Focus občas na chvíli přestane táhnout

Odpovědět
Katcha
Nováček
Nováček

Focus občas na chvíli přestane táhnout

Příspěvek od Katcha » 08.10.2011 17:04

Ahoj všem, jsem tu s další otázečkou ohledně mýho novýho focuse. Neměla jsem nikdy předtím benzínovej motor, ale předpokládám, že to co dělá tento není úplně normální a ráda bych se zeptala, jestli někoho nenapadá, čím by to mohlo být. Je to 2.0 benzín z roku 1999. Motor zdá se bez problému, jen jednou za čas (ale v podstatě každej den to udělá i dvakrát) jakoby přestane asi na 2-3 sekundy táhnout, pocit při jízdě je jakobych ubrala náhle nohu z plynu a lehce přibrzdila. Děje se to ve chvílích, kdy držím plyn na stejné rychlosti. Když při tom přišlápnu pedál, začne to táhnout normálně do vyšších otáček. Ve chvíli, kdy se to stane, nijak otářky neklesají, nejvíc to pozoruju kolem 2200 - 2400 otáček, větčinou při zařazené trojce a čtyřce. Díky za každý tip, co s tím.
Ford Focus 1999, 2.0 benzín

vaca83

Re: Focus občas na chvíli přestane táhnout

Příspěvek od vaca83 » 21.10.2011 14:49

Mě se tohle stávalo taky, ale hlavně na dálnic při asi 120km/h. Taky jsem měl problém, pokud byl motor studený tak první asi 2km při rozjezdu (přidání plynu) měl motor snahu chcípnout. Vyměnil jsem potenciometr škrtící klapky a už asi 3 týdny se to zdá OK. Je to prý častá závada. Ten potenciometr jsem koupil zde http://energy-dily.cz/detale,511,tps0009.html stál asi 700,-Kč, ale ve Fordu je asi za 2.500,-Kč... Výměnu zvládne trocu šikovný člověk doma v garáži. Po výměně odpojit baterii aby se restartovala řídící jednotka, při zapojení baterie a zapnutí klíčku prošlápnout plyn aby se načetly krajní polohy klapky.

Ford Focus 1.8 16V, kombi, 1999

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“