Nepravidelný chod motoru po nastartování
-
- Nováček
Nepravidelný chod motoru po nastartování
Vždy, když nastartuju studený motor i když je venku 30 stupňů tak motor bez problému hned naskočí, ale má nepravidelný chod, jako kdyby nejel na všechny válce. Když přitom přidám plyn, tak se jakoby nejdřív přidusí a pak teprve jde do otáček. Pokud se chci hned po startu rozjet, tak to sice jde, ale musím hodně citlivě s plynem jinak má tendenci chcípnout. Když motor nechám v klidu běžet na volnoběh, tak po jedné až dvou minutách se chod motoru ustálí a pak už i po přidání plynu jde do otáček hned. Nevíte někdo co stím?
P.S. svíčky mám nové Motorcraft
P.S. svíčky mám nové Motorcraft
Focus Kombi FL 1.6 16V 74kW Zetec SE 2002
- VH123
- Zkušený
Re: Nepravidelný chod motoru po nastartování
Mám stejné příznaky, ale podstatně mírnější, jen mi těsně po nastartování houpe volnoběh, chcípání ani neochota jít do otáček se u mne neprojevuje. Zatím ti můžu sdělit čím to není - vyčistil jsem klapku sání (lepil se mi pedál plynu), volnoběžný ventil (když už jsem byl v tom čištění), vyměnil vlnovec (družka neví k čemu jsou parkovací sensory). Tak vším tímhle to nebylo.
Vojta
- petulak
- Test driver
-
- Nováček
Svíčky mám nové. Kabely jsem proměřoval a cívku taky a jeví se v pořádku. Na diagnostice taky žádný problém viz příloha. Snímač absolutního tlaku sání vzduchu mám taky nový, hadičky odvětrání klikovky i s ventilkem nové, volnověžný ventil nový, olej a všechny filtry kromě palivového vyměněny. Napadá vás něco?
- petulak
- Test driver
Kolik maš teda otáček, při nastart.- a jde ti to na 3 válce?
Já to tipuju, na voln. ventil. I když je novej.
Já to tipuju, na voln. ventil. I když je novej.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
Po nastratování mám tak 1500 ot a hned po pár sekundach to trochu sleze na cca 1300. Jestli to jede na tři válce nevím, prostě mi to přijde nějaký rozhádaný a když se chci po chvíli rozjet tak musím hodně v klidu jinak se dusí. Ještě mě napadlo, že když přidám na volnoběh plyn do vyšších otaček, tak jakmile spadnou dolů několikrát se zhoupnou mezi cca 800 až 1300 kde se pak ustálí. Jde nějak odzkoušet ten volnoběžný ventil např. přes osciloskop? Asi těžko půjdu do Fordu, že mi prodali vadnej ventil bez nějakýho změření. Nemohl by být problém třeba v lambdě?
- petulak
- Test driver
Ještě zkus vyčistit snímač klapky.
Kolega se taky rozjíždě přískokama,tak jsme ho vyčistili a pak v pohodě.
Kolega se taky rozjíždě přískokama,tak jsme ho vyčistili a pak v pohodě.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- duruz
- Nováček
Mne to delaly kabely ke svickam... jeden byl upalenej a druhej jsem utrhl, jak jsme to sundavaval... proste se mi zabydlelo v aute nejake zviratko, nekde asi kouslou a pak to prehorelo, jak tam byl jinej odpor. Po vymene vse ok... zkus si pujcit od nekoho ty kabely..jsou stejne v fieste, focusu, a myslim ze i mondeo je ma stejne. Pak to bude jezdit jak oheň