Zdravím Vás, dnes se mi u FF 1.6 16V r.v. 2000 vyskytl takový problém při startování. Při prvním pokusu motor vůbec nechytal, ručička otáčkoměru začala poskakovat v určité mezi a bylo slyšet cvakání. Při druhém pokusu se všechny kontrolky a budíky rozsvítily, ručičky vylétly, ale motor už aspoň začal točit. Při asi třetím nebo čtvrtém pokusu už se chytil, během jízdy naprosto bez problému. Tato situace se dnes opakovala třikrát po sobě, jednou (při zahřátém motoru) to bylo ok. Teď navečer při parkování u domu jsem si navíc všiml, že u stahování oken není funkční druhá poloha, tedy že okna zajedou až nahoru. To se vyskytuje u obou předních oken, u zadních nevím, obě nedávno přestaly fungovat (ulomil se ten plastový držák) a tak jsou obě vypojena.
Baterka je cca rok a půl stará a naprosto s ní nebyl žádný problém.
Máte někdo tip, kde by mohl být problém? Předem díky za Vaše názory.
Splašené budíky při startování - v létě
-
- Nováček
- pzi
- Test driver
Re: Splašené budíky při startování - v létě
Proměř baterii i takle staré můžou odcházet, když bude ok, tak uskostření., atd. já vidím to na baterii.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
-
- Nováček
Odpoledne jsem zkoušel baterku dobít, teď jsem to odpojil - nebylo to teda doplna, zkoušel nastartovat - sice na podruhé chytlo, ale budíky opět vylítly a při prvním staru to bylo jako předtím, ručičky poskakovaly atd...po ukončení testu jsem zamkl auto a centrál byl hodně línej...přijde mi jak kdyby to při tom startu baterku moooc vyždímalo...
- pzi
- Test driver
Baterii pravděpodobně odešel nějaký článek, ona pude nabít, ale nebude mít už kapacitu, proto se to děje.lake87 píše:Odpoledne jsem zkoušel baterku dobít, teď jsem to odpojil - nebylo to teda doplna, zkoušel nastartovat - sice na podruhé chytlo, ale budíky opět vylítly a při prvním staru to bylo jako předtím, ručičky poskakovaly atd...po ukončení testu jsem zamkl auto a centrál byl hodně línej...přijde mi jak kdyby to při tom startu baterku moooc vyždímalo...
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tiež by som to videl na baterku. To že ti vyletia budiky na maximum to ti baterka oznamuje že už má toho dosť, tomu by zodpovvedali aj tie dojazdy okien ktoré treba vždy nastaviť po odpojení baterky.
A tie plasty v zadných sťahovačkách treba vymeniť nie vypojiť

A tie plasty v zadných sťahovačkách treba vymeniť nie vypojiť

Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black