Vymena vyfuku a tlumice
-
- Nováček
Vymena vyfuku a tlumice
Zdravim vas,
chystam se na vymenu vyfuku, nejspis kompletni vymena. Nevim, ktera cast je rezava, která je potreba vymenit-to bych neachal na profikovi. pod auto sem nemel moznost lezt, jen na STK napsali, ze je rezavy vyfuk.
Neni tu nekdo, kdo se tim zabyva a vymenil pripadne? a nebo aspon pribliznou cenu za tu vymenu, abych vedel, az budu hledat nejaky servis.
Dale bude potreba vymena zadnich tlumicu-pry jsou "oskakana" zadni pneu.
hradec kralove, praha
ford focus kombi 1.6, benzin, r.v.2002
chystam se na vymenu vyfuku, nejspis kompletni vymena. Nevim, ktera cast je rezava, která je potreba vymenit-to bych neachal na profikovi. pod auto sem nemel moznost lezt, jen na STK napsali, ze je rezavy vyfuk.
Neni tu nekdo, kdo se tim zabyva a vymenil pripadne? a nebo aspon pribliznou cenu za tu vymenu, abych vedel, az budu hledat nejaky servis.
Dale bude potreba vymena zadnich tlumicu-pry jsou "oskakana" zadni pneu.
hradec kralove, praha
ford focus kombi 1.6, benzin, r.v.2002
- lucky.jack
- Test driver
Re: Vymena vyfuku a tlumice
Rezavý výfuk má každý auto(ford třeba už po 5t km
). Jestli nefouká nebo je jinak poškozený, což by ti na STK napsali, tak bych to neřešil a peníze šetřil.

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- pbjun
- Test driver
Presne tak, pokud neni deravy tak ho nech byt.
A co se tyka oskakanych zadnich pneu - ma to kazdy kombik ktery jezdi vetsinu casu prazdny, takze si zajed na test tlumicu a pak res zda jsou opravdu spatne...
A co se tyka oskakanych zadnich pneu - ma to kazdy kombik ktery jezdi vetsinu casu prazdny, takze si zajed na test tlumicu a pak res zda jsou opravdu spatne...
- FUGAS
- Test driver
Proto se doporučuje prohazovat přední x zadní pneu, pak oskákání není problém 

bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe
je: BMW 323i coupe
- pbjun
- Test driver
Jj, prehodis predek za zadek a trochu zagumujes
Ja to delam na sluzebaku az kdyz zacnou byt slyset, akorat tam sou poskakane i kdyz jezdim furt nalozenej 

-
- Nováček
dobre, tak ja este pockam, az uplne prorezavi. snad to poznam, az to prinde 
to ja se rozhodl, ze kdyz sem ho kupoval pred 2ma rokama, tak ten prodavajici rikal, ze bude treba vymena vyfuku. 2roky utekly, a porad to slape. ale uz prave mam strach, aby me to nepotkalo nekde nepripraveneho.
a co radite pak, vymenit jen tu prorezlou cast nebo cely vyfuk?
jinak diky za rady.

to ja se rozhodl, ze kdyz sem ho kupoval pred 2ma rokama, tak ten prodavajici rikal, ze bude treba vymena vyfuku. 2roky utekly, a porad to slape. ale uz prave mam strach, aby me to nepotkalo nekde nepripraveneho.
a co radite pak, vymenit jen tu prorezlou cast nebo cely vyfuk?
jinak diky za rady.
- pbjun
- Test driver
Tak ja sem treba menil komplet (stoji to par kc..)...
-
- Test driver
No, kdybych sem dal fotku druhého dílu.... loupe se jak konzerva 
Rezatý je už druhým rokem. Až prorezne úplně, tak to uslyšíš, věř tomu. Budeš totiž mít zvuk, jak vytuněný sportovní auto. Zlepší si jízda, akcelerace, trošku vzroste spotřeba. Podle místa prorezivění (čím blíž k motoru), tím kratší dobu s tím budeš jezdit. Protože to prostě kvůli hluku nepůjde, neboj, to poznáš.
Jinak já bych měnil jen tu část, která odešla. Není to součátka, kvůli které se rozebere půl auta. Tj. výměna je na počkání. Musí to jen vychladnout.
V Pardubicích třeba výfuky Kaplan, v Cihelně.

