nedavno se mi něco po... na fofo a rád bych nějaké tipy na opravu, abych nemusel do servisu. Pro lepší pochopení detailně popíši, co se stalo.
Kdy:
Závada se projevila po cestě na Ukrainu při stání/popojíždění na hranicích. Cesta na hranice byla 800km. Na hranicích jsem pak 4 hodiny popojížděl stylem 5 minut stání a pak popojetí o jedno auto. Ještě dodám že to bylo v kopci ... stále jsem se rozjížděl do kopce.
Co se stalo:
Motor z ničeho nic stratil výkon při nižších otáčkách a nereagoval na rychlejší sešlápnutí plynového pedálu. Jet se dalo jen v případě, že jsem motor pomalu roztáčel do 3000 a pak hoodně pomalu zatěžoval. Při nižších otáčkách nebyl žádný výkon a přidat plyn šlo jen pomalu a plynule. Potom můj styl jízdy byl takový, že jsem musel auto pomalu rozjíždět, řadit při 3500 a plyn přidávat opravdu jen nepatrně ... abych se dostal na 5. rychlost.
Po dojetí do cíle jsem to zkoušel s místníma pořešit, ale nakonec jsem vyměnil jen palivový filtr. Jakmile viděli CZ spz, tak by mě asi stáhli o všechny prachy. Výměna palivového filru nic nevyřešila. Tak jsem potom tedy absolvoval cestu zpět do Čech ... kvůli nutnosti plynulé jízdy jsem vybral trasu jen po dálnici. Trasa byla delší ... cca 900km a dal jsem to na jednu nádrž (55l ?), takže na spotřebu ta závada moc vliv neměla. Další věc, která se projevila, tak byl zápach benzínu v autě ... to začalo někdy ke konci cesty. Dojel jsem na skoro suchou nádrž odhaduju ... posledních 100km na rezervu ... tak možná to nějak způsobilo ten zápach ?
Každopádně jsem celou cestu zpět přemýšlel co by to mohlo být a zde jsou nějaké mé nápady:
Potenciální závady:
- Odešel nějaký ze senzorů řídicí jednotky a ta se přepla do nouzového režimu. Takže jsem objednal EOBD příslušenství a sw a zkusím se v tom povrtat.
- Blbne palivové čerpadlo. Zde si nejsem jistý, startování i plynulá jízda je v pohodě ... motor jsem točil až ke 4000 (po rovině a z kopce). Jen při zátěži (rozjezd/stoupání) motor vynechával.
Díky moc za případné rady, jdu se v tom pomalu vrtat

A vůbec mi nejde do hlavy ten zápach benzinu vevnitř .... je to fakt síla.
niemo