Asi tri dny jsem procital fora a snazil se zjistit vsechno co bych mel pred vymenou vedet. Jediny co jsem nikde nenasel(mozna jsem to prehledl) je to ze svetlo drzi krom tri sroubu ze shora i jeden ze spodu a ten je pres plech pridelany k bocnimu blatniku. Dlouho mi trvalo nez jsem se s timto vyporadal. Nakonec jsem byl nucen rozebrat cast podbehu, prostrcit ruku pod svetlo a aniz bych na to videl sroub povolit. Je to pakarna, ale s dobre vytocenyma kolama se to da. Jinak vymena probehla celkem v poradku. Trochu jsem jeste bojoval s prepinovanim konektoru.
Svetla ktera jsem si koupil nemaji totiz konektor kulaty, nybrz obdelnikovy a na jedne strane zaobleny(podle toho co jsem se docetl svetla maji konektor po faceliftu, kdezte ja mam v aute konetor pred FL). Pomoci multimetru jsem si vsechny dratky promeřil a pak uspesne konvocky predelal tak aby piny do sebe zapadaly... zde bych podotknul ze jsem skoro pres hodinu nemohl prijit na to proc mi nechodi moturky na naklapeni svetel a pak jsem prisel na to, ze zem od moturku ve svetle neni spojena s ostatnima zemema, ale je zapojena uplne zvlast na jiny pin.
Tak to by bylo asi tak k samotne vymene svetel a ted bych tu vznesl jeste par dotazu.
1) Svetla jsem mel den doma v pokojove teplote, po pridelani a priblizne pul hodine jizdy jsem si vsiml, ze svetla jsou uvnitr zamlzena.
Mohl by mi nekdo poradit cim to muze byt?
Prodejce mi rekl, ze mam cela svetla jeste jednou kolem dokola objet silikonem a potom poradne doma vysusit a pak to bude dobre.
2) Moje nova svetla maji v sobe i blinkry. Jelikoz mam stary model auta, tak mam blinkry zvlast v narazniku. Chtel bych si je tedy predelat nahoru do svetel a lampy po blinkrech(mam koupene cire bile), bych chtel pouzit na denni sviceni. ALE nevim jak a kam bych mel nove denni sviceni zapojit. Kabliky co tam vedou ted pretahnu do svetel a tudiz mi dole v byvalych blinkrech nezbydou zadne kabliky. Nejake bych si tam klidne dotahl, ale nemam absolutne paru odkud by se dali vzit a hlavne kam bych si mel pridelat nejaky knoflik na jejich zapinani, pripadne jestli bych je mel s necim spojit.... kdo ma nejake zkusenosti a napady co s tim prosim poradte mi.
Snad toto vlakno nekomu pomuze, pokud by nekdo mel nejaky dotaz ohledne vymeny svetel napiste a pokud budu vedet rad poradim.
Dole prikladam na zaver foto jak vypada moje auto po uprave.
Diky