. A kolik stojí jar? A kolik ho spotřebujete? no? No nic, to by se už muselo přemýšlet a počítat, co?

EDIT: Pro některé méně chápavé, ať se mi pak nemnoží SZ... Ano, občas používám sarkazmus

Naposledy upravil(a) Devilstorm dne 23.07.2012 11:02, celkem upraveno 1 x.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
že vás to furt baví mu furt dokola obsáhle vysvětlovat všechny ty lapidárnosti v každým vlákně 

Naposledy upravil(a) silverwolf dne 23.07.2012 11:11, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Mufin01
- Test driver
Jsem slyšel, že stačí jedna kapka a špína je pryč a říkali to v televizi, tak to musí být pravdaDevilstorm píše:A kolik stojí jar? A kolik ho spotřebujete? no? No nic, to by se už muselo přemýšlet a počítat, co? )

- vitacz
- Zkušený
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mytí jarem není určitě vhodné, protože nerozpustí tak dobře nečistoty, vysušujě lak a odstraňuje vosk. Taky jak píšeš používáš nějaké leštěnky a vosky. Určitě tedy nechceš, když už tomu dáš ten čas ať se ti po pár mytích vše sundá. Navíc kvalitní šampón sice stojí více, ale tomu odpovídá i ředění. Pak se dostáváš na nějakých 10Kč za jedno mytí.
No a co se týče lepších vosků, tak jednak mají delší výdrž, lépe chraní a hlavně i vysledek je mnojem lepší. Nemluvě o tom, že takto ošetřené auto se méně špiní a lépe udržuje. To už by ses dozvěděl kdyby sis to tu pročetl.
No a co se týče lepších vosků, tak jednak mají delší výdrž, lépe chraní a hlavně i vysledek je mnojem lepší. Nemluvě o tom, že takto ošetřené auto se méně špiní a lépe udržuje. To už by ses dozvěděl kdyby sis to tu pročetl.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak ja nemyslím přímo Jar jak je napsaný na flašce mám něco podobného čím matí umýva i podlahy atd..
a nepoznal jsem nějaky rozdíl že by lak třeba stracel kvalitu
ja jen leštím nevoskuju nikdy jsem z voskem nedělal a i když to jen přeleštím tak na te černé za pul hodiny jde vidět stejně všechen prach natoš když to auto stojí cely dny jen venku.
Když umyvate auto.. tak vy to 2X naleštíte a pak 2X dáte vosk nebo jen umyjete usušíte naleštíte a dáte hned vosk?!

Když umyvate auto.. tak vy to 2X naleštíte a pak 2X dáte vosk nebo jen umyjete usušíte naleštíte a dáte hned vosk?!
- Mufin01
- Test driver
Není potřeba leštit a voskovat po každém mytí. Leštění stačí jednou, dvakrát za rok, vosk se obnovuje podle potřeby taky jen párkrát za rok. Mytí je samostaný proces, bez kterého se leštění a voskování samozřejmě neobejde, ale jinak se dělá podle potřeby, klidně i každej týden (a jsou i větší pacienti)
Kompletní postup nebudu popisovat, fakt si stačí přečíst tohle vlákno 

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prase
na te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no 

- Mufin01
- Test driver
Na to stačí detailer ...zjednodušeně je to přípravek ve spreji, který nastříkáš na kastlu a pak jen mikrovláknem vytřeš do sucha. Tak je tu o něm napsáno hafo 

-
- .
Mufin01: Jenže to by Klvys nesměl být línej jak vandrák po obědě a musel si to tady přečíst. A to on neudělá, protože jak prohlásil několikrát v jiných vláknech, je to pro něj ztráta času. Pohodlnější je se znova zeptat, aby to za něj někdo jiný našel, nebo mu to řekl.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Teď je otázka proč je flekaté. Jestli to je už poškození laku a hologramy nebo třeba jen zbytek nějaké špatně aplikované leštěnky. Samozřejmě to může být i špatným mytím a sušením.Klvys píše:Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prasena te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no
- Miguelicek
- Test driver
Klvys, fakt čti, do té doby se na nic neptej, protože stejně nic konstruktivního nevymyslíš
Chce to mít aspoň nějaké základní informace z oboru a trochu mít nastudovanou problematiku, tady ve vlákně to někteří velice dobře popisují 

- Mufin01
- Test driver
Asi má na mysli takové ty fleky, kdy ti uschne na slunku voda po spláchnutí ještě dřív, než se stihne vysušit ručníkem. Stopy po vodním kameni, nebo co já vímKuba-Detailing píše:Teď je otázka proč je flekaté. Jestli to je už poškození laku a hologramy nebo třeba jen zbytek nějaké špatně aplikované leštěnky. Samozřejmě to může být i špatným mytím a sušením.Klvys píše:Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prasena te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no

ja som toto vlakno precital asi 4x a to komplet
...a az potom objednaval a vypytoval sa Miguelicka, Kubu a frantika.17

...a az potom objednaval a vypytoval sa Miguelicka, Kubu a frantika.17