Modul GEM 1S7T-15K600-FA - problém s dálkou
- Petronius
- Nováček
Re: Modul GEM 1S7T-15K600-FA - problém s dálkou
Tak jste měli pravdu, je tam namontována dodatečná dálka od Cobra ... Sákryš, majitel předemnou měl asi problém s dálkou tak to vyřešil takhle. Nevíte někdo jestli existuje dálka ke které by sloužil jako ovladač originální dálkový klíč od Focuse ? Jestli prostě existuje dodatečné dálkové ovládání, které by si rozumělo s origo klíčkem.
Díky za tipy
Díky za tipy
Ford Focus Combi 2002 Ghia, 1.6 16V (74 kW - 100 ps)
-----------------------------------------------------------------------

- Lari
- Zkušený
To máš jednodušší vyměnit GEM.Nemusel mít problém s GEMem,ale nemusel podporovat dálku.Mám doma GEM z 2004 s trojblikem,ale dálku taky neumí.Našel by se i s funkční dálkou,kdyby si chtěl.

Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- LeD
- Nováček
to sme se nepochopily
,
za předpokladu, že máš funkční dálku, a s GEMem nemáš problém (krom absence (či nefunkčnosti) dálky, která zřejmě vedla k dodatečné instalaci, bych raději investoval do druhého klíče ke Kobře. Otázkou je taky, zda Cobra umožnuje zasazení Ford výbrusu, či imobilizéru..., ten GEM bych konzultoval s předchozím majitelem, proč to udělal takto a ne výměnou GEMu..., taky nevím co vše ti Cobra ovládá a jak to bylo pro ni uzpůsobeno... zda startuješ ford klíčem nebo Cobrou, který klíč vlastně ovládá imobilizér a podobně... prostě posoudit, co je výhodnější z hlediska financí a pohodlí

za předpokladu, že máš funkční dálku, a s GEMem nemáš problém (krom absence (či nefunkčnosti) dálky, která zřejmě vedla k dodatečné instalaci, bych raději investoval do druhého klíče ke Kobře. Otázkou je taky, zda Cobra umožnuje zasazení Ford výbrusu, či imobilizéru..., ten GEM bych konzultoval s předchozím majitelem, proč to udělal takto a ne výměnou GEMu..., taky nevím co vše ti Cobra ovládá a jak to bylo pro ni uzpůsobeno... zda startuješ ford klíčem nebo Cobrou, který klíč vlastně ovládá imobilizér a podobně... prostě posoudit, co je výhodnější z hlediska financí a pohodlí

- LeD
- Nováček
Ještě mě napadlo, na stránkách http://www.foka24.de/Focus/FFB/ZVModul- ... sicht.html si můžeš najít výbavu GEMu podle typu, tudíž pokud máš sérii B, která jako jediná nemá dálkové ovládání, vyřešilo by se to jen tím GEMem, no a od "pkadecka" za 5ti kilo je to zahubičku
, i když mě by vyhřívané sklo mrzelo... je to bezva věc 

- Lari
- Zkušený
Však imo je v origo klíču a dálku má na přívěšku u klíču,jak psal..Toho GEMu bych se nebál,navíc se dá do GEMu dohrát přední vyhřívaný okno atd.A myslím,že je lepší mít origo klíč s origo dálkou,než plno přívěšků..Alespoň podle mě..LeD píše:to sme se nepochopily,

Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- LeD
- Nováček
sem si špatně vyložil ten obr. (myslel jsem, že to poutko se dá zaměnit za výbrus), stejně bych ale zjistil proč předchozí majitel řešil dálku takto, ono už třeba absence antény ve stávající kabeláži může způsobit problém 

-
- Nováček
chcem sa opítať na dve otázky ked vyberiem z ovladania na kluči baterku a dam tam novu musim ho znovu naprogramovat alebo to bude fungovať automaticky, a druha je ze mam dost hlucne motorceky odomikania a zamikania dveri da sa s tým niečo urobiť či iba kupiť nove
a este ma napadla jedna vec pri odomknuti alebo zamknuti centralom my nezablikaju smerovky co s tím
diki
a este ma napadla jedna vec pri odomknuti alebo zamknuti centralom my nezablikaju smerovky co s tím
diki
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 66kw 90PS ghia 1999
- Petronius
- Nováček
Jo jo, asi fakt budu muset do te vzmenz GEMu pokud budu chtit aby origo dalka fungovala.
Jen ještě dotaz, mám sice Ghiu ale vzhříváním předního skl ne. Nemysleli jste foukání na přední sklo že ne ? Protože ani nevím že FF má vyhřívané čelní sklo tedy ...
Jen ještě dotaz, mám sice Ghiu ale vzhříváním předního skl ne. Nemysleli jste foukání na přední sklo že ne ? Protože ani nevím že FF má vyhřívané čelní sklo tedy ...

- pkadecka
- Test driver
Tím vyhříváním čelního skla jsem myslel přímo vyhřívání čelního skla. Foukání je něco jinýho.
Řešil jsem tenkrát nefunkční dálku, tak jsem sehnal jinej GEM (někdy se mu nesprávně říká "jednotka centrálu") a s tím to spárovat šlo, tj. po párovací proceduře zapípal a už to běhalo. Pak jsem náhodou zjistil (bylo to v létě), že mi nejde to vyhřívání, tak jsem zajel zas na ten vrakáč a zkusil ještě asi tři jiný GEMy a s žádným to nešlo, dokonce i když jsem vybral GEM s úplně stejným označením, jako měl ten můj původní. Pak jsem tady našel návod na reset a konečně jsem moh použít původní GEM a ten z vrakáče mi zbyl.
Z ostatní výbavy mám klimatizaci a přední okýnka v elektrice. Nemám tempomat ani ten lepší cyklovač stěračů (jak se na páčce přepíná rychlost stírání).
Řešil jsem tenkrát nefunkční dálku, tak jsem sehnal jinej GEM (někdy se mu nesprávně říká "jednotka centrálu") a s tím to spárovat šlo, tj. po párovací proceduře zapípal a už to běhalo. Pak jsem náhodou zjistil (bylo to v létě), že mi nejde to vyhřívání, tak jsem zajel zas na ten vrakáč a zkusil ještě asi tři jiný GEMy a s žádným to nešlo, dokonce i když jsem vybral GEM s úplně stejným označením, jako měl ten můj původní. Pak jsem tady našel návod na reset a konečně jsem moh použít původní GEM a ten z vrakáče mi zbyl.
Z ostatní výbavy mám klimatizaci a přední okýnka v elektrice. Nemám tempomat ani ten lepší cyklovač stěračů (jak se na páčce přepíná rychlost stírání).
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Petronius
- Nováček
Já právě mám ten cyklovač s kolečkem, myslíš že by mi to přestalo fungovat ? Jinak mám taky jen přední okýnka v elektrice, mám osvětlení na nohy a klimu. Zbytek už by mohlo být všechno stejné. Ale kurec jak to udělat abych ten GEM nekoupil a pak to stejně nepůjde.
Jinak se zeptám kdybych vytáhl z jiného FF GEM a zkusil ho nandat do mojeho auta můžu ho nejak dodelat ? Máme v rodine jeste druhý FF ale enrad bych ho tatikovi podelal. Myslel jsem že bych to vytahl od neho a u sebe jen zapojil a zkusil jeho kličkem zamknout auto, to by mohlo fungovat ne ? Pak bych věděl že je chyba určitě v GEMu.
Jinak se zeptám kdybych vytáhl z jiného FF GEM a zkusil ho nandat do mojeho auta můžu ho nejak dodelat ? Máme v rodine jeste druhý FF ale enrad bych ho tatikovi podelal. Myslel jsem že bych to vytahl od neho a u sebe jen zapojil a zkusil jeho kličkem zamknout auto, to by mohlo fungovat ne ? Pak bych věděl že je chyba určitě v GEMu.

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Cyklovac by mel jet bez problemu. Je to jen otazka upravy packy, nikoliv GEMu.
Ten jiny GEM muzes klidne vyzkouset, jen mi neni jasne, proc tatikovym klicem zkouset zamykat Tve auto. Proste si pujc GEM, zapoj ho, naprogramuj si v zapalovani dalkove na svem klici a odzkousej. Pak to klidne muzes cele vratit a znovu u tatika v aute naprogramovat jeho klic ...
Ten jiny GEM muzes klidne vyzkouset, jen mi neni jasne, proc tatikovym klicem zkouset zamykat Tve auto. Proste si pujc GEM, zapoj ho, naprogramuj si v zapalovani dalkove na svem klici a odzkousej. Pak to klidne muzes cele vratit a znovu u tatika v aute naprogramovat jeho klic ...

S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- LeD
- Nováček
to Petronius:
- asi sem už mimo mísu a neznám historii tvého FoFa, ale není prostě možnost zeptat se předchozího majitele proč ta Cobra?
- ten GEM od tatíka popřípadě prohoď, není tam nic co by se mohlo pokazit, jen opatrně na packy co jistí konektory, ale to už asi víš, nic víc poničit nemůžeš a budeš mít jistotu
- každopádně předpokládám absenci antény, takže otázka je jestli nebudeš muset napřed vlézt do auta ze strany spolujezdce aby sis dálkou odemkl
- asi sem už mimo mísu a neznám historii tvého FoFa, ale není prostě možnost zeptat se předchozího majitele proč ta Cobra?
- ten GEM od tatíka popřípadě prohoď, není tam nic co by se mohlo pokazit, jen opatrně na packy co jistí konektory, ale to už asi víš, nic víc poničit nemůžeš a budeš mít jistotu
- každopádně předpokládám absenci antény, takže otázka je jestli nebudeš muset napřed vlézt do auta ze strany spolujezdce aby sis dálkou odemkl

- Lari
- Zkušený
Já v kabeláži taky nemám anténu a v poho mi to odemyká na dostatečnou dálku... 

- Petronius
- Nováček
No já auto kupoval přes bazar a už těžko dohledám majitele, při koupi mi řekli že to tak už bylo dovezeno ze zahraničí
Takže tak k té Cobře.
K té výměně : kurec já nějak předpokládal že se do párovacího modu leze přes GEM, ale to jsem asi blbě tedy.
Jen pro upřesnění tedy můžu vytáhnout z jiného FF GEM a připojit ho do svého FF - naprogramovat klíč a pak vrátit zpět a fungovat by mělo vše ?

K té výměně : kurec já nějak předpokládal že se do párovacího modu leze přes GEM, ale to jsem asi blbě tedy.
Jen pro upřesnění tedy můžu vytáhnout z jiného FF GEM a připojit ho do svého FF - naprogramovat klíč a pak vrátit zpět a fungovat by mělo vše ?

- pkadecka
- Test driver
Přehodíš GEM z druhýho auta, spáruješ se svým klíčem, vyzkoušíš. Pak vrátíš GEM do druhýho auta, spáruješ s klíčem od druhýho auta a máš výchozí stav. Zádrhel by moh nastat jedině když by i ten druhej GEM byl nějak kousnutej a nešel spárovat, pak bys ho musel taky vyresetovat ukostřením příslušnýho pinu. Můžeš si úplně nejdřív ze všeho vyzkoušet v druhým autě párovací proceduru.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004