GPS navigace TomTOM a Prestgio
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
GPS navigace TomTOM a Prestgio
Zdravím,
máte někdo zkušennost s těmito navigacemi?:
"TOMTOM XXL IQ Routes edition Europe" a "PRESTIGIO GeoVision 5500TMC"
Jak je to s aktualizací map?
DÍKY!!
máte někdo zkušennost s těmito navigacemi?:
"TOMTOM XXL IQ Routes edition Europe" a "PRESTIGIO GeoVision 5500TMC"
Jak je to s aktualizací map?
DÍKY!!
Naposledy upravil(a) Ada dne 27.08.2011 16:00, celkem upraveno 2 x.

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: navigace TOMTOM a Prestigio
Mel bych vyhradu proti TomTom XXL - ma jen vnitrni pamet, zadny slot pro rozsireni. Vnitrni pamet je 2 GB, posledni kompletni mapy Evropy uz maji 2,2 GB. TomTom jedine se slotem na kartu, nebo s vetsi vnitrni pameti 

S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já mám TOMTOM GO730 a aktual. si dělám přes PC a program tomtomhome a aktual. byli na 2 roky a je to v pohodě, ale jde taky o technickou podporu
Prestigio jsem měl taky, ale to už je dávno, ale co mi říkal kolega z práce tak to Prestigio, že by vzal a vyhodil, ale že nemůže, dostal to jako dárek, k narozkám a jinak z mého názoru když jsem vlastnil tuto značku tak ani nešla aktualizovat
já doporučuji TOMTOM
a jinak, kolik do toho chceš vrazit ?
Prestigio jsem měl taky, ale to už je dávno, ale co mi říkal kolega z práce tak to Prestigio, že by vzal a vyhodil, ale že nemůže, dostal to jako dárek, k narozkám a jinak z mého názoru když jsem vlastnil tuto značku tak ani nešla aktualizovat
já doporučuji TOMTOM
a jinak, kolik do toho chceš vrazit ?
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
2mouse:
JEŠTĚ MĚ ZAUJALA TATO: Prosím o názor - má někdo zkušennost?
GARMIN Nuvi 1390T Lifetime

JEŠTĚ MĚ ZAUJALA TATO: Prosím o názor - má někdo zkušennost?
GARMIN Nuvi 1390T Lifetime

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mě garmin, nějak neoslovil a nelíbí se mi a nevyhovuje soft, grafika dosti jednoduchá a když jsem se na tuto značku ptal, tak ty aktualizace jsou prý docela složitý a časově náročný
měl jsem i Mio, Dynavix a to je děs a hrůza
já bych dneska šel buď do této
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84461
a nebo tuto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84460
jak říkám, dle mého názoru je velice dobrá tech. podpora, zpracování, grafika a ještě když jsem měl nějaký problém tak se to vyřešilo rychle a od TomTom, mám už druhou navi
první jsem měl TomTom XL IQ Routes Regional
měl jsem a vrátil jsem, např. přepočet trasi něco děsného a zdlouhavého a pak se začala sekat, ale to mohl bejt jenom vadnej kus
pak jsem měl Mio Moov 330 FEU Europe
mám zkušenost takovou, že jsem byl dost sklamanej a vrátil ovládání dobré, výpočty rychlé, ale navigování šílené, navádí úplně mimo a nesmyslnejma cestama a souřadnice se musely dávat obráceně, nejdřív E" a pak N", což je dle mě docela pěkná blbost
taky jsem skusil tuto Dynavix Nano Evropa 3R TMC
mno tak já jsem sí kopil a za 1/2 hodiny jí vrátil hlásila chybové hlášení a nešla nastartovat tak jsem jí nechal vyměnit a ta se už nastartovala za asi cca: 7 min. což je dost a druhý den už nekomunikovala s RDS-TMC a sateliti hledala asi 10-15 min. a to jsem už vzdal, nejhorší co jsem kdy koupilz GPS už nikdy děkuji
ale jak říkám, je to jenom můj osobní názor, já doporučuji TOMA, ale to záleží pouze na tobě a pak je dosti důležitá finanční stránka do kolika peněz jseš schopnej jít
a jinak ta moje TOMTOM GO 730 Traffic, když jsem jí pořizoval tak stála 9900,- a dneska ty ceny jsou už jinde, naštěstí níž
měl jsem i Mio, Dynavix a to je děs a hrůza
já bych dneska šel buď do této
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84461
a nebo tuto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84460
jak říkám, dle mého názoru je velice dobrá tech. podpora, zpracování, grafika a ještě když jsem měl nějaký problém tak se to vyřešilo rychle a od TomTom, mám už druhou navi
první jsem měl TomTom XL IQ Routes Regional
měl jsem a vrátil jsem, např. přepočet trasi něco děsného a zdlouhavého a pak se začala sekat, ale to mohl bejt jenom vadnej kus
pak jsem měl Mio Moov 330 FEU Europe
mám zkušenost takovou, že jsem byl dost sklamanej a vrátil ovládání dobré, výpočty rychlé, ale navigování šílené, navádí úplně mimo a nesmyslnejma cestama a souřadnice se musely dávat obráceně, nejdřív E" a pak N", což je dle mě docela pěkná blbost
taky jsem skusil tuto Dynavix Nano Evropa 3R TMC
mno tak já jsem sí kopil a za 1/2 hodiny jí vrátil hlásila chybové hlášení a nešla nastartovat tak jsem jí nechal vyměnit a ta se už nastartovala za asi cca: 7 min. což je dost a druhý den už nekomunikovala s RDS-TMC a sateliti hledala asi 10-15 min. a to jsem už vzdal, nejhorší co jsem kdy koupilz GPS už nikdy děkuji
ale jak říkám, je to jenom můj osobní názor, já doporučuji TOMA, ale to záleží pouze na tobě a pak je dosti důležitá finanční stránka do kolika peněz jseš schopnej jít
a jinak ta moje TOMTOM GO 730 Traffic, když jsem jí pořizoval tak stála 9900,- a dneska ty ceny jsou už jinde, naštěstí níž
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No ja nevim jaký důvod měl jeden známí k tomu,abych nekupoval řadu TT-1000 

