Hučení po staru

stromecek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Hučení po staru

Příspěvek od stromecek » 03.12.2011 19:38

Sete1 píše:zdravím pánové
mám takový problém při startu studeného motoru je v interieru slyšet takové drnčení-rezonance.zvenku u motoru to slyšet není.příjde mi že jak se motor ohřeje rezonce zeslábnou.
napadá mě jedině silentblok(y) motoru ale radši se tu optám zkušenějších zda s tím nemají nějaké zkušenosti.jedná se o motor 2.0l r.v-2002 najeto 166 tis.
děkuji

Měl jsem přesně ten samý problém.Při studeném motoru (nebo spíš motorovém prostoru) byly po startu cítit ze strany spolujezdce silné vibrace a hučení.Když se motorový prostor ohřál nebo při teplém počasí vibrace byly výrazně menší nebo skoro žádné...Dnes jsem problém vyřešil - vadný pravý silentblok motoru před spolujezdcem viz přiložené foto.Po výměně je vše ok - konečně zase krásně tiché auto :lol: . Jinak koupil jsem silentblok Hans Pries za 750Kč,tak doufám že vydrží - přes 3000 ve Fordu se mi opravdu dávat nechtělo... Výměna je v pohodě,hlavně se musí podložit motor zvedákem.Já jsem dal prkýnko pod olejovou vanu a pak zvedák a nebyl problém.Snad to někomu pomůže v identifikaci závady. :wink:
Přílohy
DSC03562.JPG
DSC03563.JPG
Ford Focus mk3 hatchback 1.6 Ti-VCT 92kW, r.v. 2012

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“