Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Nepér
Zkušený
Zkušený

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od Nepér » 23.07.2012 10:18

Ono na to mytí je to jedno, jar to umyje dobře, dobře rozpouští a když se z auta opláchne, nějakého poškození laku bych se nebál. Jde o to, že když je na autě vosk, je třeba ho mýt šamponem, který ten vosk nerozpustí, jako by to udělal jar. Tohle je ta odpověď, na kterou se čeká?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 23.07.2012 10:56

Jar ti sežere vosk a co udělá dalšího těžko říct... ale je především určen pro mytí nádobí a odstraňování mastnoty. Nevím jak tam u vás, ale tady žádný mastný deště nepadají a s kostkou másla mi kolem auta taky nikdo neběhá, abych to pak musel odmastit. Možná jeden přínos jar má, budete po něm mít prý hebké ručičky...

Nevím na co se tu čekalo, já myslím že na nic. Celkově mi ten dotaz (promiňte mi ten výraz) přijde dementní.
Myju nádobí- umyju to přípravkem na nádobí
Myju auto- umyju to autošamponem

Protože ty přípravky jsou pro jednotlivé aplikace určené. Nevím co víc tu chcete řešit? :nixw: Nebo někdo z vás myje nádobí autošamponem? :irre:

A ještě k těm drahým šamponům... ty přináší další benefity, které ale někteří uživatelé (jako Klvys) nikdy nepoznají a neocení= lepší lubrikace houby, jsou šetrnější k voskům, lépe odstraňují nečistoty, případně zvýrazňují lesk. PS: já vím, stačí přidat do kýble kapsli na lesk, co se dává do myčky, ale pak se nemůžu vytahovat jak mam čupr šampon :roll:

PS2: Ta cena je relativní... když si koupím kvalitní, vysocekoncentrovaný šampon za 300 (půl litru) vydrží mi minimálně rok (na 10 litrů stačí 1-2 malá víčka) A to myju určitě častěji než běžní řidiči. A kolik stojí jar? A kolik ho spotřebujete? no? No nic, to by se už muselo přemýšlet a počítat, co? :nixw:

EDIT: Pro některé méně chápavé, ať se mi pak nemnoží SZ... Ano, občas používám sarkazmus 8)
Naposledy upravil(a) Devilstorm dne 23.07.2012 11:02, celkem upraveno 1 x.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 23.07.2012 11:01

že vás to furt baví mu furt dokola obsáhle vysvětlovat všechny ty lapidárnosti v každým vlákně :roll:
Naposledy upravil(a) silverwolf dne 23.07.2012 11:11, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 23.07.2012 11:07

Devilstorm píše:A kolik stojí jar? A kolik ho spotřebujete? no? No nic, to by se už muselo přemýšlet a počítat, co? )
Jsem slyšel, že stačí jedna kapka a špína je pryč a říkali to v televizi, tak to musí být pravda :ble2:

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 23.07.2012 11:09

mastnota :-)
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

Kuba-Detailing
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba-Detailing » 23.07.2012 11:37

Mytí jarem není určitě vhodné, protože nerozpustí tak dobře nečistoty, vysušujě lak a odstraňuje vosk. Taky jak píšeš používáš nějaké leštěnky a vosky. Určitě tedy nechceš, když už tomu dáš ten čas ať se ti po pár mytích vše sundá. Navíc kvalitní šampón sice stojí více, ale tomu odpovídá i ředění. Pak se dostáváš na nějakých 10Kč za jedno mytí.

No a co se týče lepších vosků, tak jednak mají delší výdrž, lépe chraní a hlavně i vysledek je mnojem lepší. Nemluvě o tom, že takto ošetřené auto se méně špiní a lépe udržuje. To už by ses dozvěděl kdyby sis to tu pročetl.

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 23.07.2012 14:59

tak ja nemyslím přímo Jar jak je napsaný na flašce mám něco podobného čím matí umýva i podlahy atd.. :) a nepoznal jsem nějaky rozdíl že by lak třeba stracel kvalitu :) ja jen leštím nevoskuju nikdy jsem z voskem nedělal a i když to jen přeleštím tak na te černé za pul hodiny jde vidět stejně všechen prach natoš když to auto stojí cely dny jen venku.
Když umyvate auto.. tak vy to 2X naleštíte a pak 2X dáte vosk nebo jen umyjete usušíte naleštíte a dáte hned vosk?!

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 23.07.2012 15:07

Není potřeba leštit a voskovat po každém mytí. Leštění stačí jednou, dvakrát za rok, vosk se obnovuje podle potřeby taky jen párkrát za rok. Mytí je samostaný proces, bez kterého se leštění a voskování samozřejmě neobejde, ale jinak se dělá podle potřeby, klidně i každej týden (a jsou i větší pacienti) :mrgreen: Kompletní postup nebudu popisovat, fakt si stačí přečíst tohle vlákno :dih:

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 23.07.2012 15:12

Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prase :-( na te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no :-(

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 23.07.2012 15:15

Na to stačí detailer ...zjednodušeně je to přípravek ve spreji, který nastříkáš na kastlu a pak jen mikrovláknem vytřeš do sucha. Tak je tu o něm napsáno hafo :wink:

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 23.07.2012 15:33

Mufin01: Jenže to by Klvys nesměl být línej jak vandrák po obědě a musel si to tady přečíst. A to on neudělá, protože jak prohlásil několikrát v jiných vláknech, je to pro něj ztráta času. Pohodlnější je se znova zeptat, aby to za něj někdo jiný našel, nebo mu to řekl.

Kuba-Detailing
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba-Detailing » 23.07.2012 15:34

Klvys píše:Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prase :-( na te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no :-(
Teď je otázka proč je flekaté. Jestli to je už poškození laku a hologramy nebo třeba jen zbytek nějaké špatně aplikované leštěnky. Samozřejmě to může být i špatným mytím a sušením.

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 23.07.2012 15:43

Klvys, fakt čti, do té doby se na nic neptej, protože stejně nic konstruktivního nevymyslíš :nixw: Chce to mít aspoň nějaké základní informace z oboru a trochu mít nastudovanou problematiku, tady ve vlákně to někteří velice dobře popisují :palec_nahoru:

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 23.07.2012 18:48

Kuba-Detailing píše:
Klvys píše:Hej tak ja když umyju auto venku a zasviti mi slunko tak to mam flekate jak prase :-( na te černé na stříbrne(např) to tak neuděla no :-(
Teď je otázka proč je flekaté. Jestli to je už poškození laku a hologramy nebo třeba jen zbytek nějaké špatně aplikované leštěnky. Samozřejmě to může být i špatným mytím a sušením.
Asi má na mysli takové ty fleky, kdy ti uschne na slunku voda po spláchnutí ještě dřív, než se stihne vysušit ručníkem. Stopy po vodním kameni, nebo co já vím :nixw: A že na tom tmavém autě na slunku ta voda mizí sakra rychle :-)

KUTY

Příspěvek od KUTY » 23.07.2012 19:17

ja som toto vlakno precital asi 4x a to komplet :irre:
...a az potom objednaval a vypytoval sa Miguelicka, Kubu a frantika.17

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“