Rezatý je už druhým rokem. Až prorezne úplně, tak to uslyšíš, věř tomu. Budeš totiž mít zvuk, jak vytuněný sportovní auto. Zlepší si jízda, akcelerace, trošku vzroste spotřeba. Podle místa prorezivění (čím blíž k motoru), tím kratší dobu s tím budeš jezdit. Protože to prostě kvůli hluku nepůjde, neboj, to poznáš.
Jinak já bych měnil jen tu část, která odešla. Není to součátka, kvůli které se rozebere půl auta. Tj. výměna je na počkání. Musí to jen vychladnout.
V Pardubicích třeba výfuky Kaplan, v Cihelně.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- pbjun
- Test driver
No pokud to ma jeste origo vyfuk tozn. vcelku tak pri vymene stredaku musi vymenit i koncak protoze ho tam pak uz nenacpe - leda koupit prechodku...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby si přeci jen potřeboval udělat výměnu výfuku nebo jen udělat kontrolu jak na tom je a budeš potřebovat vědět cenu, ozvi se mi na 603429848 nebo na mail pod nickem. V Praze servis není problém a cena nebude taky nijak hrozná.
- herbert24
- Nováček
Tak mne potkalo něco podobného. Na STK byl velmi důkladný a důležitý týpek, prej mi příště STK nedá, bo mám rezlý výfuk. Sem zvědav, co mi na to řeknou v servisu.
Kolik se tak počítá v servisu třeba za komplet výměnu?
Kolik se tak počítá v servisu třeba za komplet výměnu?
Ford Focus II combi 2006 Ghia 1,8 TDCi fmodrý džínový metle
- miki21
- Test driver
Pokud není někde děravý, tak ho nech vyměnit až před další stk
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- VH123
- Zkušený
No a kdo tě nutí jezdit na tu samou STK? Nech týpka týpkem, já už mám dvě STK na blacklistu.
Vojta
- Specík
- Nováček
Ohledně testu tlumičů
i když to moc nestojí, tak vypovídací hodnota nulová. Zkoušel jsem vícero testů, všechny stojí za ...
U oktávie - přední nové (najeto 5000km, zadní tekoucí, oskákané pneu) - v testu zadní ok, přední špatný ... U vícerou aut podobné, dokonce jeden zadní úplně vytekl a měl o 5% méně než zdravej.
U nás v APM nová testovací stolice, vyměnil jsem zadní + udělal go celé nápravy, říkal jsem že jí zkusím. Výsledek zadní 64 a 62 %
předek 200 000km (původní, sice ježděno po DE, ale stejně) 76 a 74 %
Technik, předek je super, zadek je horší chtělo by to vyměnit - říkam náprava po go, tak začal, že to dělá nezávyslé zavěšení a že ty hodnoty zkresluje
tak k čemu to potom je ? Dostal jsem teda krásnej graf za dvě stovky 

U oktávie - přední nové (najeto 5000km, zadní tekoucí, oskákané pneu) - v testu zadní ok, přední špatný ... U vícerou aut podobné, dokonce jeden zadní úplně vytekl a měl o 5% méně než zdravej.
U nás v APM nová testovací stolice, vyměnil jsem zadní + udělal go celé nápravy, říkal jsem že jí zkusím. Výsledek zadní 64 a 62 %

Focus II 2.0 16V 107kw Titanium+
Mazda Tribute 2.3 110kw
Mazda Tribute 2.3 110kw
- thc144
- Nováček
ja svoje testoval na pricnem prahu leva strana predni zadnim krasne zasiceni nevim jak jinak popsat.
prava strana predni zadni bum bum oba vytekli. predni ulozeni oboje vymlaceny
koupil sem vsechny 4 nove......
prava strana predni zadni bum bum oba vytekli. predni ulozeni oboje vymlaceny
koupil sem vsechny 4 nove......