Sedan – selhávající odjištění kufru od řidiče a pomocí DO
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Sedan – selhávající odjištění kufru od řidiče a pomocí DO
ahoj,
mám Focus sedan a začalo mi selhávat dálkové ovládání, myslel jsem, že jde o vybitou baterii, ale pak jsem zjistil, že selhává i tlačítko u řidiče na odjištění kufru – dneska jsem to počítal a musel jsem ho stisknout 24x, než se mi odjistil kufr, takže z toho usuzuju, že baterie v ovladači možná bude taky vybitá, protože tam selhává nejen odjištění kufru, ale i odemykání/zamykání, ale problém bude asi i někde jinde, když nefunguje tlačítko u řidiče. (Klíčem všechno otevřu samozřejmě bez problémů)
Auto jsem koupil vloni v září a z počátku všechno fungovalo.
Měli byste nějaký tip, co bych mohl ještě zkusit, než pojedu do servisu?
předem díky
mám Focus sedan a začalo mi selhávat dálkové ovládání, myslel jsem, že jde o vybitou baterii, ale pak jsem zjistil, že selhává i tlačítko u řidiče na odjištění kufru – dneska jsem to počítal a musel jsem ho stisknout 24x, než se mi odjistil kufr, takže z toho usuzuju, že baterie v ovladači možná bude taky vybitá, protože tam selhává nejen odjištění kufru, ale i odemykání/zamykání, ale problém bude asi i někde jinde, když nefunguje tlačítko u řidiče. (Klíčem všechno otevřu samozřejmě bez problémů)
Auto jsem koupil vloni v září a z počátku všechno fungovalo.
Měli byste nějaký tip, co bych mohl ještě zkusit, než pojedu do servisu?
předem díky
Ford Focus sedan
-
- Nováček
Re: Sedan – selhávající odjištění kufru od řidiče a pomocí DO
Ahoj,
tohle, přijde mi, dělá hodně Fordů. Rodičů Mondeo MK3 dělá to samé -- akorát přesně naopak; nelze otevřít tlačítkem ani mikrospínačem nad značkou, musí se jedině klíčkem na dálku. Až jim dojde baterka, nebudou moci tedy otevírat kufr (ani zamykat auto, protože zámky nefungují také).
Velice zvláštní chování auto vykazuje, pokud se projede myčkou aut -- pak to chvilku funguje všechno tak, jak má -- dokud to nevyschne, pak to zase zlobí.
V servisu to bylo několikrát -- vyměnili čidla, vyměnili vedení, vyměnili jednotky -- dělá to pořád. Pokud by tedy někdo věděl, "jak na to", rád si přečtu odpověď, i když nejsem vyloženě Focusák, ale Mondeák
Díky
R. K.
tohle, přijde mi, dělá hodně Fordů. Rodičů Mondeo MK3 dělá to samé -- akorát přesně naopak; nelze otevřít tlačítkem ani mikrospínačem nad značkou, musí se jedině klíčkem na dálku. Až jim dojde baterka, nebudou moci tedy otevírat kufr (ani zamykat auto, protože zámky nefungují také).
Velice zvláštní chování auto vykazuje, pokud se projede myčkou aut -- pak to chvilku funguje všechno tak, jak má -- dokud to nevyschne, pak to zase zlobí.
V servisu to bylo několikrát -- vyměnili čidla, vyměnili vedení, vyměnili jednotky -- dělá to pořád. Pokud by tedy někdo věděl, "jak na to", rád si přečtu odpověď, i když nejsem vyloženě Focusák, ale Mondeák

Díky

R. K.
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
u mne se to nejdriv projevovalo zpozdenim mezi 2x zmacknutim a otevrenim kufru servem.. pak prestavala dalka reagovat a nakonec kufr na dalku neotevru... ostatni zamky OK, servo na kufru funguje - takze oteviram zmacknutim zamku... tohle bude nejspis chtit novy DO 

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ale když mi nefunguje spolehlivě i tlačítko u řidiče na odjištění kufru? to s DO nebude mít (předpokládám) nic společnýho, ne?
Ford Focus sedan
-
- Nováček
Přesně. Měnili tlačítko, kabely všechno a nic... Prostě u některých řad výrobků to bude asi výrobní vada. Btw. rok výroby tvého Focusa je? U toho mondea je to 2002, tak jestli nemáme třeba stejný zámky ==> stejnej problém celé série, třebaSislik píše:ale když mi nefunguje spolehlivě i tlačítko u řidiče na odjištění kufru? to s DO nebude mít (předpokládám) nic společnýho, ne?

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
je to Focus z roku 2003 a moc si nemyslim, že by to souviselo se zmiňovaným problémem z Mondea, protože já to klíčem otevřu vždy bez problémů, ale elektromagneticky už nikoli, takže bych to viděl na problém někde v elektronice... nebo se pletu?
možná je to jen teď zatuhlý a až bude léto, tak to bude fungovat parádně, protože mi přijde, že to začalo selhávat s příchodem zimy (ale to by vysvětlovalo jen ten kufr, ale už ne zámky dveří, protože při zamykání/odemykání klíčem jsem s centrálem dveří neměl problém ani v těch největších mrazech, když bylo v zimě -20)
možná je to jen teď zatuhlý a až bude léto, tak to bude fungovat parádně, protože mi přijde, že to začalo selhávat s příchodem zimy (ale to by vysvětlovalo jen ten kufr, ale už ne zámky dveří, protože při zamykání/odemykání klíčem jsem s centrálem dveří neměl problém ani v těch největších mrazech, když bylo v zimě -20)
Ford Focus sedan
- pzi
- Test driver
Bud mikrospínač, nebo to dělaj přelomené kabely u kufru jak se ohýbaj,dost častá závada.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt, to by mohlo bejt, sice 3. brzdový světlo svítí a SPZ je taky osvětlená, ale v týhle spojitosti mě teďka napadlo, že vlastně taťkovi se v Octavce překlesaly kabely ve dveřích u řidiče a fungovalo všechno kromě spouštění okýnka řidiče
Ford Focus sedan
- pocasi
- Nováček
mam sice sedana 2005 a II., ale mel sem podobnej problem a za vinu mohl zkrat v kabelech, ktere vedly do vika kufru.
Nyní: Ford Mondeo kombi 2,0TDCi 96kW 2oo5
Bylo: Ford Focus II sedan 1,6TDCi 80kW 2oo5