No tak z toho jsem moc rozumu nepobral. Už sjem rozhodl, že asi teda raději investuju do Focuse,ale ted rozhoduji, jaký motor vzít.
Měl jsem C5ku rv 2001, najeto 250tkm, 2.2HDI, 98kW. a můžu říci, že jsem s tím autem zažil peklo. Výměna vstřiků (common rail) - 2X!, spojka, ventily, vyhadla - vlastně je tam skoro nová hlava, 2x nové rozovdy, vysokotlaké čerpadlo, aby toho nebylo málo, zesrala se tam ojnice a výměna komplet bloku motoru plus další klasický opravy, stabilizátory, brzdy atd a vcelku mě ten křáp vyšel něco málo přes 250tkč. V pátek jsem to auto prodal a dostal jsem za něj 45tkč, fakt bída.
Hledám ted auto, se kterým budu jezdit a nebudu rok stát v servisu a vydělávat na náhradní díly a opravy. Chci jezdit a s klasickými servisy se prostě počítá, ale to, co bylo u C5ky už nechci zažít a proto hledám a vybírám. Zvažuji, zda jít do Fucuse (zvažuji jak I tak II diesel) nebo si raději sáhnout po němčourovi a vzít něco s motorem od VW, např GOLF 1.9TDi - ale ty Golfy jsou krutě předražený. Co se týče bazarů, tak to jsou nehorázný kurvy a dávám si na ně velkýho majzla, mám ted zajímavou nabídku an FOcuse II po fl, 140tkm najeto, pravidelný servis v originál fordu a za 180tkč, je to 1.6TDCi, 74kW. Vzhledově zatím vypadal ok, otázka jak technciky a to budu zjištovat zítra, každopádně ještě nevím, dza vubec vzít a proto jsem zde...
Jelikož každej tvrdí něco, a zkušensoti s těmi auty osobně nemám,tak nevím co vzít. Ale např kolega má Focuse II, 1.6TDCi, 66kw, nalítáno přes 210 000km a mimo rozvodů a brzd zatím nic neřešil. Jezdí bez problému, spotřeba 5,5l a to se mi velice líbí - proto uvažuji o tomto autě.
Focus nebo Fusion?
- Radekjo
- Zkušený
Re: Focus nebo Fusion?
Počkej si v bazaru na II 1,8 TDcI. Není jich tam moc co? Proč asi?
Na tomhle foru je toho tolik napsáno.
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

-
- Nováček
Jo jenže většina topiců mi neodpoví na moje otázky...Radekjo píše:Počkej si v bazaru na II 1,8 TDcI. Není jich tam moc co? Proč asi?
- Radekjo
- Zkušený
Máš pravdu. Je tady toho moc. Zase na druhou stranu je tady hodně informací ale ty Ti nikdo neshrne. Proto nazbývá než hledat. Hlavně nedej na jedince. Hodně lidí má dobré zkušenosti s Fokim. Za zeptání nic nedáš a je to odborník na slovo vzatý.
FM MKV 2,0 TDCI 15

-
- Test driver
A jako co hledáš? Že za Tebe někdo rozhodne? Nebo hledáš pravdu?bujan píše:každopádně ještě nevím, dza vubec vzít a proto jsem zde...
Pravda je, že je jedno, jakou značku koupíš.
Buď to auto bude servisované (a je jedno jestli v garáži nebo v servisu) nebo předchozí majitelé jen jezdili, lepily příznaky poruch a pak si připrav 20-50% z ceny na to, aby jsi to dal do nějakého rozumného spolehlivého stavu.
Staré auto opravuješ. A máš s ním jen dvě radosti. Když jej koupíš. A když jej prodáš. Mezi tím na něj nadáváš.
Kup si auto, o kterém víš, jak s ním majitel jezdil, co a kdy opravoval. Jestli Ford nebo VW - všechno se kazí.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem mu nabizel 2.0tdci
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč