Tak to mě těší, že jsem dobře poradil. Někdy se vyplatí (a to i finančně) koupit originál.Beri píše:Tak jsem byl v pátek ve Fordu a dali mi přesně to co jsem chtěl, Černou "housenku" na vosk. papíru.
Plastový kryt pod stěračema- torpedo
- opicak
- Junior

- maki
- Nováček

- siki
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
-
KUTY
- Mira
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
A jak si to udělal - máš foto z akce "výměna"siki píše:Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třebapelen píše: System vymeny pyloveho filtru, ktery by se mel dost casto menit, zalozit na odlepovani a zalepovani plastu na sklo je take trochu pochybeny.
Já to měl dole a nevím jak bych to vyměnil bez demontáže toho plastu, viz foto:

na pravé straně bylo urvaný to "udělátko" které by to mělo držet (už když jsem to kupoval) takže jsem to vyřešil částečně taky silikonem. Nechal jsem tam i tu origo "housenku".

- maki
- Nováček

Tak jsem prodělal anabázi s lepením: nejprve páska, která se odlepila, pak silikon který se odlepil.
Tak jsem řekl dost, koupil pásku za 65,-, Chemoprenem natřel spodní část krytu v místě gumového těsnění, které jsem před tím odrousil jemným smirkovým plátnem, po 15 min nalepil pásku. Okno perfektně odmastil perchorethylenem a nalepil - zatím to drží, ale byla to peripetie.
To udělátko mě na této straně taky chybělo, takže jsem si vypiloval z mosazného šroubku s drážkou pro šroubovák podobný hrot - bodec a zašrouboval ho do otvoru v plastovém držáčku, výškově dorovnal zašroubováním.
Zatím to vše drží, ale musím to zaklepat.
Tak jsem řekl dost, koupil pásku za 65,-, Chemoprenem natřel spodní část krytu v místě gumového těsnění, které jsem před tím odrousil jemným smirkovým plátnem, po 15 min nalepil pásku. Okno perfektně odmastil perchorethylenem a nalepil - zatím to drží, ale byla to peripetie.
To udělátko mě na této straně taky chybělo, takže jsem si vypiloval z mosazného šroubku s drážkou pro šroubovák podobný hrot - bodec a zašrouboval ho do otvoru v plastovém držáčku, výškově dorovnal zašroubováním.
Zatím to vše drží, ale musím to zaklepat.
- Blaaana
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
hele já jsem to dneska měla sundaný filtr špinavej jak prase a ten plast urvanej přesně jako ty.To se dá koupit ten bílej plastovej šmejd???Mira píše:A jak si to udělal - máš foto z akce "výměna"siki píše:Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třebapelen píše: System vymeny pyloveho filtru, ktery by se mel dost casto menit, zalozit na odlepovani a zalepovani plastu na sklo je take trochu pochybeny.Když tak popiš postup.
na pravé straně bylo urvaný to "udělátko" které by to mělo držet (už když jsem to kupoval) takže jsem to vyřešil částečně taky silikonem. Nechal jsem tam i tu origo "housenku".
Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Blaaana
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
- Meda
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Příchytka se dá sehnat za 79,- za kus pokud teda není utržená i drážka v krycím plastu. U nás kluci v servisu většinou dávají tyto příchytky nový.Blaaana píše:hele já jsem to dneska měla sundaný filtr špinavej jak prase a ten plast urvanej přesně jako ty.To se dá koupit ten bílej plastovej šmejd???Mira píše:A jak si to udělal - máš foto z akce "výměna"siki píše: Někde na fóru jsem četl , že není třeba odlepovat kryty když měníš pylový filtr. Tak jsem to vyzkoušel a fakt to není třebaKdyž tak popiš postup.
- Beri
- Junior

- Kontaktovat uživatele:
to Meda:
taky jsem scháněl příchytku, neměl jsem ji ulomenou, ale pes mi ji sebral ze stolku (když jsem to měl rozebraný) a po týdnu jsme ji našli v boudě. Tak co teď s tím, jsem si řekl (byl jsem teda pěkně nasr*), nakonec jsem to provrtal skrz a našrouboval tam pořádný zapuštěný vrut do dřeva, který dost dobře drží v tom plastu kam se zacvakne příchytka. Na štěstí ten šroub je černý, takže to nevypadá jako pěst na oko. A příště to půjde jednodušejí rozebrat.
Co se týče těch drážek, tak ty jsem si k tomu plastu přilepil dvou složkovým epoxidem a drží taky dobře.
taky jsem scháněl příchytku, neměl jsem ji ulomenou, ale pes mi ji sebral ze stolku (když jsem to měl rozebraný) a po týdnu jsme ji našli v boudě. Tak co teď s tím, jsem si řekl (byl jsem teda pěkně nasr*), nakonec jsem to provrtal skrz a našrouboval tam pořádný zapuštěný vrut do dřeva, který dost dobře drží v tom plastu kam se zacvakne příchytka. Na štěstí ten šroub je černý, takže to nevypadá jako pěst na oko. A příště to půjde jednodušejí rozebrat.
Co se týče těch drážek, tak ty jsem si k tomu plastu přilepil dvou složkovým epoxidem a drží taky dobře.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- martinsk
- Pokročilý

- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- silverwolf
- Test driver

- Kontaktovat uživatele: