Tak jsem se včera zařadil mezi blázny detailisty

. Šudlili jsme ve 3, takže abych neplácal do více galerek, zážitky napíšu sem... Je to trošku obsáhlejší (taky byly 3 auta) a je to psáno trošku laicky, tak doufám, že se na mě místní profíci nesesypou

.
Po zimě se začala rýsovat domluva mezi mnou,
Mufinem01 a
Stanley_vy, že spácháme nějakou společnou akci, kde se o naše auta pěkně postaráme. Takovým motivačním datem byl zítřek, na který je plánován sraz Ford-Focus.cz v Brně. Jak se termín blížil a volných víkendů ubývalo, rozhodlo se, že si vezmeme dovolenou a tu strávíme lítáním kolem aut

. Perfektní nápad, volba padla na včerejšek. Rosničky taky souhlasily a počasí vypadalo ještě ráno idylicky.
Sraz byl u Bauhausu, kde jsme doladili pár posledních chybějících maličkostí jako krycí pásky, rozstřikovač apod.
Následoval přejezd do mycích boxů v KrPoli. Po domluvě najíždíme do boxů a já si spolu z mohutným zvukem škrábu spodní lem nárazníku o místní (z)propadenou vozovku (z auta důlek nebyl vidět). Nevadí, je to spodek a není to vidět

. Opláchnutí wapkou proběhlo v pohodě, stejně tak mytí rukavicí ze za tímto účelem zabité ovečky

. No, asi to nebude úplně ovce, ale posloužila rozhodně dobře.
Po mytí přichází na řadu clay. Toto mi přišlo jako nejvíc pohodová část. Bezproblémová rychlovka, za chvilku hotovo...
Následovalo další mytí (oplach lubrikantu) a po utření ručníky se na laku objeuvjí první "zrcadla"..