Přilepený plyn.pedál, někdy problém při startování
-
- Nováček
Přilepený plyn.pedál, někdy problém při startování
Ahoj, chtěl jsem se zeptat než to dám do servisu. Každé ráno (tj.asi po 12hodinách odstavení auta) je plyn jakoby přilepený a nejde lehce sešlápnout. Po sešlápnutí se odtrhne a pak už jde dobře (ikdyž prvních asi 5mm jde plyn stále tíž, ale to už jen velmi nepatrné). To, že je sešlápnutí plynu necitlivé prvních 5mm sleduji asi tak rok, v létě to bylo jen velmi málo cítit, ale teď se to zhoršilo a začal další problém: Když auto stojí třeba 2 dny, tak musím pedál sešlápnout větší silou, abych jej odlepil a někdy mám i problém s nastartováním, protože motor hned zhasne a nastartuji jen se sešlápnutým plynem. Při teplém motoru a odtsavení např. 8-10hodin je startování bez problémů. Předem moc díky za rady a kdyby jste věděli i příp.cenu za opravu budu rád.
Focus 1,6 16V 2002.
Focus 1,6 16V 2002.
focus 2002, 1,6 benzin
- Infinter
- Zkušený
-
- Nováček
Re: Přilepený plyn.pedál, někdy problém při startování
Jo díky moc, já hledal ale blbě.
Tak to zkusím taky vyčistit a uvidím. Dík..

focus 2002, 1,6 benzin
- LamB_17
- Pokročilý
mam stejne problem a sem rad ze sem na foru nasel jak ho vyresitInfinter píše:P.S. Příště použít funkci hledat
chapu ze kazdy nemuze zakladat nove temate ke kazde ptakovine a kazdy by mel urcite pouzit hledani, jenze ja vim ze mam "prilepeny plyn" tak sem to napsal do vyhledavani a naslo me to tohle tema, kdybych samozrejme vedel ze to dela skrtici klapka tak napisu skrtici klapka... ale to sem samozrejme nemohl vedet, takze s nama motoristickejma amaterama musite mit trosku trpelivosti

- Infinter
- Zkušený
Jj, začátky jsou těžké 

- roman.bmx
- Junior
Tak třeba u mě vyčištění šktící klapky nepomohlo.
Ford Focus 1,6 16V a Ford Fiesta Sport MKVII Zinc Yellow Galerie vozů
- LamB_17
- Pokročilý
no mampocit ze jak se znatelne ochladilo, ze se ten pedal "prilepuje" znovu, cistili me to pred cca rokem, ted kdyz vim co s tim snad to vzdycky pomuze vycistit (snad se to naucim) a budu mit klid