Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka
- Lukas Spinar
- Nováček
Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi
Zatím jen zjišťuju. Jak jsem psal byl jsem u KAPS jen na rychlé prohlídce a tam mi též řekl po projetí že je to v pořádku. Jinak auto má najeto 100 000km a někdy v 80 000km to bylo na revizi hydrodynamického měniče právě v KAPS. Jen nevím jestli měnili ten olej, ale myslím si že jo. No jsem rád, že mě někdo ujistil, že je to v "pořádku". A jak jsi psal že se ta převodovka chrání tak je možné i to cukání, že se to rozpojuje otáčky lítají v rozmezí 500. Kdyby tam byla normální převodovka tak si myslím, že by to vibrovalo pořád, jen pomaleji.
- Vitalish
- Zkušený
[quote="Lukas Spinar"...jako kdyby každá rychlost měla ještě jednu (lehčí).[/quote]
jo, někdy se to tak chová jako by to mělo půlstupně, ale nemá
Převodovka mi přijde velmi inteligentní, například pozná že jedu z kopce a přibržďuju = podřadí a brzdí motorem.... Chová se to hodně sympaticky vyjma prudkých stoupání v serpentinách, kdy je lepší si hodit manuál a šaltovat na volantu....
jo, někdy se to tak chová jako by to mělo půlstupně, ale nemá

- David 1
- Junior
Teď tě uplně nechápu jak to myslíš, ale vibrovat to nemá. Ani ty poloosy nemusí být nutně příčina vibrací. Ono jak jsem čet, že ti to padne občas i do nouzáku, tak to může být i jiný problém. Necpe se ti palivový filtr?
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
zelená met.
- Lukas Spinar
- Nováček
No když mluvíš o tom přibržďování, tak mě to taky krásně přibržďuje. Ale. Jak klesnou otáčky pod 1500 ta převodovka mi to začne rozpojovat. Upozorňuju, že jedu po městě 50, je tady takový mírný klesání povolím plyn a jak zpomalím na 1500 otáček spojuje a rozpojuje ani nevím proč. Dělá to na 4 i 5st. při trojce pod 40 to hned jakoby vyřadí. Jsou tam volnoběžný otáčky a v tom případě to krásně přibržďuje.
David: do toho nouzáku mi to spadlo skrz špatný kontakt na čidle vibrací. Nějací č..... mi tam urvali ten zobáček. Vlastně mě ne, předchozímu majiteli, když to před rokem dovezl z německa. A ten palivák mám čerstvě vyměněnej, stojí něco přez 1000Kč
David: do toho nouzáku mi to spadlo skrz špatný kontakt na čidle vibrací. Nějací č..... mi tam urvali ten zobáček. Vlastně mě ne, předchozímu majiteli, když to před rokem dovezl z německa. A ten palivák mám čerstvě vyměněnej, stojí něco přez 1000Kč

- Lukas Spinar
- Nováček
Ta revize byla kůli tomu že tempomat neudržel rychlost.
- David 1
- Junior
Určitě máte v okolí nějakého dobrého borce co spravuje auta mimo Ford servis. Nebo to někomu puč nebo se svez se stejným typem automatu a porovnej to. Nějaká novější Audina je na tom líp musíš o stupínek níže.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
zelená met.
- Lukas Spinar
- Nováček
Ok, rozumím. Princip toho řazení je pořád stále stejnej ne? No porovnat se to musí, to je jasné. Někomu to půjčím, ale zatím jsem nepotkal nikoho kdo by se v tom aspoň dobře vyznal.
Pokud tady bude někdo z vysočiny a náhodou toto téma přečte, mohl by se mi ozvat. Jinak asi Zkusím srázek s Vitalishem a uvidíme.
Pokud tady bude někdo z vysočiny a náhodou toto téma přečte, mohl by se mi ozvat. Jinak asi Zkusím srázek s Vitalishem a uvidíme.

- Vitalish
- Zkušený

taky už jsem měl pár pochybností ohledně automatu a byl si projet pár bazarovek.. táta má MK4 Mondeo v automatu, tak mám porovnání i tímto směrem ,-)
-
- Nováček
Zdravím ,
mám C-maxe r.v.2008 1.6 tdci 66 kW a řeším ten samý problém ,jen se problémy už trochu zvětšily.
Začalo to úplně stejně lehké ztrácení výkonu při zrychlování a to až při zařazení 4 rychl. st. a po překonání 2000 ot. , to samé při 5 st. , po překonání 2500 ot. se vše vytratilo a auto jelo úplně perfektně. To trvalo asi půl roku a teď , když je mokro ,vlhko a mlhy je to horší a horší. Autu při jízdě bez plynu se zařazeným rychl. stupněm zničeho nic zhasne motor , ale zezačátku nebyl problém znovu nastartovat, bohužel teď už je problém i toto. Po opětovném zkoušení motor nastartovat nechtějí držet už ani otáčky na volnoběh a i otáčkoměr zůstává po zhasnutí motoru viset na 200 ot. Vše se opravdo zhoršuje a zhoršuje . Tuto situaci řeším s autorizovaným servisem Ford Jaško v Benešově. Pokaždé hlášená nějaká chyba , ale podle jejich slov nic podstatného, chybu vymažou , mě naúčtují 600 Kč a auto blbne vesele dál a já už jsem zralý na chocholouška. Zkuste poradit.
Když jsem se zmínil o EGR ventilu tak mi dali do ruky aditivum a že prý nemám dát na internetové rady. p.s. Jezdím tankovat pouze V-power diesel. Už nevím čím by to mohlo být. Dík za radu
mám C-maxe r.v.2008 1.6 tdci 66 kW a řeším ten samý problém ,jen se problémy už trochu zvětšily.
Začalo to úplně stejně lehké ztrácení výkonu při zrychlování a to až při zařazení 4 rychl. st. a po překonání 2000 ot. , to samé při 5 st. , po překonání 2500 ot. se vše vytratilo a auto jelo úplně perfektně. To trvalo asi půl roku a teď , když je mokro ,vlhko a mlhy je to horší a horší. Autu při jízdě bez plynu se zařazeným rychl. stupněm zničeho nic zhasne motor , ale zezačátku nebyl problém znovu nastartovat, bohužel teď už je problém i toto. Po opětovném zkoušení motor nastartovat nechtějí držet už ani otáčky na volnoběh a i otáčkoměr zůstává po zhasnutí motoru viset na 200 ot. Vše se opravdo zhoršuje a zhoršuje . Tuto situaci řeším s autorizovaným servisem Ford Jaško v Benešově. Pokaždé hlášená nějaká chyba , ale podle jejich slov nic podstatného, chybu vymažou , mě naúčtují 600 Kč a auto blbne vesele dál a já už jsem zralý na chocholouška. Zkuste poradit.
Když jsem se zmínil o EGR ventilu tak mi dali do ruky aditivum a že prý nemám dát na internetové rady. p.s. Jezdím tankovat pouze V-power diesel. Už nevím čím by to mohlo být. Dík za radu
- Vitalish
- Zkušený
co takhle trochu více o konfiguraci tvého auta..? Je to automat? Chybí podpis s detaily ,-)jupinoxxx píše:Zdravím ,
mám C-maxe r.v.2008 1.6 tdci 66 kW a řeším ten samý problém
-
- Nováček
Je to C-max 1.6 Tdci , 66 Kw, 5 st. manualní převodovka, R.v. 2008 najeto 101000 km
-
- Test driver
Jupinoxi skus pohledat info spíš v sekci Focus -Motory přeci jen máš víc společné s Focusem (tvým motorem i stavbou) než s Mondeem a tady bych to nechal pouze pro tyto problémy spojené s automat. převodovkou.Dík
-
- Nováček
ok, tak díky
- Lukas Spinar
- Nováček
Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka
Vitalish: Ok, to beru. Zatím neznám nikoho se stejným vozem, kdo by byl blíže a do prahy se dá v pohodě dojet. Když tak se domluvíme přes SZ ať to tu nezasíráme.
Brehowicz: Dneska vyfotím to egr, turbo jestli by jsi mi ještě neporadil co s tím?
A zkusím udělat to videjko. Odpoledne by to mohlo být.

Brehowicz: Dneska vyfotím to egr, turbo jestli by jsi mi ještě neporadil co s tím?
A zkusím udělat to videjko. Odpoledne by to mohlo být.
- Vitalish
- Zkušený
Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka
Lukas Spinar:
sel by i pristi tyden krom pondelka
sel by i pristi tyden krom pondelka