Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Lopik@Trance
Zkušený
Zkušený

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od Lopik@Trance » 28.03.2012 23:40

tak ako Mart pise , nakupujem u Avon lady :lol:
Ale uz som asi s Dodom skoncil, teda co sa lestenia tyka. Chcem nieco menej narocne, syntetiku.
FoFo II HB 1.6/16V 74 kW , r.v. 2006 , sea-grey myška , 17'' alu
::: The Gallery :::

Obrázek

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 29.03.2012 07:39

a co máš v plánu..? :idea:

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 29.03.2012 08:43

Pouze ptaka bez vosku :lol:...

Zeby nam tady nekdo otestoval nano ci keramiku? :twisted:

Co jsem z Doda presel na Colinite, tak vydrz vosku rapidne stoupla, navic pri podpore V7 od CH.G. :palec_nahoru:. A lesk i hloubka jsou pritom porad vyborne.
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Lopik@Trance
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Lopik@Trance » 29.03.2012 11:55

ziadne nano mikro tutty frutty ... ten Colinite bude asi ta spravna volba :)
ale najskor by som chcel fofana dat strojovo prelestit, ale neviem kde :roll: nepoznam nikoho v okoli, komu by som veril.
FoFo II HB 1.6/16V 74 kW , r.v. 2006 , sea-grey myška , 17'' alu
::: The Gallery :::

Obrázek

ZonixX
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZonixX » 30.03.2012 18:28

vidim, ze Collinite valcuje Doda na plne care :mrgreen: ..nemam sice porovani s jinym.. ale nedam na nej dopustit :palec_nahoru:
Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10

ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 30.03.2012 19:36

protože DODO nic nevydrží, když ho neživíš detailerem :dih: Já teď na zimu dal 2x Jetseal, ale na jaro už chystám zase přírodní vosk :idea:

Janes
.
.

Příspěvek od Janes » 01.04.2012 16:39

chlapci, nedalo mi a musim sa pochvalit pracou Martina (WnemOne) 8)
ked spusti buduci tyzden svoj web dam aj tam link :wink:

http://www.detailingclub.cz/viewtopic.php?f=33&t=267
Obrázek
mk2 Focus RS - Eibach Pro Kit

mk2 Focus ST
mk1 Focus RS
mk1 Focus 1.8TDCi

zajo21
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zajo21 » 01.04.2012 17:15

Super prácička :palec_nahoru: :gott:
Na tie predné kolesá použil čo ? ocelový kartáč ? :mrgreen: vyzerali strašne :dih:
FOrd-FOcus II, 1.6 TDCi, 66 KW, Black-Panther Obrázek galéria -> TU
Obrázek

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 20.04.2012 10:41

Tak jsem se včera zařadil mezi blázny detailisty :D. Šudlili jsme ve 3, takže abych neplácal do více galerek, zážitky napíšu sem... Je to trošku obsáhlejší (taky byly 3 auta) a je to psáno trošku laicky, tak doufám, že se na mě místní profíci nesesypou :wink:.

Po zimě se začala rýsovat domluva mezi mnou, Mufinem01 a Stanley_vy, že spácháme nějakou společnou akci, kde se o naše auta pěkně postaráme. Takovým motivačním datem byl zítřek, na který je plánován sraz Ford-Focus.cz v Brně. Jak se termín blížil a volných víkendů ubývalo, rozhodlo se, že si vezmeme dovolenou a tu strávíme lítáním kolem aut :D. Perfektní nápad, volba padla na včerejšek. Rosničky taky souhlasily a počasí vypadalo ještě ráno idylicky.

Sraz byl u Bauhausu, kde jsme doladili pár posledních chybějících maličkostí jako krycí pásky, rozstřikovač apod.
01Nakup.jpg
Následoval přejezd do mycích boxů v KrPoli. Po domluvě najíždíme do boxů a já si spolu z mohutným zvukem škrábu spodní lem nárazníku o místní (z)propadenou vozovku (z auta důlek nebyl vidět). Nevadí, je to spodek a není to vidět :wink:. Opláchnutí wapkou proběhlo v pohodě, stejně tak mytí rukavicí ze za tímto účelem zabité ovečky :lol:. No, asi to nebude úplně ovce, ale posloužila rozhodně dobře.
02Wap.jpg
03Myti.jpg
04Myti.jpg
Po mytí přichází na řadu clay. Toto mi přišlo jako nejvíc pohodová část. Bezproblémová rychlovka, za chvilku hotovo...
05Clay.jpg
06Clay.jpg
07Clay.jpg
08Clay.jpg
09Clay.jpg
Následovalo další mytí (oplach lubrikantu) a po utření ručníky se na laku objeuvjí první "zrcadla"..
10Suseni.jpg
Naposledy upravil(a) Adow dne 20.04.2012 10:45, celkem upraveno 1 x.

