Jak změnit podsvícení hodin

Muzika,spoilery,světla,podvozek.....
Odpovědět

Líbí se vám tahle změna ? :)

ANO
18
95%
NE
1
5%

Celkem hlasů: 19

Fujislav
Nováček
Nováček

Jak změnit podsvícení hodin

Příspěvek od Fujislav » 03.05.2012 20:59

Zdravím focusáci, rozhodl jsem se změnit veškeré zelené podsvícení za modré a v prvním příspěvku vám povím jak na hodiny, myslím že výsledek je více než uspokojivý :)

Co budeme potřebovat?
Pevné nervy, Pájku ( nejlépe mikropájku , ale já to zvládnul i s klasickou) , pár tenkých drátků a to nejdůležitější Pás Ledek , já je koupil v (http://www.ges.cz/cz/praha/) , stojí to opravdu pár korun.

Nejprve si odšroubujeme střední panel a to tak, že vyjmete rádio( Návodů na vyjmutí rádia je zde už mnoho).
Po vyjmutí rádia na vás vykouknou 4 křížové šrouby, které drží vlastně celý střední panel.
Po odšroubování se nebojte zabrat a odcvaknout ho. POZOR! je tam spousty krátkých kabelů, které by nebylo hezké si utrhnout ( např. kabel k našim hodinám).

Na hodinách je bílá krytka, kterou drží pár paciček, tu odstraníme (POZOR! vypadávají tlačítka na nastavení hodin ! Já přišel o obě :D jsem nemehlo tak musím na šroťák) a uvidíme bílou destičku na které jsou umístěny všechny součástky ( z druhé strany ).
Tu drží další pacičky a pokud nemáte obě ruce levé a ještě k tomu dozadu ,za chviličku přijede na to, jak destičku vyndat.
Nebojte se vzít do ruky ten display nic se mu jen tak nestane.

zkoušel jsem připojovat metodou pokus omyl , protože spoustakrát se vám bude zdát že jste to připojily správně, nicméně jednou se vám stane že budou hodiny svítit pořád, nebo pouze při vypnutém motoru apod.
Přikládám obrázek jak jsem vše napájel já, ten pás jsem přilepil přímo na zelené ledky, které už nechceme,abych mohl tyto změny kdykoli vrátit.
Upravená destička
upr.JPG
Výsledek
vys.JPG
// Ford Focus Kombi 1,9 TDCI - 2001 -- Bílá

Bany121
Junior
Junior

Re: Jak změnit podsvícení hodin

Příspěvek od Bany121 » 04.05.2012 18:03

peknééé
, no ja som to riesil odpajkovanim povodnych zelenych LED a pripajkoval som tam biele LEDky - 10min. robota a v pohode.a nebola potreba nejako "zasahovat" do polsneho spoja.zasahovat
aj LEDku imobilizeru som dal bielu.
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 04.05.2012 20:04

Dělal jsi to zbytečně komplikovaně, stačilo odpájet dvě LEDky z toho pásku a napájet je místo původních, je toho tady o tom napsáno spousta a dost lidí tady má kompletně změněné podsvícení na modro, včetně mě :)
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

Fujislav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fujislav » 05.05.2012 13:42

Jak jsem psal , nechtěl jsem odendávat ty zelené , abych mohl tu změnu kdykoli vrátit. Nejsem expert na pájení =P Dneska , jsem přidělal ten pásek po 3 ještě na druhou stranu a vypadá to ještě líp :)

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 06.05.2012 13:45

Pokud si dobre pamatuju, tak tam byl svetlovodivy plast jen z jedny strany, tak to je asi zbytecny davat ledky z obou stran. Ledky se daji taky prepajet zpet na zeleno :wink:
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

Fujislav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fujislav » 10.05.2012 00:08

Tk jsem zkoušel přepájet ty ledky , nicméně ledky nesvítí :D buďto je tam v tom obvodu nějakej větší odpor nebo nevím

Bany121
Junior
Junior

Příspěvek od Bany121 » 10.05.2012 21:48

zeby polarita LEDiek ??? :totlsmile:
musia svietit, mne a kazdemu svietia :bravo22:
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white

Fujislav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fujislav » 12.05.2012 19:09

Koupil jsem led pásky, a polaritu jsem určitě nepopletl :) tak nevím , mám kouzelnej a výjimečnej focus :D

Odpovědět

Zpět na „Focus - tuning - 1998 - 2004“