Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka

Brehowicz
Test driver
Test driver

Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka

Příspěvek od Brehowicz » 25.12.2011 14:27

Jsem naprosto stejny v tom,že nesnesu, aby mi na autě něco vrčelo,kouřilo,bouchalo... a stejný magor sem i na špinu apod.Myslím že kluci co mně znají mohou potvrdit.
Nejsem otrokem svého auta, ale stejně není otrokem mým,ale dobrým sluhou.

David 1
Junior
Junior

Příspěvek od David 1 » 25.12.2011 17:36

Já myslím, že podle videa máš chycený vstřik a jestli má auto najeto 100 000 z německa a už byli čištěné vstřiky , tak to se mi nezdá. Já mám auto také z německa. Tam jezdilo rok a u nás čtyři a mám 204 000. Nové vstřiky i komplet spojku už mám za sebou. Jestli nemáš servisku myslím pravou servisku, tak bych se sice těch více kilometrů nebál, ale víc bych se začal točit kolem motoru. Možná se pletu, ale šest let staré auto najezdí v Německu víc. Aspoň myslím.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.

David 1
Junior
Junior

Příspěvek od David 1 » 25.12.2011 17:42

Ještě si psal, že ti to zakouří spíše do šeda. Nespaluje to a podle mě vstřiky a nic jiného.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 25.12.2011 17:50

Davide rozumnější je dopsat větu do předešlé správy než odesílat další :idea: :wink:

Pokud je motor zdravý muže za studena max. bíle kouřit ze skondensované vzdušné vlhkosti,jakokoliv další barva (modra,šedá,černá) naznačuje nějaký problém.

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 25.12.2011 19:19

Ok, asi jsem se špatně vyjádřil. Do šeda to kouří teď v zimě, ale to každý auto, nebo možná i do bíla. ale asi už víte co tím myslím. A ten studenej start, to každýmu něco vylítne nebo se mejlím? Kámoš si taky kopil mondeo a jeho start je velkej černej kouř a řachtá mu to daleko víc, má najeto přez 200 000km. Jenom že jeho to nesere, prostě jezdí, ale taky mu to nic nedělá.
Brehowicz: "Nejsem otrokem svého auta, ale stejně není otrokem mým,ale dobrým sluhou." naprosto souhlasím :bravo22: mám rád když si sednu do právě vypucovanýho a nalelštěnýho auta. Je to tak krásnej pocit, dobře odvedené práce :huraa:
Co píšete o těch vstřikách, tak tomu víc a víc věřím, mohlo by to i tím být. Nestihne dodat tolik nafty a motor se rozvibruje. Existuje nějaký způsob jak to prověřit? A co je potřeba k tomu prověření? To nezvládnu doma, že?

vencator
Junior
Junior

Příspěvek od vencator » 25.12.2011 21:43

no já bych to řešil,ale je to zvuk že by to mohli klidně i dělat ventily,už jsem stím byl v servisu a mě to kouří až dám přes půl plynu,jinak to nekouří vůbec a při startu taky nic,jen takovej ten bílej než se to ohřeje.už sem slyšel mondea se stejným zvukem a už jich bylo hodně.
u mě to bude asi poloosa ty vibrace,ale u tebe bych to neviděl na vstřik,to by blikala kontrolka žhavení a dělalo to furt,ale nejsem odborník,jen tipuju.
ale jak se mě to ohřeje tak to má normální zvuk,jen je to za studena hlučnejší.
v týdnu budu dělat olej tak se zeptám známího jestli nebude vědět čím to je že ti to tak vibruje.
a kdyby to nestihlo dát naftu tak to poznáš už při neutrálu při přidání plynu.jinak budeš muset do servisu kde změří kolik dáva vstřik a kolik se vrací přepadem a jak dáva čerpadlo,tady v Brně můžeš zkusit servis svoboda co se tím zabívá,ale má dost velký ceny,ale nejnovější mašiny nato.
kámoš má fokusa a nechtělo to startovat občas,někdy to za jízdy chcíplo a blikalo žhavení,myslel že je to čerpadlo a v servisu nic nenašli na diagnostice,dal to k němu a zjistili jen že to bylo čidlo na vačce.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 27.12.2011 10:44

To Lukas - tak jak podařilo se ti nějak postoupit dál(zaslepení EGR,turbo....)?

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 27.12.2011 12:34

Zatím ještě ne, nebyl čas, jak se něco pohne dám vědět :perfect:

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 06.01.2012 20:25

Ahoj, tak dnešní poznatky z jízdy jsou takové smíšené. Může to být tím hydrodynamickým měničem a nemusí. Větší jistotu budu mít, až bude ta převodovka odzkoušená. Bohužel na to nejsou peníze. Přijde mi, že se to trošku zhoršuje. Někdy na volnoběh mi to samo skáče do 1000 otáček, sem a tam. A když jedu do 2000 otáček tak je to prostě mrtvý, nemá to zátah, nic. Místo zátahu je to blbý pocukávání a vibrování. Jak to dosáhne 2000, jakoby to chytne druhý dech. Začne akcelerovat a když mám víc sešláplej plyn, asi 3/4 převodovka i podřadí, ale do 2000 se nic neděje. Když stojím na semaforu tak to jakoby vibruje a nevibruje, pocukává, že se chce rozjet, dělá to asi v 2s intervalech. Může ta převodovka ovlivňovat otáčky motoru na volnoběh? To je asi blbost ne? A co všechno ovlivní tah a otáčky motoru?

EDIT: Asi bude taky něco z elektrikou, jak mi spadnou otáčky na volnoběh, pohasnou mi světla, budíky a tak. Že by altík? Nebo řj? Děje se to hlavně, když mám zaplý vyhřívání na okna i sedačky.

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“