Vyměněné hágusy - vůle - co s tím?

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
DanCZer
Nováček
Nováček

Vyměněné hágusy - vůle - co s tím?

Příspěvek od DanCZer » 22.07.2011 11:43

Zdravím vespolek, mám následující problém:
Při dovolené v Rakousku se mi podařilo zničit jeden hágus a jeden příčník. Příčníky i hágus jsou opraveny, resp. koupeny, ale co mne trápí, je volnost upevnění nových hágusů v porovnání s původními.
Například: Pokud za hágus chytnu v místě střední podpěry dvěma prsty a u jeho paty opřu palec, v pohodě vychýlím hágus tak, že se odchlípne gumové těsnění mezi ním a střechou (a to jsem tintítko, co neváží ani 70kg). :?
Myslel jsem si, že mi ho blbě namontovali, ale když jsem zkusil totéž u jiného Focuse (taky dodělávané či měněné hágusy) parkujícího vedle mne v garážích nákupního centra, dosáhl jsem téhož.
Co s tím? Je nějaké řešení jak zabránít tomu, aby pod gumu mohla pronikat voda například při jízdě v dešti s nákladem na střeše? :nixw:
Ford Focus Combi 2003 1.8 TDDi 66kW, Najeto přes 234 568 km s průměrnou spotřebou 5,54 l/100km.

DanCZer
Nováček
Nováček

Re: Vyměněné hágusy - vůle - co s tím?

Příspěvek od DanCZer » 25.07.2011 15:23

Tak jak jsem si ověřil, stačí jeden silnější déšť a pod těsnící gumou najdu vodu i dva dny poté. Na druhou stranu v interiéru na stropě nic viditelného není, ale že bych z toho byl v klidu, tak to tedy ne.
Teď mne žere dvojnásob, že jsem si ty originální zničil. :wallbash:
Ford Focus Combi 2003 1.8 TDDi 66kW, Najeto přes 234 568 km s průměrnou spotřebou 5,54 l/100km.

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“