Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
mava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!

Příspěvek od mava » 12.05.2011 23:40

kamosa v nemecku zastavili na dialnici...dostal 160 euro pokutu, nechali ho odstavit auto, ze je nesposobile provozu, mal si zavolat odtahovku a dat auto doporiadku...:D myslim, ze potom si to clovek rozmysli..:D
Ford Mondeo 2,2 TDCi , 155 divokých koní, Black Panther
Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 13.05.2011 11:37

giggo: vzadu mam vsude 15 (ted se divam ze to mam vlastne i v podpisu :) ... no to je prave to ze fotky vazne hrozne klamou, ja pred montazi obchazel ruzne lidi co maji folie a zjistoval co maji za propustnost abych aspon trosku vedel jak to bude vypadat.

No a az dojde ten prisnejsi postih i do CZ tak ja to vidim jasne, proste vemzmu ostry nastroj a folie na prednich oknechou pujdou dolu :(

mava: taky sem slysel pribeh jak nekdo jel do rakouska a na hranicich musel folie sloupavat aby ho pustili do pres hranice, ale to uz je 10 let stary pribeh. Ja mel jet letos do Norska, nakonec to padlo, za coz muzu byt asi rad, pac bych v nemecku mohl mit sakra velky problemy (navic jak tam ted sikanujou cesky ridice).

jinak k tem teckam, dival sem se ruzne po jinych autech s foliema a vetsinou tam ten ramecek meli kompletni, ja mam takovej vyrobni zmetek :) ze jedno okno se chytlo suprove a na druhym se to chytlo jen z pulky a to je to co me vadi, kdyby tam byl ten ramecek po celym obvode tak by me to nijak nevadilo asi :?
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

Giggo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Giggo » 16.05.2011 15:41

Díky všem za radyk tak už i já su foliář, mám 50/20/20.
Folie jako takový velmi chválím, je to paráda. Z firmy kde je dělali sem vyjížděl v noci a do deště. Takže ihned zkouška viditelnosti. Neměl sem vůbec pocit, že by mi folie omezovali vidění, všechno paráda a pohoda. Je vidět v hlavním zrcátku, že ten zadek je tmavší než boční zrcátka, ale nepřijde mi to nějak omezující.
Firmu předběžně velmi chválím. Přístup byl paráda, ale je to na delší příběh. Ten se zakončí nejspíš až zítra večer, tak pak jej sem sepíšu s mojím případným doporučením nebo naopak varováním.

Bohužel sem ještě neměl možnost udělat jedinou fotku :evil:
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 16.05.2011 15:47

50-20-20 je podle me vyborna volba, kazdy necht si dava na okna co chce :) ale 50 vepredu nebude drazdit statni a jine organy no a dozadu at si da kazdy dle sve potreby ;)
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 16.05.2011 15:54

Giggo za mě :palec_nahoru: Mám to tak teď taky a je to dobrá volba. Ale to jsem ti psal v SZ. Každej svého štěstí strůjcem :hhura:

Giggo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Giggo » 18.05.2011 10:48

Díky dneska snad udělám nějaký fotky.
Jinak tonování skel mi dělali v tejto firmě http://www.autofolie-praha.cz/ a nakonec můžu velice, velice doporučit.

Pro ty co maj rádi pohádky:

Moje eskapáda s foliema začla v sobotu. Do výše uvedený firmy sem byl objednanej na 18h. Přijel sem u vrat sem byl uvítán a uveden dál. Byl jsem usazen do krásný místnosti s kávovarem zadarmo, dvd filmama a dalším občerstvením (+bod). Během chvilky za mnou došel týpek, zeptal se zda-li nechcu další colu, kafé mimo automat, čaj cokoliv. Sedli sme si a on se hned na počátku omluvil, vysvětlil jsou ve skluzu, protože jim překopli přívodní kabel elektřiny do baráku a maj natažený prodlužky od sousedů. Ujistil mě, že pokud su ochoten vydržet, že moje auto dnes ještě udělají. Měl sem s sebou kížku, takže sem řekl no problem a čekal. Čekání bylo velice velice dlouhý, protože předemnou dodělávali 1 auto a dvě další dělali komplet, než sem přišel na řadu já. Každopádně během tohoto čekání mi bylo nabídnuto další občerstvení atd. prostě neustále se ujištovali, že mi nic nechybí. Čekání sem s knihou a občasným pokukováním na to jak se dělaj ostatní auta přečkal v pohodě. Poté přišlo na řadu moje auto, ještě jednou sme probrali jaký folie tam chcu a pánové se pustili do práce. Bylo cca 23h (to už sem tam byl 5hodin) když pán znovu došel omluvil se, že jedno okno se jim srolovalo (asi ho omylem stáhli), že jej musí předělat ať ještě moment vydržím. V 23:40 bylo vše hotovo a já pádil domů. Ano strávil jsem tam téměř 6h během kerejch se měl hodně věcí v plánu. Oceňuju však, že i přes pozdní hodinu pánové ochotně moje auto dodělali a celou dobu měli péči zda-li mi nic neschází.
Co čert nechtěl v nedělu ráno sem šel kontrolovat svoje krásný folie, pokochat se a vyzvednout přítelkyni. Na okýnku spolujezdce sem objevil bublinu (od spodní hrany na délku a šířku cca malíčku). Řekl sem si ok nechám to ještě trošku vyschnout a dyž se to do odpoledne nějak nestahne zavolám jim. Odpoledne sem volal, týpek nabídl ať později dojedu, že to napravíme. Bohužel než sem vyrazil volal, že jezdit nemám, že někam musí zajet. Domluvili sme si tedy nový termín na pondělí 8h ráno. V pondělí sem na domluvený čas přijel a nikde nikdo, dílna zavřená. Zaparkoval jsem tedy před ní a čekal a volal týpkovi .. telefon nikdo nebral, takže sem čekal, volal, čekal, čekal, volal ... "když už tam su, přeci jen mám to 40km od baráku" ... čekal do 11h !! POté sem to vzdal, že tedy odjedu a zkusím to jindy. Když sem vyjížděl od dílny tak u dveří domu k němu přilehajícímu stáli dvě děcka. Zastavil jsem a zeptal se jestli neví kde sou týpci od folií. Hned mi vysvětlily, že spí, protože jim v noci utekli psi a oni je do bůhví kolika naháněli, ale že jednoho zkusí vzbudit. Za pár min se vrátili s informací "ten co lepí někam odjel a nechal tam telefon, ale ať ještě počkám - ten co spí přijde". Za chvilku zase odběhli a řekli, ten spící není schopen vstát, že je grogy ať odpoledne zase zavolám, to by měl bejt lepič zpátky a !!!zvedat telefon !!! Už jsem chtěl bejt hodně nasranej, když tu mi podávali 300Kč prej omluva za zbytečnou cestu tj. peníze na naftu (+bod) a jestli to stačí. Rázem jsem byl potěšen takovým přístupem, řekl jsem OK a odjel.
Odpoledne se týpek ozval sám, samozřejmě se velice omlouval. Domluvili sme si termín na uterý podvečer s tím, že než vyrazím zavolám. Včera jsem mu volal, domluvili sme se na čase a já vyrazil. Dojel sem na místo, týpek se ihned omlouval za pondělí a vzal moje auto hnedka do dílny. Bublina se mezitím dost zmenšila (navíc sem ju po dlouhým čekání zkusil přimáčknout sám) skoro bych ju i vydržel nechat bejt. Týpek se ale zhosil práce rovnou, řekl že toto tam nenechá. Strhl folii a celý okno udělal bez remcání znova. Mezitím co on pracoval já prohlížel pořádně ostatní okna, čučel na DVD atd. Poté co skončil jsem mu ukázal nově objevenou "vadu" na folii okýnka za spolujezdcem (nebyla to přímo vzduchová bublina spíš taková vlnka kde to možná nedolehlo zcela). Požádal sem pouze jestli to jde nějak maličko připlácnout, že to není ani vidět a že pokud nejde nebudu to řešit, protože mi to tam ani nevadí. Týpek naznal, že se to musí předělat. Vzhledem k tomu, že sem viděl kolik práce dalo to přední a protože to zde skoro nebylo vidět říkám, že to není nutný. On záleží na vás, ale mě se takovádle práce nelíbí a chcu aby to bylo pořádně ... takže lup ochotně mi ještě předělal jedno okno.

Jak sem napsal výše můžu jen doporučit. O zákazníka maj skutečně starost a opravdu se snaží člověku vyhovět a pomoct. Moje story byla bohužel delší díky problémům s elektřinou (může se stát) a výpadku technika v pondělí (kerej mi de-facto) zaplatili.
Takže pohoda a teď se raduju z krásnejch folií :)

btw. Když mám vlastní folie začal jsem více koukat po jinejch a co jsem viděl na dvou autech kolem paneláku, tak se divím, že sem s takovou prkotinkou vůbec otravoval ;)

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 18.05.2011 11:14

Tvoji trpělivost bych chtěl mít :palec_nahoru: . Ale hlavně, že jsi s výsledkem spokojenej.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Giggo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Giggo » 18.05.2011 11:44

Paradoxní je, že trpělivost je jedna z posledních věcí co bys u mě našel. Musel jsem mít hodně dobrou náladu (především v to pondělí grrr).

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 18.05.2011 16:09

:D No ty voe to by mě jeblo. Člověk aby si udělal 5dní volna na folie. Přístup dobrej to je jasny, ale bych to asi nezvládl.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 18.05.2011 17:08

Já bych to asi taky nedal, klobou dolů Giggo :gott:

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 19.05.2011 20:44

Giggo: drsnej pribeh :D , prozradis nam cenu? me by proste jen zajimalo kdyz ti udelal 2 okna znovu + dal 300 na naftu, tak na tobe musel byt jeste tratnej, coz je v dnesni dobe divny, prinejmenim zajimavy, no ale i zazraky se muzou v dnesni dobe stat :D

Obrázek

Giggo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Giggo » 20.05.2011 09:59

LamB_17 Cena 3500 - 300 za naftu, tj oni ode mě dostali 3200. Ta základní cena je teď nižší, protože v květnu maj nějakou akci a slevu, proto jsem tam jel :)
Jo taky si říkám, že i zázraky se dějou a přeci jen někdo má zájem i o to dotáhnout svoji práci do konce.

Medmen
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medmen » 20.05.2011 14:23

Giggo: můžu se tě zeptat jaký fólie tam máš? Myslim jako označení, ne hodnoty propustnosti, ty jsi tu už psal.
Já si před lety nechával dělat fólie na starý auto v jedné dílně v Holešovicích, kde taky montujou Bruxsafol a měli tam několik různých řad folií (Titanium, HP Supreme, Quantum, XH, Olive, Supreme, Ultra performance a Color).
Tak by mě zajímalo co montujou tam cos byl ty. Protože cena byla v Holešovicích poměrně vysoká.
A když jsem teď nechal udělat odhad ceny na Focuse, tak se to pohybovalo kolem 8-9k (řada Ultra performance), což se mi zdá trochu dost.

Celkově váhám, jestli jít do světlé vpředu a zbytku tmavého (třeba 50-20-20), nebo nechat všechny okna udělat světlejší ale stejné.

edit: tak jsem trošku pohledal a ta UP řada je dvojnásobně dražší než metalizované řady, proto je ta odhadovaná cena taková, jaká je. Tušim že už tu o tomto typu folií někdo psal.
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL

Axel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Axel » 20.05.2011 18:39

MEDMEN
Rada folii UP je 3x tak draha ako ine to preto ta cena. Odpoveda ale kvalite.
A tam kde bol GIGGO uz brux nerobia :( preto aj ta cena.
PS: snaha o zakaznika je sice pekna ale od-do. Snad casom vyzrieme ....
Ford mondeo core: 1,8l 16V, 81kw, sedan
Obrázek

Kaizer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kaizer » 20.05.2011 20:29

Cena 8-9000kč za řadu Ultra Performance není vůbec přehnaná.Ono taky záleží jakou propustnost jsi zvolil.Nejdražší je UP 75.Čím tmavší odstín tím je lacinější.Já jsem si zvolil 75 40 40 a zaplatil jsem 8300kč.Je to asi nejlepší fólie dneška co do zamezení prostupnosti ič záření do interiéru.Proto jsem taky do ní šel.Až 90%potlačení infračervenýho záření s odstínem 75 je nádhera.Na skle není prakticky vidět ale přitom se nepečeš jak v troubě.A navíc dostaneš bonus.UP řada je silnější a díky tomu supluje bezpečnostní fólie.
Tady je odkaz na fotku:
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Audi A7 Sportback 3.0 BiTDI 2016 současné
Mondeo Liftback Titanium 2008 1.8TDCI 92kW. Chip Camp Performance 100KW/365NmSoučasnost
Focus II 1.6 Ti-VCT combi Titanium 2005.Chip 104KW/175Nm
ObrázekMinulost

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“