Koroze
- toro
- Nováček
to all
Setkali jste se s tím, že novější ročníky FF, řekněme od 2003 také korodují v lemech. Že to bylo tuctové u r. 1999-2001, to bylo publikováno, ale že by se s tím u Forda nevypořádali?Dejte hlášku, mladíci z ročníku 2003, hey?
- Mysak
- Nováček
zadní dveře
zdarecHonza píše:Já zatím korozi nesleduju,jen na pátých dveřích u hrany chromové ličty mám rezivějící flíček cca 2x3 mm,snad s tím půjde něco udělat,aby se to nerozlezlo.
taky zatím korozi nesleduji, ale u těch pátých dveří jsem měl taky stejný problém. Objevovaly se tam taky rezavé flíčky. Lištu jsem oddělal rezavé místa opravil a na lištu jsem po celé délce nalepil tenkou gumu až k hraně, která se opře o dveře a nemůže tak ostrý plast při chvění auta odřít barvu až na plech. A nakonec jsem to projel kolem vrchní hrany pro jistotu silikonem, to aby tam nešla voda, která způsobila oxidaci kontaktů a následně málem hoření auta o kterém jsem již psal v sekci rady nápady-elektroinstalace kouř v autě. http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... c79d9241df
Korozi aut předcházím již řadu let a musím říct, že nic lepšího jsem zatím nenašel.
Rezistin je tak na nové auto. po čase se odlupuje a jak tam zateče je to v...
Nejlepší co máme odzkoušeno 25let!! na starém Renaultu 4TL, je jedině VYJETÝ NEBO NOVÝ OLEJ

Stačí olejem prolít všechna místa a zákoutí od kapot, dveří, prahů, lemů apod. a máte pokoj. Ojel zateče i tam kde se nedostanete a vzlíná tak 10cm i směrem vzůru.
To samé budu aplikovat na svém FF, tak uvidíme jak to dále bude s tou rzí do budoucna.
Pozor ale na to, že vám bude z vašeho miláčka trošku kapat olej než se to všude rozteče. Nejlépe umístit ho někam na kachle kde se pak dá olej za země setřít.
Tož málo rezu a mnoho spokojených km
[/b]
-
- Pokročilý
Zdravím, staří praktici říkají, že nejlepší je ŘEPKOVÝ olej( používal se na závitořezech)!. Ten prý vyleze až do střechy, akorát prý z toho není nadšený lakýrník při případné opravě laku. Mám krapet, použil jsem na feldu a je pravda, že dveře dole nereznou. Fokus se, když to tady čtu, talé dočká "ekologického oleje"
--------------------------
felda 1,3 combi 98 --> FF1,6 combi 01

--------------------------
felda 1,3 combi 98 --> FF1,6 combi 01
- pepson
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- Mysak
- Nováček
tož proč by mělo hořet. zkoušel jsem olej zapálit a jde to blbě. navíc když by se tam mělo něco vařit tak tam stejně druhou stranu musíš hlídat aby tam nehořela barva. ja když něco svařuji tak na druhou stranu dam mokrou hadru nebo to aspoň namočím vodou a přitom mam u sebe i hasičák a někoho kdo to hlídá. jěště nikdy se mi nestalo, že by něco hořelo a když něco málo chytlo tak se to dá sfouknout.Ahmed píše:Pak tam nechate neco zavarit a nestihnete se divit, jak vam cele auto blafne, kdyz bude cele zaolejovane
,,Lepší auto od oleje, nežli pořád stříkat spreje"
- pepson
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Focusini
- Junior
Hm, tak jsem se utěšoval, že Focus rezne do roku 2000, ale nebezpečně se to blíží. už jsem ty lemy kontroloval...nic nenašel, ale asi na to půjdu ještě jednou s lupou. Z kapoty se mi odlouply dva kousky laku, tak 2x2 mm. Asi to bude od kamínku, ale dost mě to vyděsilo, hezky to opravdu nevypadá a sraz se blíží
Asi bych to měl někomu svěřit, protože to vypadá, že je to až na plech....

Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001
- Ahmed
- Test driver
- pepson
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes absolvoval navstevu ve Ford servisu. Tvaril se na to celkem v pohode, nafotil to a tvrdil mi ze zadni oboje dvere by mi meli vymenit a predni oboje dvere + viko motoru orpavit, protoze to mam jen lehce chycene. Vse v ramci reklamace! Jeste se pocka na vyjadreni z Prahy, ale pry ze to nebude problem. Jak se mi ozvou, tak budu informovat 

- masox
- Pokročilý
- masox
- Pokročilý