Kovové "lupnutí" při prudkém rozjezdu nebo brždění.
-
- Nováček
Re: Kovové "lupnutí" při prudkém rozjezdu nebo brždění.
Tak sem byl na zvedáku v sevise a pomohlo dotáhnout rám na kterým je vše uloženo
Focus, 1,6 benzín, 74 kw, stříbrná MOONDUST
Mondeo, 1,8 16V, 92kw,combi, 2001, ghia

umřel dne 8.7.2015 ( motor)
- Yeshterr
- Test driver
Ježiši, další s povolenou nápravnicí, nějaká epidemie, ne? Asi si na jaře preventivně lehnu s golou a Loctitem pod auto 

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
-
- Nováček
mě dělal někdo jiný spojku a moc to nedotáhl vrrrrrrrrrrrrYeshterr píše:Ježiši, další s povolenou nápravnicí, nějaká epidemie, ne? Asi si na jaře preventivně lehnu s golou a Loctitem pod auto

- Yeshterr
- Test driver
Myslíš něco jako jsem psal níže Doktorovi? Známe, známe...

Yeshterr píše: DrRomca: Záleží kdo ti spojku mění, dá se spodem i vrchem. Já jí až na jeden případ měnil vždycky spodem, nemusíš shánět kočku na tahání motoru, nemusíš ho odhadicovat atd. Pokud na to šel někdo spodem, mohl nechat na nápravě na straně převodovky po zpětný montáži něco povolenýho.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
-
- Nováček
Ano přesně tak - zkoušel sem to zda to dělá po dotažení a nic. Věřím že bude už klid

- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš, že i tam to má cenu lepit lepidlem na závity? No já nevim...Ale mám ho, tak ho tam někdy prdnu... 

- jimm
- Zkušený
no vidíte já na to přišel úplně náhodou,taky mě luplo ,vyměnil jsem tyčky stabl. a pořát to cvakalo tak jsem se naštval a vlez pod auto a všechno co se dalo jsem utáhl no a jediný co bylo povolený byla ta nápravnice,potom už byl klid 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- Yeshterr
- Test driver
Já ho dávám preventivně všude, kde je možnost výskytu vibrací, krom teda samojistících matek, pérovek a vějířovek. Dneska je debilní móda všude šrouby bez pérovek, max. šroub se zubatým osazením, což je k prdu. Někde pérovka bejt nesmí (uchycení brzdiče) a tam to dává i výrobce. Hlavně na mašině se mi osvědčil (tam jsou ty vibrace podstatně větší), už mě nebavilo každou jízdu dodávat šrouby do držáku blatníku atd.DrRomca píše:Myslíš, že i tam to má cenu lepit lepidlem na závity? No já nevim...Ale mám ho, tak ho tam někdy prdnu...

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Že bych měl to samé?Mě se stává,že při průjezdu do pravotočivé zatáčky to jakoby kovově cvakne...Jako nějaké pnutí třeba.Stává se to ve městě,když se auto víc nakloní.Na druhou stranu ne.Musím to mít na zvedáku nebo si k tomu dokážu vlézt tak nějak z boku(břicho nechat venku)?
Co si připravit za ořechy?
Co si připravit za ořechy?
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Podle mýho by to bejt mohlo - já to konkrétně nedělal, ale myslim, že by se k tomu dalo dostat i třeba jen kolem na chodníku - ale chce to dolů kdyt motoru, pokud máš a klasickou golu - jimm tu někde postoval obrázek, mělo by to v zásadě bejt jednoduchý - tři šrouby na jednu nápravnici 

- Yeshterr
- Test driver
Pokud to lupne v pravotočivé zatáčce, znamená to, že se váha přesune na levý bok a pravý se odlehčí. Začal bych hledat tedy na pravém boku, protože tam se to v odlehčeném stavu může hýbat po nedotaženém dříku šroubu a to lupnutí může dělat našponovaná nápravnice, která přeskočí přes závit šroubu a tím to "lupne". Ještě je šance, že by to mohlo být na opačné straně, kde by ten pohyb nápravnice šel opačně, kdy by se svezla po závitu a dosedla na kastli. Což ale nejni tak pravděpodobné. Většinou se tyhle věci dějí po odlehčení čehosi. Jinak jak píše Doktor, my hubený kluci
se pod to nasoukáme když to stojí jednou stranou na obrubníku, já takhle kdysi tahal celou převodovku s kardanem. Chce to vysoký obrubník a v Tvém případě bych na něj najel oběmi levými koly, abys zatížil právě tu pravou stranu. Případně si klidně otevřít dveře a ještě si nachvilku stoupnout ke spolujezdci, ať to ještě o trochu klesne a tolik se to nevrátí v pružině. No a pokud tam polezeš, vezmi raději těch ořechů víc, třeba od 10mm do 21, poněvadš tam třeba uvidíš něco dalšího a pak se pořád kroutit z pod auta jak žížala taky přestane jednoho bavit 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dík za nápovědu,přesně tak bych to viděl na pravý zadek,tak odtud začnu...Snad bude o víkend sucho a klídek,tak bych to přešel...
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jo a pokud bude muset dekl dolu tak torxy teď nevim od 25 do35 by to mělo bejt, ty vořechy jak píše yeshi, většinou je to10,13,15,17,19,21 , většina je tam toho ale do 17tky
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na dekl věci mám ve svém vercajku...A pak tedy jakou matku uvidím,tak dotáhnu na krev?
- Yeshterr
- Test driver
No, radši si projdi ještě utahovací momenty v Etzoldovi, ať něco nepřeženeš. Já pokud nemám u sebe momenťák, tak dotahuju ráčnou "na krev" (pořád ale citovka, ráčnou vyvineš obrovskou sílu) šrouby M12(85Mn, klíč většinou 19) a klidně co snese tak M14 (135Nm, klíč 21,22), pak pevně ale ne na krev(85Nm) šrouby M10(50Nm,klíč 16,17 a třeba na tyčkách předního stabíku 15), od M8 dolů už raději klíčem (25Nm, klíč 13,14) no a pak M6 (klíč 10,11), jako psal Jimmi že měl volné, ty mají 10Nm tak ty beru lehce. V praxi platí poučka, že šrouby by měl středně silný chlap dotáhnout pouze stranovým či stejně dlouhým očkovým klíčem naplno a budou přibližně správně utažené. Ráčna strašně zkresluje a ráda trhá hlavičky
. Pokud bys měl cestu přes Prahu, tak momenťák můžu zapůjčit