zatekanie do interieru
- stan
- Junior
zatekanie do interieru
zdravim, mam dlhodoby problem so zatekanim cez kabinovy filter do interieru, uz som pod box nanasal silikon, kryt lepil ku sklu butylovou paskou a stale presakuje pod spolujazdcov koberec, na GB fore som sa docital ze vraj existuje upgrade plastoveho krytu od r.v. 02´ ktory tuto dost beznu zavadu riesi, vase nazory ?
- Honza
- Zkušený
Já mněl stejný problém u Mazdy,pořád teklu na podlahu u spolujezdce,přetěsnili jsme co se dalo a pořád se tam pár kapek objevilo.Je to pech,to je tak na rozdělání palubky a hledat a hledat.Pokud teda někdo nemá stejnou zkušenost a neví jak to řešit,to by ti pomohlo nejvíc.
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....

- romec
- Nováček
Tento problém som mal aj ja, silikón ti tu nepomôže, keď plast. kryt s tesnením pritlačíš k oknu, silikón vlastne vytlačíš na obidve strany. Robil som to dva krát a voda mi tiekla do vnútra naďalej. Ja som kúpil originál čierny, neviem či sa to dá nazvať silikón, pastu kt. mám v aute a nespomeniem si na jej názov, na lepenie skiel. Dôležité je, po podlepení z vnútra,keď ti guma úplne nepriľahne k oknu, tam znova pastu natlač z vrchu a nepritláčaj to. Olep si sklo a gumu papierovou maliarskou páskou,ktorú potom jednoducho strhneš, ťažko ten sairait ide potom dolu, aj zo skla aj s gumy aj s rúk. Mám to tam trištvrte roka, a tesní mi to O.K.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB
- stan
- Junior
- romec
- Nováček
Ja som v prvom rade chcel odstrániť zatekanie, lebo na gumovom koberci bola veľká kaluž vody, pretekalo mi to cez filter a klapkalo popri kurení na koberec. Výmenu filtru som nespravil, a to bola veľká chyba, musím to znovu vsetko absolovať. Máš pravdu, vymyslené je to na prt, voda, až pretečie cez sklo, mala by natiecť do lievika zospodu toho plastu no ja som tam mal kusok odlomený a tadiaľ mi vytekala. Daj pozor pri lepení, aby si ten lievik správne zasunul pod sklo.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB
- stan
- Junior
riesenie je tu
uz som mal toho plne zuby tak som cez vikend testoval, najprv som demontoval ten plastovy kryt nad filtrom, vybral filter a najprv s hadicou skusal ci neprepusta okolo zakladne, ktora je prichytena ku karoserii 2-ma skrutkami, tam to nepustalo, skratim to ten plast je jednoducho zle vyrieseny, kto ho mal v ruke mozno si vsimol taku malu v priemere asi 1cm dierku v tej vylevke v tom vyvysenom mieste, taktiez z predu na tej vylevke je taky 1cm lem, aby sa voda nepreliala rovno na filter, ale ten lem nie je po celej dlzke, konci akurat pred tym vyvysenym miestom, cize pri lejaku a pri "zle naklonenom aute" sa voda zhromazduje prave tam cez tu dierku nestiha odtekat a zacne sa prelievat, ja som zatial provizorne predlzil ten lem a dierku zvacsil aby voda rychlejsie odtekala, to este nic nevyriesilo pretoze ta diera je na vyvysenom mieste a tak automaticky nejaka ta kvapka stekala spodom tej vylevky rovno na filter, tak som naniesol silikon zospodu tej diery a vytvoril asi 1cm vysoku barieru smerom k najnizsiemu miestu vylevky a cuduj sa svete netecie a ani nemam ten plastovy kryt k oknu utesneny, toto je vysledok mojho 4h skusania po 2r trapenia, je to ale amatersky sposob ale v podstate je to iste ako tu http://www.ffoc.co.uk/forum/viewtopic.php?t=41808
uz som mal toho plne zuby tak som cez vikend testoval, najprv som demontoval ten plastovy kryt nad filtrom, vybral filter a najprv s hadicou skusal ci neprepusta okolo zakladne, ktora je prichytena ku karoserii 2-ma skrutkami, tam to nepustalo, skratim to ten plast je jednoducho zle vyrieseny, kto ho mal v ruke mozno si vsimol taku malu v priemere asi 1cm dierku v tej vylevke v tom vyvysenom mieste, taktiez z predu na tej vylevke je taky 1cm lem, aby sa voda nepreliala rovno na filter, ale ten lem nie je po celej dlzke, konci akurat pred tym vyvysenym miestom, cize pri lejaku a pri "zle naklonenom aute" sa voda zhromazduje prave tam cez tu dierku nestiha odtekat a zacne sa prelievat, ja som zatial provizorne predlzil ten lem a dierku zvacsil aby voda rychlejsie odtekala, to este nic nevyriesilo pretoze ta diera je na vyvysenom mieste a tak automaticky nejaka ta kvapka stekala spodom tej vylevky rovno na filter, tak som naniesol silikon zospodu tej diery a vytvoril asi 1cm vysoku barieru smerom k najnizsiemu miestu vylevky a cuduj sa svete netecie a ani nemam ten plastovy kryt k oknu utesneny, toto je vysledok mojho 4h skusania po 2r trapenia, je to ale amatersky sposob ale v podstate je to iste ako tu http://www.ffoc.co.uk/forum/viewtopic.php?t=41808
- romec
- Nováček