Velice rád mu pomůžu ,ale to ten nováček musí taky napsat jakej rozměr má těch ráfků. Bez toho to nepujde.zirafak píše:No tak mu porad ty pan odbornik,ked mi sa tomu nerozumiemeWolf2 píše:Maličko jsi zapoměl ,třeba ještě na důležitou věc a to šířka ráfku,né všechno se točí kolem ET.chmelko píše:Velmi jednoduche...ak to bolo z peugeotu, tak napríklad 306 ma tuším akceptovatelne minimum 9ET, oproti min.38ET je to ale sakra rozdiel...a to ešte neriešim priemer stredových dier..Jinak 405 má ET 20 - 26 .
![]()
malinké srovnání když máš třeba ráfek 6,5x15 ET 37 což je normál pro Focuse
a třeba 6x15 ET 25 pro Peugeota,tak ty ráfky z Peugeota ,budou 5,6mm vylejzat ,proti těm z Focusu a to nebude takovej problém to tam dát.![]()
![]()
![]()
Ked to tak vezmeme,tak tam s pomocou strediacich kruzkov,uprav blatnikov a podloziek na zmenu roztec-e das vlastne hociake disky,pan "odbornik"
Skusme novacikovi poradit nieco skutocne rozumne a nie ho este viac zamotatSpekulovat sa da pri pive
![]()
Disky na Focus kombi z Peugeot 405
-
Wolf2
- David 1
- Junior

Já už nechci nic rozmíchávat,ale co kdyby sis to auto zved vyměnil kolo a pustil to dolů.Ono ti to na těch šroubech bez vymezení středu bude taky držet.A hned uvidíš ET.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
-
čajda
- Test driver

To víš, že mě to taky napadlo., Jen sem chtěl (než se budu špinitDavidcalek píše:Já už nechci nic rozmíchávat,ale co kdyby sis to auto zved vyměnil kolo a pustil to dolů.Ono ti to na těch šroubech bez vymezení středu bude taky držet.A hned uvidíš ET.
Dík všem
-
Fuks
- Zkušený

Iluze mi nebereš. Jde o to co je to za kola. Cajda nepíše jestli mají středové kroužky na Peugeota, pak se vymění za Forďácké, ale pokud kroužky nemají, tak máš pravdu. Peugeot má 65mm a Ford 63,4mm. Před Focusem jsem měl 306-ku v sedanu, takže tohleto vím.Wolf2 píše: Nechci ti brát iluze ,ale středící kroužek takovej určitě nekoupíš ,je to strašně tenké ,já měl na Fiestě ,taky kola z Peugeota a musel jsem požádat šikovného soustružníka ,aby mi ty kroužky udělal.
-
Wolf2
Jo jo máš pravdu ,musel by mít univerzální kola s roztečí 4x108 a pak stačí jen vyměnit středovou vložku.A když má kola jen na Peugeota ,tak ho zachrání jen šikovnej soustružník.Fuks píše:Iluze mi nebereš. Jde o to co je to za kola. Cajda nepíše jestli mají středové kroužky na Peugeota, pak se vymění za Forďácké, ale pokud kroužky nemají, tak máš pravdu. Peugeot má 65mm a Ford 63,4mm.Wolf2 píše: Nechci ti brát iluze ,ale středící kroužek takovej určitě nekoupíš ,je to strašně tenké ,já měl na Fiestě ,taky kola z Peugeota a musel jsem požádat šikovného soustružníka ,aby mi ty kroužky udělal.
-
čajda
- Test driver

Ty kola středici kroužka nemají.Fuks píše:Iluze mi nebereš. Jde o to co je to za kola. Cajda nepíše jestli mají středové kroužky na Peugeota, pak se vymění za Forďácké, ale pokud kroužky nemají, tak máš pravdu. Peugeot má 65mm a Ford 63,4mm. Před Focusem jsem měl 306-ku v sedanu, takže tohleto vím.Wolf2 píše: Nechci ti brát iluze ,ale středící kroužek takovej určitě nekoupíš ,je to strašně tenké ,já měl na Fiestě ,taky kola z Peugeota a musel jsem požádat šikovného soustružníka ,aby mi ty kroužky udělal.
Tak jedině ten soustružník!
-
Wolf2
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
jen jsem reagoval nazirafak píše:To myslis asi Skubi-ho,zeSkubi píše:to určitě je![]()
![]()
![]()
wolf2 píše:A jak jsi to poznal ,že jsou nevhodné,když ještě nenapsal ani jaký to má ET,koukám hotovej odborník
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
-
Fuks
- Zkušený

Na to ale musí bejt pořádnej soustruh, aby kolo upnul. Já jsem to protáčel na Al. kolech ze Škody 110 R. Erko ještě nemělo vystředění, ale Rapid 136 už jo. Dělali jsme to z bráchou na fréze, protože jsme nemuseli sundávat gumy.Wolf2 píše:Jo jo máš pravdu ,musel by mít univerzální kola s roztečí 4x108 a pak stačí jen vyměnit středovou vložku.A když má kola jen na Peugeota ,tak ho zachrání jen šikovnej soustružník.Fuks píše:Iluze mi nebereš. Jde o to co je to za kola. Cajda nepíše jestli mají středové kroužky na Peugeota, pak se vymění za Forďácké, ale pokud kroužky nemají, tak máš pravdu. Peugeot má 65mm a Ford 63,4mm.Wolf2 píše: Nechci ti brát iluze ,ale středící kroužek takovej určitě nekoupíš ,je to strašně tenké ,já měl na Fiestě ,taky kola z Peugeota a musel jsem požádat šikovného soustružníka ,aby mi ty kroužky udělal.
- romosch
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
-
Wolf2