pružiny Eibach - pazvuky v novém FoFo
-
- Nováček
pružiny Eibach - pazvuky v novém FoFo
Zdravím všechny a prosím o radu. Na novém focusu 1.6 duratec hatch jsem si nechal asi po 3500km ve značkovém servisu vyměnit originál pružiny za Eibach -3cm - díl z katalogu origo příslušenství (1358917). Z prostoru náprav se ted při přejezdu nerovností v nízkých rychlostech šíří mírné "klepání-cinkání-ťukání", rušivé zvuky, které tam dřív ani náhodou nebyly. Dle vyjádření technika od Fordu je to prý "v pohodě" a "stanou se v životě horší věci". Tlumiče jsou původní, kombinace s Eibach doporučená (psali kvuli tomu prý do Německa protože všechny servisy včetně importu věděli kulový). Po stránce jízdy se auto se chová výborně, až na mírné vibrace přední nápravy cca v 90-110km/h na již 3x vyvažovaných discích 7,5x17 205/50. Tušíte někdo možný původ doprovodných zvuků? Pro pořádek - není to extrémně tvrdá kombinace, komfort zůstal zachován v překvapivé míře v poměru ke zlepšení jízdních vlastností. Díky za každý podnět.
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: pružiny Eibach - pazvuky v novém FoFo
normalni to urcite neni, u mne po snizeni zacala vrzat nejdriv predni a pak zadni naprava - proste pri vymene nebyla dukladne ocistena miska tlumice, kam dosedaji pruziny, stacilo promazat a mam jiz 8000km klid 

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
-
- Nováček
Dneska jsem sundal zadni kolo, že to zkusim namazat, ale dole v misce je pero uložený v takovým asi plastovým futrálu a navíc je na posledních cca 10cm pružiny natažená gumová hadička. Nechci tam nic lejt abych tu gumu nějak nenaleptal. Nahoře končí pero v gumovým silenbloku, tam to asi nebude.
- Anduril
- Test driver
Mne vrzal / vrze levy predni tlumic po nasazeni eibachu. Kdyz namazu tlumic pod jeho prachovkou, tak je nejaky mesic klid. Ale je to spise takove gumove vrzani, nez cinkani
je to slyset pri pomale jizde, jak pises.

-
- Nováček
Anduril píše:Mne vrzal / vrze levy predni tlumic po nasazeni eibachu. Kdyz namazu tlumic pod jeho prachovkou, tak je nejaky mesic klid. Ale je to spise takove gumove vrzani, nez cinkanije to slyset pri pomale jizde, jak pises.
vyzkouším a uvidíme

- Anduril
- Test driver