chcela by som poprosit o radu pri rieseni problemu s otackami motora pri volnobehu. Problem zacal pred cca 1 rokom, ked pri vyradeni rychlosti motor zvysil otacky na cca 1500 za jazdy a pri zastaveni pridal na 1750 a nakoniec klesli na 1200. Tak sme navstivili servis (3 rozne servisy, 3 x napojene na diagnostiku, 3 vycisteny volnobezny ventil, skontrolovane hadice,...), kde nic nezistili, tak sme sli do original Ford servisu, kde opat napojili auto na diagnostiku a oznamili nam, ze je v poriadku, ze otacky 1200 pri volnobehu su spravne. Nie som si celkom ista, nakolko predtym motor nepridaval a otacky boli ustalene pri volnobehu na cca 850 bez ohladu na to ci som isla alebo stala. Kedze vo Forde povedali, ze je to ok, jazdila som dalej pri mierne zvysenej spotrebe. Avsak pred tyzdnom sa situacia zhorsila, ked vyradim, otacky stupnu na 2500 za jazdy, pri zastaveni sa dvihnu na 3000 a nasledne klesnu na 2000 - pri zohriatom motore, ked je studeny tak su otacky na volnobehu na 2000, pri zastaveni 2500 a nasledne klesnu na 1750). Tak sme opat sli do servisu - dali na diagnostiku (samo ze bez zavad), vycistili ventil, skontrolovali hadice, omerali tlak - a auto je v poriadku... Tak najnovsie ze idu merat elektrinu - som objednana na utorok...
Dakujem za akekolvek napady

Mam auto: Ford Mondeo Trend X, motor Duratec 1,8i, 125 PS, 92 kw, 5 d hatchback, r.v. 2005