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS navigace TomTOM a Prestgio
Prober spis otazku toho, jestli chces jen navigaci, nebo multifunkcni zarizeni do auta (handsfree, mp3 prehravac s prenosem do radia, prohlizec fotek, atp.). Podle priorit bych vybral navigaci. V zasade pro beznou navigacni praci postaci i nizsi rada TomToma, jen doporucuji vetsi pamet nez 2 GB, nejlepe pak slot na kartu. Obcasne zasekavani nebo pomale vypocty zpusobuji nevhodne verze firmware, ktery si ale muzes bez problemu prehrat.
Pokud nelpis primo na TomTom navigaci, pak bych zakoupil klidne neco jako GoClever. Tam si muzes nahrat navigacni soft, jaky se Ti bude libit, klidne i TomTom. Lepsi verze maji i TMC (v Cechach ale k nicemu) a nabizeji casto i sirsi portfolio funkci nez originalni softy v renomovanych navigacich. V pripade GoClever nedas vic nez 2500 Kc ...
Pokud nelpis primo na TomTom navigaci, pak bych zakoupil klidne neco jako GoClever. Tam si muzes nahrat navigacni soft, jaky se Ti bude libit, klidne i TomTom. Lepsi verze maji i TMC (v Cechach ale k nicemu) a nabizeji casto i sirsi portfolio funkci nez originalni softy v renomovanych navigacich. V pripade GoClever nedas vic nez 2500 Kc ...

- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Díky ,další díra do hlavy
GoClever .Mrknu na to dík.Zase mám co lovit na Netu.Proti značce nemám nic..Hlavně vim že navi existují a já ještě žádnou neměl. 
PS
Tak jsem laboroval.Četl jsem o dosti problemech s npř. GoClever 5040 FE

PS
Tak jsem laboroval.Četl jsem o dosti problemech s npř. GoClever 5040 FE

- pbjun
- Test driver
Tak ja Ti hodim uplne nejvetsi diru
Ja mam becker traffic assist highspeed 7934 kterou do ted pouzivam a aktualni mapy stahuju z netu, ale tedka uz mi zacly chybet nektere funkce z novejsich navigaci tak jsem vcera objednal Becker Z201 tak uz se nemuzu dockat. Uz ma staricka navigace Becker naviguje mnohem lip nez novy TomTom a lip nez origo navigace v novych skodovkach
Jinak navigace becker se montuje seriove do ferari a nekerych mercedesu 

Ja mam becker traffic assist highspeed 7934 kterou do ted pouzivam a aktualni mapy stahuju z netu, ale tedka uz mi zacly chybet nektere funkce z novejsich navigaci tak jsem vcera objednal Becker Z201 tak uz se nemuzu dockat. Uz ma staricka navigace Becker naviguje mnohem lip nez novy TomTom a lip nez origo navigace v novych skodovkach

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj tato možnost je taky, nad touto značkou jsem taky uvažoval, kdysi dávno, ale cena byla vyšší než jsem si mohl dovolit a slyšel jsem na ní chválu
- pbjun
- Test driver
No ja navigaci az tak nepotrebuju - defakto jen na cesty do prahy a na dovolenou, ale mlada dojizdi na studina do trnavy a chtel bych po navigaci aby si umela zapamatovat upravy trasy stylem proste jedu jinudy kudy chci a ona si to zapamatuje - to ta moje neumi, holt je to uz starsi dama, ale nova co sem objednal uz to umi
Stejne tak bych chtel abych si moh vybrat z alternativnich tras ktere se prepnou treba behem jizdy dle potreby uzavirek nehod a to ta nova taky umi 

- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Díky tomu,že toho druzí za rok více nacouvají než já najedu po předu( cca 6000km/1r.) tak asi zvolim nějaký "Android" s navi. 

- pbjun
- Test driver
Hlavne bacha na rychlost karty a na velikost displeje... Jinak ono vybrat slusnou navi je dneska celkem problem.... A je fakt ze na nejakem tom PDA si rozchodis temer cokoliv 

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne si od vyrobcu navigaci moc neslibuj. Zijeme v dobe, kdy veskera elektronika je uz pri uvedeni na trh v podstate elektroodpad, takze to sotva vydrzi zarucni dobu. Uz proto bych moc neinvestoval a bral zarizeni s co mozna nejjednodussi, ale dostacujici technikou. Ze to pocita dlouhou trasu pul minuty a ne par sekund? Vetsinou to nakonec neni na skodu. Ja posledni dobou zjistuju, ze je nejlepsi koukat na znacky a poslouchat jen hlasove pokyny.

- ZaQik
- Admin
omlouvam se za OT: http://www.uloz.to/10441117/slovenska-gps-navigace-wmv
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.