Nefunkční zadní stěrač - demontáž motorku

Moderátor:phofy
Odpovědět
mildak
Nováček
Nováček

Nefunkční zadní stěrač - demontáž motorku

Příspěvek od mildak » 17.08.2011 19:20

Zdravím, zničeho nic mi přestal fungovat zadní stěrač na Mondeu kombi 2003. Bohužel se mi nepodařilo ani demontovat tapecírung zadních dveří. Jsou tam jenom dva šroubky a po jejich vyšroubování drží tapec stejně jako před tím. Chtěl jsem začít prověřením motorku, protože se mi zdál nejsnáze přístupný. Máte někdo tip na ten tapec, případně na nefunkčnost zadního stěrače ? Díky

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční zadní stěrač - demontáž motorku

Příspěvek od Dr.Romca » 18.08.2011 13:16

Zdarec, jestli je ten tapec stejnej jako u HB, což asi bude, tak drží jen na svorkách - jo to celý jen nacvakaný...tak táhni :mrgreen:

mildak
Nováček
Nováček

Příspěvek od mildak » 24.08.2011 15:38

OK. Bylo to přesně tak, stačilo pořádně zabrat. Teď bych chtěl vědět, jestli někdo nemáte zkušenost s tím motorkem stěrače. Elektrika tam jde, ale stěrač nejede. Je to celé jeden plastový blok, ale vypadá rozebiratelně. Má cenu ho rozdělávat a snažit se na něco přijít, nebo mám rovnou shánět nový ?

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Romca » 24.08.2011 15:48

zkusil bych vrakáč - z nějakého novějšího auta - ale vezmi si to s sebou ať můžeš porovnat... je možné, že novější auto to bude mít nějak jiné...

A pokud neuspěješ, zkusit rozebrat, ale pokud nejsi od fochu, tak na tom stejnak houby poznáš...
Nebo se ti můžu mrknout do microcatu co za to u forda, ale bude to asi dost :bebng:

wjillm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wjillm » 26.11.2011 10:08

Taky mi nefungoval, já už to tak koupil. Jak jsem ho dával na omrknutí do servisu po koupi, tak jsem ji řekl, ať se na to podívaj.

Koukli na to a diagnoza - že je jen zatuhlý, tak ho "nějak" rozhýbali a od té doby funguje, jak má.
Příčina - prý tím těsněním okolo stěrače (kombi) zatéká voda a ta to způsobuje - údajně slabina Mondea, prý se to může stát i u předních :nixw:

Možná je to i tvůj případ, ale nevím, jak to rozhýbávali..
Bylo: Ford Mondeo, 2.2 TDCI, r.v. 2006 (114/155), výbava Titatium Galerie

Je: : F. Mondeo - Inkousťák, 2.2 TDCI, r.v. 2006, Ghia, kombi (TZ, N1 přepážka,..)

Obrázek Spotřeba FORD Mondeo III Combi 2.2 TDCI 114 kW / 155 HP

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“