hlasny buchot pravdepodobne od laveho predneho kolesa
- gordon7
- Nováček
Re: hlasny buchot pravdepodobne od laveho predneho kolesa
Zdravim, chystam sa na vymenu horného ložiska uloženia tlmičov .........robili ste to uz niekto? Ako je to s pružinou? Treba na to stahovák? Ide to v pohode alebo sú nejaké problémové miesta ......
...........dík

Grand C max 92 kw 2015
-
- Nováček
Môj problém som už opísal na tomto fóre, preto len v skratke - Buchot od prednej nápravy pri prejazde nerovnosťami bez ohľadu na rýchlosť prejazdu. Pri nižších teplotách pod cca 5 °C sa buchot ozýva častejšie. Absolvoval som viacero prehliadok v servise, všetko bolo OK. Nakoniec som príčinu odhalil sám. V mojom prípade je príčinou silentblok pre upevnenie nápravnice . Silentblok je vyhotovený zo silonu. Je zalisovaný do kovového púzdra nápravnice. Pri nižších teplotách silon zmenší svoj objem a vznikne vôľa ktorá spôsobí, že kovové púzdro sa pri prejazde nerovnosťou posunie/šmykne po silentbloku. Ide o posun cca 5 mm. Pri tomto posune sa ozve ten buchot od prednej nápravy. Zistil som to tak, že som vliezol pod prednú nápravu a môj syn zdvíhal ručným zdvihákom pravú prednú časť auta. Ja som pod autom na mobil natočil silentblok nápravnice počas zdvíhania. Išiel som s mobilom do servisu a ukázal som im v čom je problém. Tvárili sa že to je prvýkrát čo vidia na focuse takýto problém, ale podľa tohto fóra je nás viac čo máme takýto problémom. Podľa mňa ford použil zlý materiál na tento silentblok keďže pri nižších teplotách zmenšuje svoj objem. Oprava bude stáť do 200,- €. Ešte som ten silentblok nebol meniť, pretože prichádza jar, oteplilo sa buchot z prednej nápravy je menej častý. Ale najneskôr na jeseň určite pôjdem vymeniť obidva silentbloky. Obrázok prednej nápravy posielam v prílohe.
- Přílohy
-
[Přípona doc byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
- BobTDCi
- Zkušený
Dobrá práca - to video sem neprilepíš?
Suma je dosť "plnotučná"...ale ak už aj - aspoň, že si na to prišiel.

Suma je dosť "plnotučná"...ale ak už aj - aspoň, že si na to prišiel.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- andydy1
- Junior
dobre dobre to iste budem mat aj ja lebo teraz ako sa oteplilo tak mi to prestalo robit
1,6 tdci 80kw GHIA original navi denso+tv+dvd+cuvacia kamera

- gordon7
- Nováček
lozisko horneho ulozenia tlmica je vymenené ............. a poklepkáva to veselo dalej
......... to staré bolo ok a bola hlúposť to meniť .........nakoniec to je riadenie 

Grand C max 92 kw 2015
- gordon7
- Nováček
ako som spominal, klepe to pri otacani volantom ..... jeden mechanik mi poradil vymenit cele riadenie, kedze to je dost draha vec nasiel som aj repasovane za 280 Eur ........... mate niekto s tymto skusenosti?
Grand C max 92 kw 2015
- VH123
- Zkušený
Omlouvám se že lepím příspěvek do jiného vlákna, ale speciální vlákno pro horní uložení jsem nenašel. Potřeboval bych pár rychlorad - lupe mi při zatáčení, nerovnosti nebo popojíždění na zpátečku a jedničku od pravého kola. Podržel jsem si ruku na horním uložení a je to jasné, navíc tam autí loni schytalo ránu. Vyměním si to snad sám, ale potřebuju trochu navést.
- 1. musím měnit jen ložisko nebo celé uložení?
- 2. musím měnit obě strany když je problém jen na jedný?
- 3. potřebuju stahovák nebo stačí stáhnout pružinu zatíženého kola důkladně vázacím drátem?
Vojta
-
- Nováček
Ahoj, horní ložisko jsem už na nekolika autech menil a tu jsou moje postřehy:
- nestačí vyměnit jen to ložisko a hlavně taky takové gumové uložení (guma bývá vymačkaná)
- ano, jen je jedné straně
- tady bych se vázacího drátu na zajištění zmáčklé pružiny bál, je to fakt o hubu..... Určitě použij stahovák.
- nestačí vyměnit jen to ložisko a hlavně taky takové gumové uložení (guma bývá vymačkaná)
- ano, jen je jedné straně
- tady bych se vázacího drátu na zajištění zmáčklé pružiny bál, je to fakt o hubu..... Určitě použij stahovák.
-
- Zkušený
Taky mám podobný problém.Při prudším rozjezdu do pravotočivé zatáčky,kdy se pravé kolo odlehčí ,tak začne bouchat, musím tedy sundat nohu z plynu a znovu přidávat plynule.Dělá to i např.při jízdě do prudkého kopce pod plynem na 2.př.stupeň , kde jsou nerovnosti(kostky) .
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar