Nevim jestli ti to pomůže, minulý týden jsem řešil vstřiky, měl bys mít vstřiky s označením 301Z. V Plzni v DIESEL servisu jsem se dozvěděl, že náhr. díly na tyhle vstřiky nemají a dlouhodobě mít nebudou a nabídli mi NOVÉ za cca 12tis. kč/ks. Nakonec jsem navštívil FORD ve svém městě, kde jsem sehnal a koupil NOVÉ za necelých 8!!!/ks a repas mají po dohodě jen ze SRN za 4-5 tis/ks. Takže doporučuji "Dobrý značkový servis". Z 2004 ti pasovat nebude, resp. bude ale neveme ti ho ŘJ, má ozn. 501Zmarkussius píše:Mám ford mondeo 2002 tdci 96 kw a sehnal sem vstřiky na verzi 2004 bude to pasovat na moji 2002 ?Poradíte někdo ??
TDCi - vstřikování
-
- Nováček
Re: TDCi - vstřikování
-
- Junior
no tak mě taky čekají vstřiky,v pondělí budu volat.už to docela hodně rachotí.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Test driver
Venco mužeš se prosím tě rozepsat co to je to rachocení,teda jestli to rachotí pořád-studené,teplé,nebo jen v zátěži...dík
-
- Junior
při nastartování to zarochotí,má to dívnej zvuk a pokaždý jinej,a v nižších točkách to cvaká a za dvouma tisícama to dělá trrrrrrrrrr a tak za 2250ot se to stratí,někdy na volnoběh to má zvláštní zvuk přidám trošku plyn a má to zas normální a za studena se to občas zakucká a když sem zkoušel různý nafty z pump tak někdy je to horší a někdy slabší,ale zatím to jen hulí jinak to jede v poho,ale hulí to až tomu dám přes půl plynu.snad sem na nic nezapoměl
-
- Junior
kdyby jsi bydlel kousek od brna tak bych se stavil aby sis to poslechl,skoušel jsem už 5 mechaniků,jeden že to sou vstřiky,další že ventyl nebo vstřiky,i k dvouhmotě jsme se dostali,ale při vypínáni motoru to ani ne´tukne,když sem si byl udělat novej klíč v origo fordu tak ten co mě to předával byl u auta a při nastartování mě řekl že at udělám vstřiky,má taky mondeo a už dělal repas,tak já nevím,já bych vsázel bud vstřiky nebo ten ventyl,ale bohu dík neháže mě to žadný chyby a furt to jezdí a výkon furt stejnej a dokonce jeden mě řekl že je to normální zvuk motoru.
říkali i at nechám závadu projevit,jenže já dám radši ted 20 000 než abych pak kupoval druhej motor.
říkali i at nechám závadu projevit,jenže já dám radši ted 20 000 než abych pak kupoval druhej motor.
-
- Test driver
Víš jak kamrád co dělá do aut taky tvrdí ,že traktor je traktor a když se zvedne kapota je to všude stejné jasné že je v tom trochu nadsázky ale něco na tom je.
No pokud na to ty peníze máš tak to uděláš a budeš spát s klidným svědomím žes udělal maxim,no a pokud né tak to nech na dobu až to hodí párkrat do nouzáku(pokud to je nima tak to jednou najisto hodí)a uděláš je pak,to stěmi propálenými válci je možné asi jen po těžkém ignorování hodně krát opakovaném nouzáku.Moc by mně zajímalo kolik takových aut bylo na ten počet ropomonďáku co u nás jezdí.
No pokud na to ty peníze máš tak to uděláš a budeš spát s klidným svědomím žes udělal maxim,no a pokud né tak to nech na dobu až to hodí párkrat do nouzáku(pokud to je nima tak to jednou najisto hodí)a uděláš je pak,to stěmi propálenými válci je možné asi jen po těžkém ignorování hodně krát opakovaném nouzáku.Moc by mně zajímalo kolik takových aut bylo na ten počet ropomonďáku co u nás jezdí.
-
- Junior
nouzak se mě hodil jen jednou a od té doby mám najeto asi 6000km bez problému,mám jen těch 20 000,ale ještě mě ted začlo lupat po otočení volantu,tak čekám co z toho vyleze.mě bylo řačeno že když by se ti měl propálit válec tak že to musí kapat na válec a pokud by to kapalo tak by to prej i škubalo a nejelo tak jak má.
-
- Test driver
Tak pokud ses nepodíval na chybový kod tak to taky nemusí být jisté že to byl zrovna vstřik.
-
- Junior
rozsvítila se mě chyba motoru,několikrát sem otočil klíčem na kontrolky až to píplo,chyba zhasla a ujeto už 6000 km bez chyby,tak to asi nebylo nic vážnýho když se to neobjevilo znovu ne?
-
- Test driver
Počkej tak rozsvítila se ti kontrolka diagnostiky motoru nebo blikalo žhavení?od kontrolky motoru to přece nejde na omezovač.
-
- Junior
rozblikalo se mě žhavení a chcíplo to,nastartoval jsem to ale jak sem šel přes 2000ot tak to zas chcíplo a rozsvítila se chyba motoru,takže sem musel do práce jet pod 2000ot a známej mě poradil at zkusim otočit několikrát klíčem na kontrolky až po ton a pak nastartovat,sem to udělal a motor hned šel normálně za plynem,po dálnici 205 km/h,víc mě nepustí omezovač,pak další start a kontrolka motoru zhasla,od té doby přes 6000km bez poruchy.
-
- Test driver
Aha to jo.
Jo ještě, to už jsi na 6kvalt při 205 na omezovači?To je hodně včas tam nemužeš mít 5tis. ot
Jo ještě, to už jsi na 6kvalt při 205 na omezovači?To je hodně včas tam nemužeš mít 5tis. ot
-
- Junior
mám omezovač rychlosti,jinak by to šlo nadoraz budíku.tak co myslíš mám počkat až se to rozblíká znovu?
- marek81
- Nováček
vencator: kam to dáš do servisu? budeš dělat repas nebo nové vstřiky?
Ford Mondeo combi Ghia 2.0 TDCi 96kW 2004
-
- Test driver
Já bych počkal až se to ozve samo znovu a pak bych se na to vrhnul.
Sem ani netušil že byly dávane omezovače rychlosti,v tom případě je u mně jen omezovač od ot. jelikož jsem se svým švihal daleko víc.
Jinak u nás máme na SV výborný servis ve Frýdku Sobek Diesel Delphi a Bosch,a za hranicemi u poláku taky jeden vyhlášený.
Sem ani netušil že byly dávane omezovače rychlosti,v tom případě je u mně jen omezovač od ot. jelikož jsem se svým švihal daleko víc.
Jinak u nás máme na SV výborný servis ve Frýdku Sobek Diesel Delphi a Bosch,a za hranicemi u poláku taky jeden vyhlášený.