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 20.04.2012 10:42

Přejíždíme do NC v Králově Poli a vydáváme se na výborný oběd (to je podle mě vůbec ta nejhezčí fáze detailingu :D)..
11Prejezd.jpg
Po jídle zdlouhavá práce - oblepování - ale lepší, než lešťenku a vosk dostávat z plastů. Něco je rychlejší vycvaknout nebo odšroubovat :D. Mufin byl v obchoďáku totálně inkonginto :twisted:. Nahoře se to začíná nějak zatahovat - ale jsme v klidu.
12Oblepeni.jpg
Nastává fáze leštění. A taky první problémy. Ani ne tak s aplikací nebo leštěním, ale s místní ochrankou.. Docela drzým tónem jsme vyzváni k tomu, ať okamžitě vypadneme, jinak se bude volat městská. Dokonce jsme nařčeni i z roznášení letáků v rámci garáží (rozvážel je tam zrovna Ford Atoma). A kdyby se tou dobou něco ztratilo, určitě za to můžeme taky my :roll:. No nic, jsme v klidu a pokračujeme... A začíná pršet :cry:.
13Lestenka.jpg
14Lestenka.jpg
15Lestenka.jpg
16Lestenka.jpg
Po naleštění voskujeme. Já a Stanley aplikujeme Collinite, Mufin GiWax. Nutno dodat, že zatímco my se Stanley to děláme poprvé (samozřejmě ne voskování auta, ale tento vosk a aplikátor), tak Mufin má už nějakou tu detailingovou zkušenost za sebou. No a z toho pramení zádrhel, který nás pak potrápil pěkných pár hodin.. Prostě jsme toho vosku napatlali moc a nešel vůbec odleštit. Hrůza. Po druhé návštěvě ochranky a diktování našich RZ do telefonu (strážníkům MP?) raději opouštíme garáže a v pauze mezi přeháňkami míříme pod blízký most :(. Tam následovala neplánovaně dlouhá fáze rozlešťování vosku. Mufin byl první a přechází pomáhat na moje, nejvíc napovidlované, auto. Se Stanleyem jsme voskovali obě auta oba společně - abysme nemuseli lítat s voskem od jednoho auta k druhému (použili jsme jedno balení). Moje se bohužel dělalo první a technika s aplikátorem ještě nebyla tak v ruce :(. Snad proto Stanley při rozlešťování končí na druhém místě a přechází na mé auto. Takže už modráska šudlíme ve třech. Rozlešťování mého auta trvalo asi 3 hodiny a byla to fakt makačka :roll:. Jsme také pěknou atrakcí pro lidi čekající na autobusové zastávce. Poučení pro příště - PODSTATNĚ míň vosku :D.
17Vosk.jpg
18Vosk.jpg
19Peklo.jpg
20Duha.jpg
Naposledy upravil(a) Adow dne 20.04.2012 13:21, celkem upraveno 2 x.

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 20.04.2012 10:42

Na plasty a nějaké ty další detaily už nezbývá moc čas, tak alespoň umýváme okna nanoželvou. Výsledek je moc pěkný - bohužel tam, kde most končí, začíná mokrý asfalt a déšť. Takže ve výsledku žádné pěkné "katalogové" fotky a než dojedeme domů, auta už lesklá nebudou :cry:. Já ještě cestou domů něco nafotím a jsem během jednoho dne už potřetí vykazován ochrankou :lol:..
Na tmavě šedé a obzvlášť na černé je ten lesk kulervoucí.. Ta má modrá se taky leskne, ale tak moc to nevynikne. Ale šlo taky hlavně o ochranu laku, že? A to se povedlo :D.
Takže bych chtěl ještě jednou poděkovat Petrovi (Mufin01) za vydatnou pomoc a zaškolení do tajů detailingu a Standovi (Stanley_vy) taky za pomoc a spolupráci :wink:. Byla to moc fajn akce a doufám, že to před zimou zopákneme :perfect:.
Přílohy
21Hotovo.jpg
22Hotovo.jpg
23Hotovo.jpg
24Hotovo.jpg
Naposledy upravil(a) Adow dne 20.04.2012 13:29, celkem upraveno 1 x.

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 20.04.2012 10:59

No, pánové, pěkný foto příběh :cooler:
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 20.04.2012 11:07

pěkná reportáž :palec_nahoru:
měli jste počkat na MP - přítelkyně a přítelové přece nakupují v OC a navíc jste neměli možnost seznámit se s podmínkama parkování, ne ? :mrgreen:
Teď ještě - jak jste po celé akci rozlámaní ? :D

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 20.04.2012 11:47

Rozlámání není zas tak hrozný... Hlavně prsty dostaly zabrat. Únava je, ale že bych nějak trpěl, tak to ne :wink:
Ten náš odjezd z OC následoval po tom, co jsme si teda šli přečíst návštěvní řád (dalo to docela práci ho najít) a ono je to tam fakt zakázaný. Nesmí se tam dělat cokoliv na autech - ani doplňovat provozní kapaliny, nesmí se tam mýt nebo čistit auta, nesmí se tam fotit - teda pro komerční účely, ale stejně jsme dostali sprďana i za to... Asi to bude podobný ve všech garážích. Když jsem minulej víkend v jiným OC sundával a nandával kolo za účelem kontroly, tak se na mě ten šerif taky nepěkně díval :D. Většinou je to ale o domluvě - toto byl veledůležitej kokot.
Zajímalo by mě teda, co by za to bylo za postih.. Podle mě by nás mohli tak akorát vykázat, ne?

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 20.04.2012 13:10

Adow: hele, moc hezky jsi to sepsal. Nemám k té včerejší akci co dodat. Vše bylo vyřčeno :mrgreen:

Kozlow: pravačka mně dneska bolí, jak kdybych celou noc ...jezdil na běžkách :-) Ani dneska neudržím tužku.

Ráno se na oroseném autě objevily obligátní kapičky
Přílohy
kapky1.jpg

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“