rada ohledne obchodniho prava?reklamace

Moderátor:Quickie
Odpovědět
chachn
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

rada ohledne obchodniho prava?reklamace

Příspěvek od chachn » 08.06.2012 00:53

jestli je tu nekdo z oboru,nebo nekdo s podobnou zkusenosti :) za kazdy tip dekuji.

9.5.2010 jsem koupil v nay elektru v olomouci tv samsung na splatky s navysenou zarucni dobou o dva roky.posleze nay v cr zrusila sve prodejny a po klasicke zaruce se mi na obraze vyskytla vada.pres mail me v nay ze slovenska odpalkoval,ze si to mam jit opravit(reklamovat) do autorizaku,tam me ale s certifikatem o prodlouzene zaruce od nay poslali do riti.to jsem nay napsal a oni samotni maji v podminkach prodlouzene zaruky,ze se to reklamuje u nich,ovsem maji tam i dodatek ze v te prodejne,kde to bylo koupeny...docela prasarna,no kazdopadne uz druhej den nay bez odezvy...nejblizsi nay na slovensku mam ve skalici cca 110 km...ale moc nevim,co bych tam delal,kdyz sem to koupil jinde.v jinym state...nevite nekdo,jestli tam s tim muzu prijet a vyreklamovat u nich?mam komplet dokumentaci i baleni.

mocmocmoc diky :nazdravi:
--Subaru Legacy--2005--SpecB kombi MT6--3.0i H6 180kW--brumla fun car
--Ford Mondeo--2003 FaceLift--Ghia kombi--2.0i-elpigaz--mondráš daily car

Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: rada ohledne obchodniho prava?reklamace

Příspěvek od Infinter » 08.06.2012 06:44

Já myslím že máš smůlu.. pokud ti tu reklamaci neuznal autorizák a ta firma v čr neexistuje, nic s tím nenaděláš..
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

chachn
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chachn » 08.06.2012 08:57

tak do autorizaku jsem jen volal a jelikoz je to datumove uz po dvou letech,tak je jasny,ze na reklamacku(oficialni) to nebude...spis premyslim,ze ten certifikat je na me jmeno a na serial od tv,takze by v tom zadny velky problem nemel byt.preci jen jsme v eu,no ne?

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 08.06.2012 09:16

nejepší je aby si tenhle dotaz poslal na ČOI a hned budeš vědět na čem jsi. Tady to budou stejně jenom dohady a nic tím nevyřešíš :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Bartas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bartas » 09.06.2012 00:14

Pravděpodobně se jednalo o firmu NAY CZ, sro, která je nyní v konkursu (https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-d ... taz=nay+cz) 100% vlastníkem byla NAY a.s se sídlem v Bratislavě, čili by teoreticky měla nést zodpovědnost i za závazky své české firmy, ale prakticky se věc má tak, že pokud tě pošlou do řiti, tak ti zbyde jedině soud a to je dle mého názoru v tomto případě ztráta času a peněz. Certifikát od prodejce je hezká věc, obzvláště v případě, kdy bojují o každého zákazníka, ale po zániku toho, kdo certifikát vystavil, se stává prakticky bezcenným. Jde o jakýsi smluvní závazek prodejce vůči zákazníkovi, ani výrobce ani záruční servis se této akce neúčastní. Pokud by prodejce existoval a postavil se k věci čelem, tak to pošle do servisu a opravu zaplatí, ale pokud se nejedná o rozšířenou záruku přímo od výrobce, tak jí servis sám o sobě neuzná, protože mu servisní právce nikdo neuhradí.

Můžeš se ještě s dotazem jak postupovat obrátit na insolvenční správkyni.
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback, Blue Ambition

chachn
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chachn » 11.06.2012 11:53

ano slo o nay cz,ale nay sk ma stale jedno z nejlepsich postaveni na slovenskem elektro trhu.kazdopadne se k tomu nay sk stavi celem a tak to vypada,ze vse dopadne k me spokojenosti.z centraly se mi ozvali cca po tydnu,mezitim jsem zacal komunikovat s prodejnou ve skalici,kde se me ujal velice ochotny pan :perfect: a dnes ci zitra,by mi mel dat vedet,jak dal postupovat.udajne uz kontaktovali primo samsung a je docela mozne,ze bude televizi stacit odvezt do olomouckeho autorizaku samsung.takze zatim palec nahoru a tuktuktuk :bravo22:

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 11.06.2012 12:44

držím palce :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

chachn
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chachn » 02.07.2012 20:07

tak bedna odvezena do skalice,opravu hradi nay,popripade mi vrati prachy,ci mi nabidnou jinou bednu :bravo22:
nastesti ten pan byl fakt strasne vstricnej a nemel s nicim problem :bravo22: :bravo22: :bravo22:

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“