Nestartovalo - nastartovalo

Odpovědět
Punisher
Nováček
Nováček

Nestartovalo - nastartovalo

Příspěvek od Punisher » 30.04.2012 19:54

Ahoj lidi. Dost podivný problém!

V pátek jsme jeli do jižních čech na prodloužený výlet. V pátek žádný problém. Cesta do J.Hradce s přestávkou do Č.B.
Druhý den Červená Lhota a zpět J.H. Cestou jsem zjistil, že mi asi došla náplň v klimožce, ale jinak OK. Tlačítko svítí, ale fouká teplý vzduch.
A v neděli zpět do Č.B. s přestávkou k babi. Už jsme chtěli odjíždět domů do Klatov...Naskočíme do auta, nastartuji ale chcípne mi to. Baterka točí ale motor ne a ne naskočit! 8x z přestávkama. Zvednu haupnu a prohlížím motorový prostor. Nic jsem nenašel

Již dříve jsem měl problém se startováním začala mi praskat pojistka č. 15 palivové čerpadlo. Po výměně nové batarie tato událost přestala! (Někdy v září 2011). Baterie byla asi původní (Motocraft...). Ve Fordu mi to napíchli a nic nezjistili, prošel i kabeláž.
Od září do teď no problemo. I když nevím zda to s tím souvisí.

Prošel jsem všechny pojistky jak v motorovém prostoru tak pod volantem a nic jsem nenašel. Ani jedna prasklá. Už jsem myslel, že neodjedeme! Napadlo mi čerpadlo, ale nevim....
Ještě mi napadlo odpojit + kabel od baterie. Odpojil a znovu zapojil. Otočím klíčkem rafičky zaklepaly("restart systému").
Startuji a zese nic. Až po odpojení jednoho kabelového kablíku ( - ), jakoby lehce "zajiskřilo" nejsem znalec. Kablík vede do levého světlometu. Původně tam nebyl. Je napojen k dennímu svícení (Světla pro denní svícení, SJ287typ2)....Montáž ve Fordu....(leden 2012)
jsem zkusil motor natočit a naskočil jako hodinky. S odpojeným kabelem jsem dojel domů. Potkávačky během jízdy normálně fachčily a v nulové/vypnuté poloze světel svítilo denní svícení led s obrysovkama. (asi odpojený kabel)

Až doma jsem vše vrátil do výchozího nastavení kablíku. A zkusil nastartovat. Auto naběhlo jako švýcary. A aby toho nebylo málo, tak se rozjela i klimožka. Fakt nevim! Od té doby auto startováno cca 15x a pokaždé na 100%

Poradí někdo, kde byla/je závada....

Děkuji moc
Ford Focus 1.6 16V, 74kW, r.v. 2003, Black Panther

miki21
Test driver
Test driver

Re: Nestartovalo - nastartovalo

Příspěvek od miki21 » 30.04.2012 23:04

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“