Domácí zvěřinec!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Miguelicek
Test driver
Test driver

Re: Domácí zvěřinec!

Příspěvek od Miguelicek » 25.07.2011 20:30

Tak Hovawarta jsem poznal hned, protože jednoho bojovníka máme doma také :palec_nahoru:
Přílohy
Image0001.jpg

Fíkus1596
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Fíkus1596 » 25.07.2011 20:30

Náš 6ti letý mazel 8)
Joska.jpg

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 25.07.2011 21:01

postak: Asi jako každý plemeno, zatím jsem nepoznala nic úplně blbýho :D To jsem ani nevěděla, že NO se na stopy nechytaj. Skoro bych tipovala, že jsou schopni dělat cokoliv. Jinak já sama jsem proti vrhům bez PP, následným křížením, devastacím plemen a přemnožení psů, takže nic jiného, než koupi s PP nebo záchranu psíků z útulku neschvaluju.

markkepi: Nikdy nepoznam asi rozdíl mezi stafíkem a stafbulíkem :) Ale podobnýho má kamarád, skoro bych i řekla stejně barevnýho, akorát kvůli nemoci uší mu museli už jako štěňátku kupírovat, ale zas lepší, než neustálý mastičky a kapičky a podobný hnusy.

Miguelicek: Tak to je pěkný :) Ten váš je krásně zlatej, to se mi líbí. A taky růžovej čumák, haha, sem se tomu našemu smála, že je prasátko :D

Fíkus1596: Kočičku plánuju, jestli ti řiká něco plemeno Ragdoll. Jinak nechtěla bych, aby mi ta tvoje přešla přes cestu :D My měli před pár lety taky kocourka, ale dožil se jen asi dvou let :(
Přílohy
Monty.png
Ex - Ford Focus, 66kW, TDDi, r.v.99, sedan
Fotogalerie

mouse
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mouse » 25.07.2011 22:26

bohužel použiju cizí fotku z netu měli jsme s mámou dohromady tři vlkodavky, ale postupně
Obrázek
i tato barva, spadá do plavé
a teď mám u máti briardku
PICT0027.JPG
a jinak od dětsví
trpasličí pudl,německej ovčák, jihoruskej ovčák
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 26.07.2011 08:22

Maylie píše: Jinak já sama jsem proti vrhům bez PP, následným křížením, devastacím plemen a přemnožení psů, takže nic jiného, než koupi s PP nebo záchranu psíků z útulku neschvaluju.
Mnozitelia sa najdu aj medzi chovatelmi co maju PP ale tiez by som nekupil psika bez PP.Nikdy nevies co z toho vyrastie,zvlast u takeho plemena ako mam ja!I
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 26.07.2011 11:17

Ono to není jen o tom, co z toho vyroste, jako vzhledově...ono je to i o zdraví a hlavně povaze, ikdyž to jsi určitě myslel taky. Proč ten psík nemá papíry? Protože nesplnil zkoušku, ale proč jí nesplnil? Protože něco nedokázal, tak proč ho řadit do chovu?? A pak už je krátká cesta k tomu najít i jiné problémy jako třeba ty zdravotní, vzhledový a nebo právě to křížení. Množitelé jsou i mezi chovama s PP, to je jasné, sama vím o téměř fabrikách na štěňata. Kdyby to bylo na mě, dám do každýho chovu poradce, který má ty psy v první řadě moc rád (protože tomu tak v mnoha případech není) a rozhodně na uchovnění dam větší požadavky a těžší zkoušky. A každý štěndo opatřit čipem a zapisovat, komu se prodává. Pak by se vědělo, alespoň z části, kdo je jakej hajzl.

Hold pes (ale je to asi jakékoliv zvře) není pro každého a ten, kdo si ho pořizuje by měl na 100% vědět, že ho chce, znát potřeby a povahu svého plemene a vědět, že to bude moct splňovat po celý jeho život, protože pak plno psů končí na ulici a v útulcích. A proto ta cena s PP. Proto jsou tak drazí. Za kvalitu se platí, stejně tak ve stravě. Nechápu lidi, co nakupují žrádlo pro psy v Tescu, ať už je to jakákoliv značka, tam je všechno hnusný. Ale o tom bych mohla psát hodiny...psi jsou moje největší láska, daleko větší, než auta :)
Fotogalerie

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 26.07.2011 11:49

V Tescu maj snad i ProPlan né :idea: :?: :lol:
Já jsem jedině za kvalitní odchov a nebo totální křížence z vesnic :idea: :wink: , rozhodně je hnus když někdo má chov jako živobití a předtím nebylo nadšení a kus lásky :idea: :!:

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 26.07.2011 12:03

Tak nejsem si jistá, co tam všechno mají, to je pravda, ale měla jsem spíš na mysli značky jako Pedigree a Bono a já nevim co všechno, protože když vidim desetikilovej pytel za 200,-...jak ten psík může mít pak kvalitní stravu :?
Fotogalerie

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.07.2011 15:10

Myslím, že Maylie tady napsala úplně všechno, co se týče výchovy a chovů psů obecně. Dá se říct, že s tím souhlasím, protože jak psala Maylie, není to o tom koupit psa a pak nic. Je to horší než dítě, protože to aspoň vyroste a dokáže se o sebe později už samo postarat, pes ne. To je závazek do té doby než zemře :idea:

A co se týče jídla, tak nejsem moc zástáncem granulí celkově, ale taky je sem tam použiju, resp. přimíchávám. Mám možnost od jednoho týpka mít z fabriky na ryby, co je kousek od nás, lososy a jiné ryby, ale hlavně lososy. Děda má navíc z velmi kvalitní kuchyně (restaurace) zbytky z jídel (tříděné) takže u nás se zvířata nemají vůbec špatně :mrgreen:

Na snídani šunka, v poledne losos, večer vařené maso s těstovinama 8)

Kočky taky papají, až se za ušima oblizují. Beránci, kačenky, slepice, všichni se mají jako v hotelu. Tady ještě přidávám fotku předešlého psa. Taky jako markkepi, staford. Dožila se krásného věku, 14 let. Bára :cry:

Už jsme to tady psali s markepim, nejlepší psi, babydog, prostě neublížila by ani mouše
Přílohy
P9233938.JPG
P7153334.JPG

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 27.07.2011 15:42

No vy máte zvířat, hotová domácí zoo, tak sem někdy přidej fotky :)

Pokud myslíme to samé, tak metoda BARF je už v dnešní době celkem rozšířená a dobře vnímaná možnost, jak psa krmit. Pes dle mě má nejen přirozenější a plnohodnotnější stravu, ale přispívá to i k jeho zdraví, které by mělo být u majitele na prvním místě. Jen mít velký mrazák a kde odebírat :)

Staffbulíci a staffíci všeobecně vím, že jsou milá psiska, ovšem jsou na pomyslném (inteligentním mozkem vytvořeném) seznamu "bojových plemen" a je tam třeba i rotvajler nebo dobrman, který by se taktéž dal v rodině považovat za mazla do postele. Bohužel v rukou člověka, který si potřebuje léčit komplexy nebo zvyšovat sebevědomí se z těchto stávají psi, kteří jsou svému okolí nebezpeční. A lži nafouklá média zprávy o napadení psem mají moc ráda. Ale kde je vlastně chyba, stále u člověka. Díky tomu všemu nesnáším názory: "Jee vy máte dobrmana, jděte od nás pryč!" nebo "Jak toho staffíka můžete dát k dětem, vždyť je to zabiják!" Ano, jsou to psi, kteří v dřívější době byli vyšlechtěni k ochraně majetku nebo pána, popř. (a bohužel) ke psím zápasům nebo k jiné aktivitě, ale při správném vedení je úžasné pozorovat, že je to vlastně klidný, vyrovnaný a láskyplný pes, který miluje svojí rodinu včetně dětí i zvířat.
Fotogalerie

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 27.07.2011 15:51

@Postak
Krasna veru :perfect:
@Maylie
BARF som Alexovi ani neskusal.Ja totiz neviem uvarit nic sebe ani :totlsmile: a viem ze granule ktore dostava su pre neho dobra volba.My mu davame jahnacie od FIRSTMATE
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 27.07.2011 16:15

Ja krmim timto, 2x denne minimalne do 2 let :

http://www.mazliciostrava.cz/mazlici/es ... rge-13-5kg

Prokladam varenou stravou (kurata, hovezi, ryby, ryze, vyvary...) na "obed" a roste jak z vody :palec_nahoru:...

Predchozi pes (Shar-pei) byl zavisly na Acane a ProPlanu :D
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 27.07.2011 16:33

Míchat vařenou stravu a granule je ale špatné. Buďto jedno nebo druhé. Granule obsahují přesné vyvážení všech živin. Mícháním s vařenou stravou logicky ztrácejí smysl a ve výsledku ještě zatěžují žaludek psa. :wink:
Fotogalerie

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 27.07.2011 16:40

Martas mal na mysli ze mu pridaju ku granulam raz za cas nejake dobre varene masko ako doplnok..Tak to robime aspon my,nech to nema jednake :palec_nahoru: Su to ako proteiny pre neho(lakocinky) :Dancer:
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus I 1.4i

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.07.2011 16:46

Tady jen pro názornou ukázku, jak jsme dovezli malého chlupáče :lol: Tady byli ještě spolu Bára a Dusty :roll:

Maylie, nejsi náhodou veterinář :?: :)
Přílohy
P6253177.JPG

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“