foki píše:Wolodyjowsski píše:
Přesně tak.Když má ojetina už málo účinné tlumiče-je to opotřebení. Spojka klouže ve 100 000 - opotřebení...
Když zjistíš, že v autě CHYBÍ katalyzátor (je tam jen vnější pouzdro, uvnitř není nic...mám tu jeden takový případ) je to skrytá vada.
V autě jsou vystřelený pytle - skrytá vada (laik neodhalí)
Auto je stočené o 100 000 km - vada! Souvisí ovšem s blbostí mnohých kupujících, co chtějí "levná auta s málo km"
A když dojde na lámání chleba, tak co je opotřebení rozhodnu já
tak ted resim jedno mondeo , pri objednavce byl pozadavek nehavarovane , nelakovane , neodrene , serviska , zimni + letni pneu , titanium , najezd do 150t , hagusy , cena do 290t . kdyz se jedno sehnalo , tak probehla dukladna kontrola laku (ok ) diagnostika (ok ) zkus jizda (ok ) serviska (vyplnena takze vypadala ok ) . vozidlo privezeno , zadavatelem zkontrolovano (asi hodinu kontrola laku - vada -pár neznatelých skrabancu od prstinku u kliky ) . az sem ok . po mesici telefon ze bylo havarovano , tak jsem se ptal jak na to prisel on rekl ze si byl michat tuzku na kaminky a tam mu to rekly , nasledovala kontrola - vysledek v miste kde melo byt lakovano namereno cca 92mikro + okolni dily 98mikro , 102 mikro atd . kdo tomu rozumi uzna ze toto lakyrnik nedokaze . nasledne dalsi telefon , nejde couvat z kopce ?? na hlavni . vozidlo privezeno a majitel si stezoval ze dalnici k nam jel na 5tku otackomer na 4500ot ale jel jen 80km/h . po otevreni kapoty smrad spalene spojky , jely jsme to projet spojka neklouzala auto jelo normalne , pravda brala cca v horni třetině . nyni opet telefon , ze zase nemuze vyjet ale ze to chciplo a odeslo cerpadlo v nadrzi . servisak ktery to kontroloval diagnozoval opravu na cca 50t kc . tak jsem se snazil vysvetlit ze 2.0tdci cerpadlo v nadrzi nema , a on ze teda by to chtel reklamovat . zeptal jsem se co chce reklamovat a on ze v rakousku uz o tom musely vedet proto to prodavaly . snazil jsem se mu vysvetlit ze toto je opotrebenim a ze bude problem dokazat ze to v dobe prodeje nefungovalo , kdyz to jelo normalne , to jsem byl oznacen laikem ktery tomu asi nerozumi , ze predpokladal , kdyz to delam ze bych toto mel odhalit . asi za dva dni auto privezl ze mechanik zjistil nejaky maz v palivove trubce ktery ji ucpal (nevim teda co tankuje ) a ze uz to jede , dolil mu brzdovku ktere bylo malo a ze chce vymenit spojku na zaruku . snazil jsem se mu vysvetlit ze spojka neni skryta vada ale vada opotrebenim . nakonec jako blbec jsem pristoupil na to ze kdyz mu mechanik rekl ze je vadne lozisko ( nevim jaky muze mit vliv lozisko na zaber spojky ) tak on si doda lozisko a ja to zadarmo vymenim . kdyz jsem se o tom bavil s nekolika bazarnikama ,tak jsem byl vsem pro smich protoze tohle by nikdo neudelal .
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů