Stahovačka předních dveří mondeo

Moderátor:phofy
Odpovědět
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Stahovačka předních dveří mondeo

Příspěvek od Kóťa » 26.03.2011 11:09

Tak se zvyšující se teplotou se opět vrátilo vrzáníčko z předních řidičových dveří.Jsem moc rád :evil: Budu je muset rozebrat tak jako tak,ale...Když jsem spustil okýnko,tak při jeho zastavení se ozval stejný zvuk.Je to jako by se něco třelo o nějaký plast.Je to slyšet krátce.Tak se chci dozvědět,kdo stahovačku viděl,co by tam mohlo tento zvuk vydávat?vím,že okýnko je uchyceno v plastových držácích,které se pohybují po těch ližinách...Je to tak?Pokud by někdo měl fotky,tak budu rád :wink:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Re: Stahovačka předních dveří mondeo

Příspěvek od Rumcajs1 » 27.03.2011 11:10

Třeba ti to pomůže :wink:
Přílohy
1510264659.jpeg
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

-daggy-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- » 28.03.2011 07:54

K tomu vrzaniu z dveri - vrze to alebo ako keby nieco v nich tukalo? Ja som to tu uz niekde pisal, mne to robilo cca. 3x-4x za minutu, uz ma to znervoznovalo. Nakoniec som si vsimol ze podobny zvuk vydavaju panty dveri pri maximalnom otvoreni(take vrznutie spojene s puknutim). Tak som vycistil a premazal kolicky v pantoch a odvtedy som uz ten zvuk nepocul.
Ford Fiesta MK3 1.3i rv.96, 44kW Classic, SI-mod
Ford Mondeo MK3 TDCi Combi, rv. 2004, 96kW Ghia, MMT6

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 28.03.2011 09:51

Zdendo díky za fotky... :wink:

Daggy:To je fajn.I nad tímto jsem už uvažoval.Je fakt,že podobné lupnutí u těch otevřených dveří registruju.Je to jakoby klepnutí.Nevšimnul jsis jestli se to neozývalo pravidelně při přidání a přibrždění.Já to zkoušel na rovince...Přidám...ťukne,pustím plyn a přibrzdím...ťukne.Jen mi při otevřených dveřích přišlo,že se to děje v tom protikusu vevnitř...tam kam zajíždí ta vodící lišta....
Čím jsi to tedy namazal?Přímo ty kolíčky?Mám je předtím očistit a odmastit?Rozebíral jsi to nebo jsi to dělal při smontování?Tohle by byla určitě lepší varianta... :gott:

-daggy-
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- » 28.03.2011 10:12

Mne to robilo hlavne ked boli nerovnosti na vozovke, na niektorych usekoch to tukalo a vrzalo kazdu chvilu. Ja som len tie kolicky na pantoch vystriekal WDckom, vytrel handrickou a naniesol som na nich trocha vazeliny (nejaka na baze mydla, nie grafitova) - bez rozoberania. Slo mi o odstranenie vrzania dveri, no pri prvej jazde som hned zistil ze to bola pricina aj toho tukania a vrzania pocas jazdy.
U Teba by som tipoval na nejaku hadicu, ktora pri pridavani do niecoho bucha alebo na vymlateny silentblok motora, pripadne prevodovky. Ja mam na motore vymlateny silentblok, no ten sa mi prejavuje zatrasenim auta po vypnuti/nastartovani motora. To iste mam u fiesty. Ale pre istotu si to skontroluj.
Ford Fiesta MK3 1.3i rv.96, 44kW Classic, SI-mod
Ford Mondeo MK3 TDCi Combi, rv. 2004, 96kW Ghia, MMT6

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 28.03.2011 11:30

Zkusím to tedy nejprve vystříkat :D Silentbloky můžu vyloučit,celou zimu se to neprojevovalo...Do rozebírání dveří se mi vůbec nechce,tak si držím palce! :wink:

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“